Jump to content

Pareri 335d Xdrive F30 / lipsa istoricului de service

Gabriel994

Recommended Posts

Salutare tuturor!

De curând am cumpărat un BMW 335d xDrive, o mașină care m-a atras pentru combinația de putere și tracțiune integrală si pentru ca arata exceptional si merge foarte bine. Cu toate acestea, am descoperit că nu există un istoric de service configurat până la 50.000 km, De atunci masina avand service regulat pana la 90.000 cat are momentan.

Aș vrea să aflu părerea voastră despre acest aspect:

1.Credeți că am făcut o greșeală cumpărând această mașină fără un istoric de service complet?

2.Considerați că ar fi util să fac o inspecție tehnică detaliată acum, pentru a fi sigur că totul este în regulă? Dacă da, ce ar trebui să includă?

3.Ce alte aspecte ar trebui să urmăresc la acest model pentru a mă asigura că mașina rămâne într-o stare bună inafara de schimb de ulei si filtre regulat, fapt pe care nu il neglijez deloc?

Orice sfat sau părere din experiențele voastre personale ar fi de mare ajutor. Vă mulțumesc anticipat!

Edited by Romulus
format clear

Astfel de masini nu se cumpara fara un istoric service, N57 sunt cunoscute cu probleme, mai ales 35d. In prima faza verifica sa fie curat filtrul de ulei, ar trebui sa te uiti sa nu apara sclipici in filtru de ulei si in carcasa lui.

11 minutes ago, Mircea-Si said:

Astfel de masini nu se cumpara fara un istoric service, N57 sunt cunoscute cu probleme, mai ales 35d. In prima faza verifica sa fie curat filtrul de ulei, ar trebui sa te uiti sa nu apara sclipici in filtru de ulei si in carcasa lui.

Salut Mircea, multumesc pentru comentariul tau, bine de stiut, o sa ma uit la filtru de ulei sa vad daca are ceva pilitura.

la istoric la idrive nu apare nimic pana in 50 k km, iar dupa 50 are facut totul la zi.

Cand spui ca N57 35d are probelme, la ce probleme te referi mai exact inafara de EGR?

Pai cu seria de sasiu ca si proprietar cred ca poti cere istoricul de service. Alternativ sunt cateva siteuri cate iti pot da istoricul service contra cost .

N57 in special modelele cu 2 sau mai multe turbine sunt "celebre" din cauza unor probleme legate de cuzineti, pompa de ulei. In special daca au intervalele de service "ca la carte" ( 30 k km adica )

Edited by alex230ro

1 hour ago, alex230ro said:

Pai cu seria de sasiu ca si proprietar cred ca poti cere istoricul de service. Alternativ sunt cateva siteuri cate iti pot da istoricul service contra cost .

N57 in special modelele cu 2 sau mai multe turbine sunt "celebre" din cauza unor probleme legate de cuzineti, pompa de ulei. In special daca au intervalele de service "ca la carte" ( 30 k km adica )

Salut Alex,mersi de raspuns.

Am istoricul de la BMW, mi-au trimis raport cu schimburile de ulei si de acolo apare lipsa' de 50k km fara ulei schimbat. Eu sunt in UK si din pacate aproximativ la 90% din cazurile la care am vazut eu majoritatea fac schimbul la 20k mile, ceea ce consider o mare prostie mai ales la motoarele de performanta gen biturbo.

Am totusi garantie compresiva 18 luni, orice cade la ea se rezolva, numai ca, fiind pasionat si avand grija de masina in general as vrea sa cunosc cat mai multe despre motorul asta ca sa pot preveni si sa am grija de el ca sa functioneze in parametrii normali.

Aparent schimburile la 10k km ajuta, daca zici ca are si putini km e ok cred din ce am mai intrebat problemele apar in general dupa 200k, daca 50k aia sunt pe bune facuti cu acelasi ulei atunci e foarte posibil sa ai probleme in viitor.