Jump to content

tzacaneli motor la relanti

Recommended Posts

De cateva zile la relanti mototrul scoate niste sunete ciudate,niste TZACANELi tac,tac,tac,tac,ca si cum cineva ar ciocani intr-un perete dar se aud foarte incet.Am incercat sa inregistrez aceste sunete cat mai bine posibil.M-am dus la 2 mecanici si nu au auzit aceste pacaneli.Mi-au cerut masina sa mearga cu ea ca sa-si faca o idee si verdictul a fost ca masina merge perfect sa nu-mi fac griji.
Si daca merge perfect ,de ce se aud acele pacaneli.E normal sa se auda?De la ce ar putea fi?
Mie imi da cu virgula,simt ca ceva nu e in regula,sau poate doar eu le aud acele pacaneli?
Nivelurile fluidelor  le-am verificat si sint toate ok.Nivel ulei motor ok,nivel lichid de racire -ok,nivel ulei de cutie viteze automata-ok.
Nici un mecanic la care am fost nu aude acele pacaneli de la relanti.
Eu sint f. ingrijorat si tin foarte mult la aceasta masina si nu vreau sa se strice. :(
Masina in cauza este x5 E53 3.0d automata
multumesc pt orice ajutor.

Edited by Romulus
format clear

Motorina sau benzina? Manuala sau automata? Se modifică frecventa zgomotului in functie de turatie? Apare si in mers sau doar la relanti? Se aude ceva acolo. Dar e la frecventa mai redusa decat cea a motorului. Sau asa pare.

Edited by Nym

De cat timp l-ai observat? Acum ca a venit vremea mai rece si a mea produce tot felul de zgomote pe care vara nu le aud. E posibil sa nu fie nimic. O rezonanta dubioasa la ceva. La mine se aud tot felul de pacaneli in habitaclu. Si cand deschid usa si ascult de afara motorul totul suna normal. Vezi pe la accesorii cu capota deschisa daca auzi ceva. O fi zgomot de la injectoare. Oricum. Sunetul se propaga mai usor in aerul rece mai dens si motorul poate sa para mai zgomotos. Nu mi-aș bate capu prea mult.

tot ce ma supara e faptul ca mai toti mecanicii sint plini de ei si nu vor deloc sa asculte cu atentie ce le spui,ori sint surzi.L-am rugat macar sa asculte filmarea in liniste poate isi da seama fiind mecanic.Ori nu mai vor sa lucreze cu masini vechi,nu stiu ce sa mai cred.S-or fi saturat de ele.Da macar sa-mi spuna: ba nene nu vreau sa mai imi bat capul cu vechitura ta,sau pur si simplu nu stiu....

Un motor care merge ok,nu trebuie sa scoata nici un sunet ciudat,trebuie sa mearga liniar si corect.,tot de la tata am invatat asta.

Edited by wastelander_76