Jump to content

Suspensie aer vs standard BMW G05

John992

Recommended Posts

Va salut!

De curand mi-am vandut fosta masina (un seria 5 G30 520xd) si as vrea sa imi achzitionez un X5 G05.

Ar fi primul SUV pentru mine si vin aici cu intrebarea daca suspensia standard este atat de slaba in comparatie cu cea pe aer !?

Cunoscutii mei spun toti ca ar trebui sa iau o masina cu perne de aer, dar ce am gasit eu si imi place are suspensia M Sport.

Astept pareri ale detinatorilor. Multumesc!

Suspensia adaptiva (cea de pe M sport) nu este cea standard si este foarte buna. Nu am mers cu G05 cu suspensie pneumatica. Din review-uri am inteles ca cea pneumatica este mai orientata spre confort, iar M sport adaptiva - este ceva mai sportiva. Am avut vechiul X5 cu suspensie standard si era foarte proasta, nu se compara cu G05 cu suspensie adaptiva.

Deci ca si concluzie. Sa evit cu orice pret suspensia standard.

Si in functie de ce imi doresc, sportivitate sau confort sa aleg intre cea pe aer sau cea M adaptiva. 
Pana acum asta inteleg din comentariile voastre.

Edited by John992

da, pe sport este ok. dar pe sport se simte cum se simte cea m-sport in confort. daca preferi ceva mai ferm cand mergi agresiv, nu ai sa primesti de la pneumatica. pentru mine termenul de comparatie este fostul G30, nu am condus alt x5. Cred ca ma minte si faptul ca la masina asta e mai sus centrul de greutate si nu imi permite sa atac curbele cum o faceam inainte. Daca ai avea oportunitatea sa incerci ambele suspensii ar fi cel mai bine.

1 hour ago, John992 said:

Deci ca si concluzie. Sa evit cu orice pret suspensia standard.

Si in functie de ce imi doresc, sportivitate sau confort sa aleg intre cea pe aer sau cea M adaptiva. 
Pana acum asta inteleg din comentariile voastre.

Masina la care te uiti are suspensie adaptiva M - 02VF Adaptive M chassis. Care este foarte ok (chiar grozava zic eu), dar este orientata catre sportivitate mai mult decat confort. Eu am aceasi suspensie si am ales-o intentionat in detrimentul celei pneumatice (am avut pe alta masina si nu am fost impresionat). Daca este important pentru tine, chiar merita sa cauti sa faci un test drive cu ambele.

5 hours ago, Crysis21 said:

da, pe sport este ok. dar pe sport se simte cum se simte cea m-sport in confort. daca preferi ceva mai ferm cand mergi agresiv, nu ai sa primesti de la pneumatica. pentru mine termenul de comparatie este fostul G30, nu am condus alt x5. Cred ca ma minte si faptul ca la masina asta e mai sus centrul de greutate si nu imi permite sa atac curbele cum o faceam inainte. Daca ai avea oportunitatea sa incerci ambele suspensii ar fi cel mai bine.

G30 cu suspensia adaptiva setata pe sport sau suspensie m sport e mai stabil decat toate x5 uri de pe piata in afara de x5 M . Eu am avut g30 cu suspensie adaptiva si cu caseta pe spate, era incredibil de stabil pe curbe, fata de f10 un progres imens.

Edited by branevl

Am avut 3 ani X5 G05 cu suspensie pe aer. Era barcuta intr-adevar dar nu iti iei X5 ca sa te dai pe circuit cu el. Nivelul de confort era net superior X6-ului anterior cu suspensie M Sport desi era incaltat cu pneuri de 22 comparativ cu, cele de 20 de pe X6. Cand pui masina in Modul sport coboara automat pe pozitia 2 din 5 a garzii la sol si atunci masina nu mai este chiar asa barcuta.

Am avut si un loaner X5 cu suspensie normala in timpul asta si era nici cal nici magar. 

Am avut chiar si un X5 M Competition ca loaner si ala era destul de rigid fata de barcuta mea, tin minte si acum ca ajungeam acasa si ventilatorul radiatorului inca ii mergea dupa ce opream motorul. 😄 

Concluzia: vrei confort o iei cu suspensie pe aer. Vrei ceva sportivitate desi ce sportivitate crezi ca vei avea la balena aia mare de X5 nu stiu, iei cu suspensie M Sport.