Jump to content

charge pressure regulation

seaman

Recommended Posts

Nu am aflat-o la un service si de aceea nici nu am dat amanunte despre test -e impotriva regulilor forumului,nu ?

Banuiesc ca e vorba de admisia aerului in motor,dar in ultima perioada am schimbat debitmetrul de aer,regulatorul de vacum de la turbina si filtrul epurator.Masina a mers mult mai bine,dupa fiecare din aceste schimbari,dar acum imi face probleme din nou si se accelereaza prea incet.

Cam greu sa dau de un service bun,pe o raza de 100Km in jurul locului unde locuiesc si de aceea mai incerc sa-mi fac cate ceva singur.

Totusi,schimbarile debitmetrului si ale regulatorului de vacum le-am facut in urma unor teste la service.

• 2 weeks later...
Ai mai aflat ceva de eroarea asta ca si mie mi-a dat-o si am fost la un service si nu a stiut sa imi spuna a sters eroarea am dat niste ture in forja si nu a mai aparut. Mentionez ca atunci cand a dat eroarea bagasem motorina de la MOL si mergea masina foarte prost nu tragea deloc asa ca am dat vina pe motorina. La o saptamana am bagat de la OMV si am fost iar la test si nu a mai aparut. Eu nu am schimbat debitmetrul inca. Daca mai sti care au fost simtomele cum se comporta masina. Sau l-ai schimbat ca ti-a dat eroare la tester.

Am schimbat pana la urma debitmetrul.Culmea este ca l-am pus pe cel vechi,pe care l-am spray-at putin cu electrocleaner.Acum nu mai imi da eroare.

Sa-ti spun si toata povestea.Am luat masina de la Cluj si cand am testat-o a dat eroare la debitmetru -masina era cam lenesa.A schimbat fostul proprietar debitmetrul si apoi masina a mers mai bine.Dupa ce i-am curatat si filtrul epurator,masina a mers mai bine.Am vrut sa-i pun chip,dar am avut eroare la turbocharger pressure vacuum converter(elctrovalva aia de la comanda valva).Am schimbat-o pe aia si n-am mai avut eroare -dar nu se simtea nici o diferenta in mersul masinii.Dupa vreo 10.000km,masina a inceput sa mearga din ce in ce mai rau.Mi-am cumparat o interfata(si asa vroiam de mult) si mi-am facut eu testele.

Simptome -masina se ambala foarte greu de la turatie mica pana pe la 2500-3000 de ture in a 2,3,4,5 -a.

Apoi am verificat,cum am scris mai sus traseul pana la turbina -am gasit ceva neetanseitati,traseul turbina -egr-galerie aer intrare -am curatat valva egr,am scos debitmetrul,etc.

Pana la urma am pus debitmetrul vechi.Cel nou,luat de la Cluj acum 9 luni,nu era original Bosch -a fost si ieftin -sub 4 milioane.

Acum masina merge bine.

Eroarea se refera la admisia de aer,sesizata de senzorul de presiune din admisie,verifica damisia sa nu ai scapari ,inclusiv galeria de admisie ,apoi curata senzorul din galerie,vezi nu incerca sa introduci ceva in senzor este destul de sensibil,gaseste o solutie..de a-l curata dar nu de tot,...oricum turbina cand o turezi dezvola o presiune mare si daca nu ai bine stranse colierele iti sar tuburile,dar ai putea sa pierzi pe la galerie,vre-o garnitura stricata,rupta...Daca aerul nu este impins cu presiune motorul nu dezvolta putere....

mai verifica si sistemul de vacuum,sa nu ai pierderi in zona turbinei este foarte important ,turbina are geometrie variabila si funct.pe baza de vacuum..

Edited by Rasvan

Multumesc pt sfaturi Rasvan !

Acum masina merge f. bine,nu mai da eroare si cred ca nu mai am nici neetanseitati.Totusi e de urmat sfatul cu senzorul de presiune de la admisie.M-am gandit si eu sa-i verific starea,dar mi s-a parut ca e intr-o pozitie cam greu accesibila si am renuntat.

E cel situat in spatele galeriei,inspre habitaclu?

Multumesc pt sfaturi Rasvan !

Acum  masina merge f. bine,nu mai da eroare si cred ca nu mai am nici neetanseitati.Totusi e de urmat sfatul cu senzorul de presiune de la admisie.M-am gandit si eu sa-i verific starea,dar mi s-a parut ca e intr-o pozitie cam greu accesibila si am renuntat.

E cel situat in spatele galeriei,inspre habitaclu?

280066[/snapback]

Da si trebuie sa dai galeria jos ,dar daca merge nu o mai agita!

Numai bine!

• 1 month later...