Jump to content

BMW G20 LCI M340i xDrive

67BGD

Recommended Posts

Salutare,

In urma cu aproximativ o luna am luat decizia de a achizitiona cel de-al 5-lea seria 3 consecutiv, se pare ca imi place foarte mult caroseria. Am avut e90 330xd, f30 non-LCI 335xd, f30 LCI 340xi, g20 non-LCI m340xi, si acum g20 LCI m340xi. Am cochetat si cu ideea de a trece la SUV (X3/X4), dar pana la urma m-am intors tot la 3ar.

Front-1.jpg

Nu am prea multe de zis despre achizitie, aveam cateva dotari pe care le doream neaparat (scaunele M sport, trapa, interior negru, pachet shadowline extins, etrierii de frana rosii), iar masina aceasta le-a bifat pe toate, plus altele de care nu eram asa de convins.

Initial, am crezut ca iDrive 8 nu imi va placea prea mult (venind de pe iDrive 7), insa m-am obisnuit destul de repede si sistemul se misca foarte, foarte bine. Diferenta de marime intre ecrane se simte destul de tare. Insa intr-adevar, lipsa butoanelor de clima nu este un lucru pozitiv din punctul meu de vedere, de fiecare data cand umblu la temperatura ambientala sau la incalzirea in scaune trebuie sa dau click pe ecran. Farurile sunt matrix LED acum, si arata foarte bine cu pachetul shadowline extins, iar adaptivele contureaza foarte bine si foarte repede (comparat cu cele laser de pe g20 non-LCI). Scaunele sunt extrem de confortabile, si suportul lombar este fix ce trebuie (nu am avut pe masina anterioara) la drum mai lung. Per total, pentru mine cel putin, as spune ca este un improvement fata de non-LCI.

Masina am achizitionat-o cu doua seturi de jante:

BMW 792M jet black - de vara, cu cauciucuri Bridgestone Turanza T005 (echiparea de fabrica).

BMW 898M - de iarna, cu cauciucuri continental TS860S

Brand: BMW
Model: M340i xDrive Sedan
Colour: Brooklyn grau metallic
Upholstery: Leather Vernasca black seam blue

Lista de optiuni:
01CB CO2 equipment
01CE Recuperation system
01DF Exhaust emission standards EU6 rde II
01G0 BMW lt-all.whl dbl.spoke 792M MB runfl at
0230 Extra package, EU-speciifc
0248 Steering wheel heater
0258 Tyres with runfl at properties
02PA Locking wheel bolt
02T4 M Sport differential
02TB Sport automatic gearbox
02VB Tyre pressure display
02VF Adaptive M chassis
02VL Variable sport steering
0302 Alarm system
03MQ BMW M Heritage logos
0403 Glass roof, electrical
0420 Sun protection glazing
0428 Warning triangle and fi rst
0316 automatic trunk lid mechanism
0322 Comfort access
033B M SPORT PACKAGE PRO
03DS BMW display key
03KA Acoustic comfort glazing
03M2 M SPORT BRAKE, RED HIGH-GLOSS
03MF BMW INDIVIDUAL LIGHTS SHADOW LINE
03MQ BMW M Heritage logos
0403 Glass roof, electrical
0420 Sun protection glazing
0428 Warning triangle and fi rst aid kit
0430 Interior/outside mirror with auto dip
0431 Interior mirror with automatic-dip
0459 Seat adjustment, electric, with memory
0465 Through-loading system
0488 Lumbar support, driver and passenger
0493 Storage compartment package
0494 Seat heating driver/passenger
04AW Instrument panel Sensatec
04GQ M seat belts
04MC Interior trimstrips, Carbon Fibre
04NE Blow-by heater
04U0 Electroplat.cover/clip f.operat.elements
04UR Ambient interior light
0534 Automatic air conditioning
0536 Auxiliary heating
0548 Kilometre speedo
0552 Adaptive LED headlight
05AC High-beam assistant
05AQ Active guard plus
05AU Driving assistant professional
05DA Passenger airbag deactivation
05DC Rear-seat headrests, folding
05DN Parking assistance system Plus
0654 DAB tuner
0688 Harman/Kardon surround sound system
06AE Teleservices
06AF Statutory emergency call
06AK Connected Drive Services
06C3 Connected Package Professional
06DR BMW Drive Recorder
06NX Storage tray wireless charging
06U3 BMW Live operating area Professional
06VB Control Infotainment
0710 M Leather steering wheel
0711 M Sports seats
0715 M Aerodynamics package
0754 M Rear spoiler
0760 High gloss shadow line
0775 Headlining anthracite
07CH BMW Repair Inclusive
07LK Travel Paket
07M9 Individual option high-gloss Shadow-Line
07NW BMW Service Inclusive
07VB Comfort Package
0851 Language version German
0879 On-board literature, German
08EK Dummy-SALAPA
08KA Oil service interval 24 mths / 30,000 km
08R9 Refrigerant R1234yf
08TF Active pedestrian protection
08TR Decoding additional functions
08WQ Control G
0925 Dummy-SALAPA
A090 90 Ah AGM battery

