Jump to content

Oil Pressure Control 30C1 #N43

Vlad23

Recommended Posts

Salutare,

Stiu ca deja exista 100 de topicuri despre acest subiect si anume 30C1. Desi am citit cam tot ce s-a putut, inca nu m-am lamurit cu anumite situatii. O sa-mi prezint si eu problema. Masina in cauza bmw e90 318i n43b20a 2008. Motorul l-am refacut total in urma cu 30.000 de km (s-a invartit un cuzinet). S-a schimbat cam tot, supape, semeringuri, cuzineti, garnituri, distributie, pompa de ulei (sh), etc. Acum jumatate de an a aparut aceasta problema si anume 30C1. Merg cu ea, dupa ce se incinge se aprinde becul de ulei le relanti. E ciudat ca, alege ea cand si cum. Am patit sa parcurg 150 de km si sa se aprinda de fiecare data cand opresc, am patit sa parcurg 200 de km si sa nu se aprinda deloc, desi tot opriri dese s-au facut. Pana acum am schimbat senzorul de presiune si valva aia hidraulica, oem ambele, am crezut ca e de aici (1600 de lei aruncati aparent). Pe tester presiunea e buna, de la 1000 rpm, creste direct proportional cu turatia, in schimb dupa o turatie mai brusca, cand ajunge la relanti presiunea ajunge la 0.7-0.8 bari. Nu am gasit nicaieri pe internet presiunea pe care ar trebui sa o aiba acest motor, cu toate acestea mi se pare mica la relanti. V-am facut aceasta introducere deoarece nu as crede ca am sorbul infundat, mi se pare un interval prea scurt de km ca sa imi ajunga ceva in sorb. Folosesc Motul 8100 X-Clean EFE 5W-30. Cu manomentrul am inteles ca e mai complicat de luat presiunea, ar trebui un T in care sa fie pus si senzorul si manometrul, mecanici de bmw nu prea sunt, nu prea am unde sa o duc, toti sunt ocupati, te cheama peste o luna si apoi te intarzie iar. Fug de n43. Am inteles ca ar putea fi si ceva probleme la DME, ar trebui update de soft, nu am rechemare pentru asta. Va rog cei care v-ati intalnit cu aceasta problema sa ma indrumati. Va multumesc!