Jump to content

MyBMW Presiunea in pneuri...? (BMW G30 530e)

Romulus

Recommended Posts

Stie cineva cum pot seta ALTA presiune fata de cea recomandata?

image.jpeg

image.jpeg

Practic la service mi-au pus 2.3 si masina vrea neaparat 2.6. Nu ii pot spune nicicum, "lasa-ma nu ma chinui, eu vreau sa pun 2.3"!

Oricum ma voi duce sa le umflu la presiunea recomandata.

Adica masina imi plange intruna sa verific presiunea in pneuri ca nu e buna cea care e acum...

• Romulus changed the title to MyBMW Presiunea in pneuri...? (BMW G30 530e)

Nu poti modifica. Dar la G01 al meu de ex am tot vazut ca imi schimba automat recomandarile... ba odata 2.2 pe fata cu 2.4 spate, ba 2.3 cu 2.5, ba 2.4 cu 2.6... plm ca nu mai inteleg nimic... eu am pus intermediar, 2.3 cu 2.5 si Mniezo cu mila. Desi cand am schimbat anvelopele am setat in masina ca sunt cele de iarna cu dimensiunea aferenta.

• De acord! 1

Am inteles ca masina iti recomanda presiunea in functie de tipul de cauciuc/dimensiune pe care le alegi in Idrive - vara , iarna, dimensiuni si APOI iti adapteaza presiunea recomandata in functie de temperatura de afara - adica daca este cald, iti va arata o presiune recomandata/tolerata mai mare fata de atunci cand e cauciucul rece. Cel putin asa am citit in manual si am observat la modelul meu. Incearca sa resetezi senzorii de presiune din Idrive sa inregistreze noua presiune, alege anvelopele de vara iarna corespunzatoare in meniu si ar trebui sa fie tot pe acolo. Eu i-am rugat la vulcanizare sa puna presiunea de pe usa pt 2 persoane cu incarcatura medie 2.2 bar + 0.1 bar ca siguranta pt ca oricum cand vin - 15 grade, presiunea va fi mai mica si sa nu completez prea mult.

11 minutes ago, Cosminbad said:

Incearca sa resetezi senzorii de presiune din Idrive sa inregistreze noua presiune,

Been there, done that. Si da, stiu ca pot seta singur dar cred ca doar vara iarna si dimensiunea o are singur. Am sa verific inca odata in iDrive, cand am timp sa-mi ridic hemoroizii de pe scaun si sa ma duc in garaj.

32 minutes ago, sskkaa said:

Nu trebuie sa seteze in service, poti seta si tu direct din masina/idrive

Stiu, dar cand au schimbat rotile, au facut-o, si presiunea in primavara au pus-o FIX cum trebuie. Acum au pus in toate 2.3.

Cand am urcat in masina, am dat reset la presiune si am verificat toate mesajele. Totul era ok. Am condus si am observat ca nu e happy cu presiunea in continuare.

Presiunea se face conform cu info de pe stâlp stanga doar dacă temperatura la nivelul anvelopei este de 10-12 grade, altfel se urmăresc recomandările din iDrive , care sunt ajustate în funcție de temperatura. În mod normal la G31 (cum am și eu) avem 2,2 pe față cu 2,4 spate (pe 17”)  la temperatura standard și încărcare standard. Eu întotdeauna am respectat recomandarea din iDrive și nu am avut nici o emoție pe frânare , viraje ori o uzură prematură a anvelopelor.

• De acord! 1