Poze:

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg

5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg

9.jpg 10.jpg 11.jpg 16.jpg

11.jpg

Interiorul:

12.jpg 13.jpg

Farurile: 

14.jpg

Jantele de vara:
15.jpg

Edited by Romulus
link la poza mai mare.
  • Like 3
  • Love BMW 5
  • Hot!! 1

53 minutes ago, 67BGD said:

Am avut e90 330xd, f30 non-LCI 335xd, f30 LCI 340xi, g20 non-LCI m340xi, si acum g20 LCI m340xi. Am cochetat si cu ideea de a trece la SUV (X3/X4), dar pana la urma m-am intors tot la 3ar. 

Asta da istoric de masini 😍. Arata foarte bine, sa o plimbi cu placere!

23 hours ago, mgs said:

Asta da istoric de masini 😍. Arata foarte bine, sa o plimbi cu placere!

@mgs, mi-a placut mult caroseria de seria 3, ce pot sa spun 🙂 Multumesc frumos!

23 hours ago, VladE46 said:

Foarte faina jucaria, sa o folosesti sanatos! 

@VladE46, multumesc frumos!

23 hours ago, sskkaa said:

Superba. Multi km fara pb! 

@sskkaa, multumesc frumos!

20 hours ago, RedCap said:

Yep, dupa doua diesel-uri a trecut la benzina si a ramas acolo. 😄 

@RedCap, diesel-urile au fost foarte faine atunci cand le-am avut, insa B58-ul chiar mi se pare perfect pentru seria 3 (imperechiat cu ZF-ul in 8 trepte), din toate punctele de vedere: putere, plaja de cuplu, consum, fiabilitate (nu am schimbat absolut nimic la nici un motor, in afara de ulei si filtre).

20 hours ago, InSidE said:

Frumoasa masina, si misto si scaunele M, la m340xi visez si eu. Cam ce diferente sunt intre pre-lci si LCI dupa tine ?

@InSidE, chiar sunt un improvement scaunele M, pe non-LCI nu le-am avut. 

Hmm, ca si diferente as spune ca cea mai mare este sistemul de infotainment (idrive 8/8.5 vs idrive 7), sunt complet diferite ambele display-uri, fonturile, aplicatiile, etc. Apoi farurile, am detaliat mai jos. Mie mi se par diferente si la suspensie, dar probabil si pentru ca este mai noua masina, si are mai putini km.

18 hours ago, Ciprian01 said:

Pacat, cautam persoana, ca a fost fain tare 😄 

Sa te bucuri de ea, mi se pare geniala combinatia motor caroserie!

@Ciprian01, mai este un coleg pe grupul de G20 pe farcebook, are tot m340i brooklyn gray, si este din Bucuresti din cate imi amintesc. Poate el a fost. 

17 hours ago, Crysis21 said:

Foarte faina, sa te bucuri de ea. Personal, prefer farurile de pe non-LCI :p. Dar interiorul clar asta, iDrive 8.5 e mult peste 7.

