Jump to content

G20 Cockpit Plus - posibilitati upgrade?

Recommended Posts

Salut,

am vazut ca nu exista inca un subiect pe tema asta, dar ce-i drept am sapat doar pe primele pagini.

Ma gandesc ca e relevant si pentru cei care isi cauta un model post 2019, nu doar pentru proprietari - sunt modele care sunt bine configurate dar care vin cu sistemul mic. Cockpit Plus fiind fostul Business.

Intrebarea, pentru cei mai tehnici, ar fi: exista posibilitatea upgradeului sistemului Plus la Cockpit Pro?

Difera atat ceasurile (complet digital pentru Pro) cat si ecranul principal. (de la 8.8” la 10.25”daca nu ma insel)

A facut deja cineva asta?

Mersi

IMG_6731.webp

IMG_6732.webp

• 2 weeks later...

Aparent se poate face, exista subiectul discutat pe alte forumuri.

Dar nu e tocmai la indemana, probabil de aceea si lipsa unui raspuns aici.

Altfel, ar mai fi o intrebare: este cineva pe forum care se ocupa cu update-uri de firmware? Intreb in contextul activarii fullscreenului pentru Carplay.

PS: intreb pentru ca as prefera sa platesc aici decat cuiva din Polonia sau alte variante din alte tari care au site si vand asta.

Edited by paul_e88

Am facut pana la urma la polonezi procedura remote.

Mi s-a parut foarte bine pusa la punct procedura si deloc simpla. As fi zis ca nu e atata bataie de cap initial, dar nu pare pt oricine.

Au updatat firmwareul navigatiei si ulterior activat carplay fullscreen, in total cam 30-40 de minute.

Deci partea asta este posibila, pentru cine e interesat si are navigatia mica pe G20.

On 12/1/2024 at 8:03 PM, Viper05 said:

orice se poate face cu destui bani. din cate stiu eu unul ( ala cu ceasuri) e id6 , pe cand ala digital e id7 

nu e ceva usor de facut

Nu chiar orice se poate, eu am încercat sa pun confort acces și mi s-a spus ca nu se poate, nu se pot comanda chei cu CA, BMW nu permite daca masina nu are avut din fabrica.

1 hour ago, paul_e88 said:

Am facut pana la urma la polonezi procedura remote.

Mi s-a parut foarte bine pusa la punct procedura si deloc simpla. As fi zis ca nu e atata bataie de cap initial, dar nu pare pt oricine.

Au updatat firmwareul navigatiei si ulterior activat carplay fullscreen, in total cam 30-40 de minute.

Deci partea asta este posibila, pentru cine e interesat si are navigatia mica pe G20.

Salut, care a fost costul? si ai putea sa imi dai linkul de unde ai luat? 🙂

Multumesc!

Salut, nu stiu daca am voie sa pun fara sa se considere reclama, in acelasi timp nu sunt atat de multe optiuni pentru procedurile astea, asa ca banuiesc ca un feedback deschis e util pentru toata lumea.

O sa scriu, iar daca e problema, banuiesc ca se poate sterge sau cenzura ce e necesar. 

Sunt vreo 2-3 siteuri externe (din cate stiu) care ofera activarea serviciilor de CarPlay. Exista doua situatii: cand CarPlay nu a existat din fabrica - in unele cazuri trebuie cumparata si antena si facuta activarea, sau cand CarPlay exista din fabrica, dar nu e fullscreen.

Eu am fost in a doua situatie, aveam CarPlay, dar doar pe jumatate de ecran.

Am facut totul cu bimmer-remote, siteul e usor de gasit pe google.

Exista unitati la care se poate activa simplu fullscreen (parca e pana in 100 euro), iar altele, cu firmware mai vechi, care trebuie updatate mai intai la un firmware mai nou, si ulterior se face activarea fullscreen. Partea cu firmware mai nou + activare a fost 150 euro si asta am facut cu ei acum.

Am mai facut cu ei mai demult si activarea CarPlay pe un NBT Evo, care avea deja antena, dar CarPlay nu era activ deloc.

Acolo fost vreo 70 euro si s-a facut doar cu cablu Enet si un fisier generat de ei, fara sa trebuiasca ca ei sa faca ceva remote.

Per total a fost totul in regula. Am sperat ca scap mai ieftin si mai simplu, ca prima oara, dar acum a fost bataia de cap cu updateul de firmware.