@Crysis21, ca si aspect exterior, intr-adevar farurile laser de pe non-LCI sunt superbe, poate un pic mai faine ca astea (bineinteles, subiectiv). Dar partea adaptiva este mult imbunatatita la cele de pe LCI.

16 hours ago, Myx said:

frumos lookul asta nou , parca am inceput sa il tolerez si la 5 si X , sunt curios daca la 8  baga ceva de gen sa te bucuri de ea .

@Myx, sigur va urma update-ul si la seria 8, cam pe toate seriile incep sa le aduca aici. Astazi am fost la Bavaria la prezentarea noului X3, si are idrive 8.5.

X3-1.jpg  X3-2.jpg X3-3.jpg X3-4.jpg

16 hours ago, Viper05 said:

super mașină . vad ca de doua ori ai cumpărat aceiasi masina non-lci si lci. asta da pasiune. sa o stăpânești sănătos 

@Viper05, da, are aceeasi motorizare, insa sunt diferente intre cele doua. De asemenea, cel non-LCI pe care l-am avut nu avea toate optiunile pe care le are LCI-ul curent, deci si de acolo apar diferente intre masini.

7 hours ago, Romulus said:

@67BGD am editat eu si am pus un link la o poza, sa vezi cum trebuia facut. doar postai direct link la imagine. Doar dai paste la jpg link:

https://i.ibb.co/R6DCgGr/11.jpg

Multumesc frumos @Romulus, nu am stiut. Eu am dat acolo jos in dreapta la "other media", am selectat "insert image from URL" si am pus link-ul de pe ibb. Din pacate acum nu mai pot sa dau edit la postul initial, dar de acum stiu cum sa fac.

Edited by 67BGD
  • Like 1

@67BGD

" diesel-urile au fost foarte faine atunci cand le-am avut, insa B58-ul chiar mi se pare perfect pentru seria 3 (imperechiat cu ZF-ul in 8 trepte), din toate punctele de vedere: putere, plaja de cuplu, consum, fiabilitate (nu am schimbat absolut nimic la nici un motor, in afara de ulei si filtre)."

cam cati km ai avut cu fiecare masina din cele enumerate mai sus? Gen la cati km le ai luat si la.cat le ai dat?

1 hour ago, sskkaa said:

@67BGD

" diesel-urile au fost foarte faine atunci cand le-am avut, insa B58-ul chiar mi se pare perfect pentru seria 3 (imperechiat cu ZF-ul in 8 trepte), din toate punctele de vedere: putere, plaja de cuplu, consum, fiabilitate (nu am schimbat absolut nimic la nici un motor, in afara de ulei si filtre)."

cam cati km ai avut cu fiecare masina din cele enumerate mai sus? Gen la cati km le ai luat si la.cat le ai dat?

@sskkaa

1. E90 LCI 330xd - 3.0 diesel single turbo, 245hp, fabricata 11/2009, am luat-o la ~108.000 km, am vandut-o la ~170.000km

2. F30 non-LCI 335xd - 3.0 diesel biturbo 313hp, fabricaat 08/2014, am luat-o la ~120.000 km, am vandut-o la ~160.000 km

3. F30 LCI 340xi - 3.0 benzina single turbo 360hp (avea MPPSK - m performance power and sound kit), fabricata 06/2017, am luat-o la ~52.000 km, am vandut-o la ~110.000 km (l-am postat si aici):

4. G20 non-LCI m340xi - 3.0 benzina single turbo 374hp mild-hybrid, fabricata 07/2021, am luat-o la ~29.000 km, am vandut-o la ~63000 km.

Fun fact: consumul dupa ~5700 km in concediu (un tur prin Europa - mers in toate ritmurile posibile) a fost de 7.2L/100km:

consum-m340xi.jpg

Aveam range cu un plin ~900 km.
range-m340xi.jpg

5. G20 LCI m340xi - 3.0 benzina single turbo 374 hp mild hybrid, fabricata 09/2023, am luat-o la ~6500 km, sa vedem cand o sa o vand 🙂

• Like 3
  • Hot!! 1