Jump to content

schimb proiectoare E39

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • 11 months later...
Nu se da bara jos si doar ornamentele de plastic de langa proiector,dupa care se scoate inafara proiectorul.

Vreau si eu sa inlocuiesc becurile la proiectoare... are cineva un manual.,..am tras de plasticul acela de langa ele...dar nu iese mi-e sa nu sparg ceva.

Poate da cineva o explicatie mai detaliata

va multumesc !

Vezi ca au in partea de sus cate doua dibluri de plastic, le dai afara si pe urma grilele ies imediat.

sint dibluri cu un stift. scoti grila afara dupa care desfaci cele 2 suruburi care tin proiectorul. Il scoti afara si faci ce vrei :twoup:

Vezi ca au in partea de sus cate doua dibluri de plastic, le dai afara si pe urma grilele ies imediat.

sint dibluri cu un stift. scoti grila afara dupa care desfaci cele 2 suruburi care tin proiectorul. Il scoti afara si faci ce vrei :twoup:

multumesc la toti ...am reusit

cele doua dibluri de plastic...

grilele se dau jos

apoi cele doua suruburi..

ornamentul de plastic de langa

apoi iese proiectorul afara

am cautat timp de o sapt becuri H8 pe unde aveam drum... unde am gasit ..erau cam scumpe astfel am ajuns in autovit unde un nene m-a invatat sa pun becuri H11 care sunt identice ca forma .. conectivitate si calitate insa ...se gasesc mai repede si costa 15 lei :twoup: fata de 60 ...80 lei ce am gasit h8

diferenta intre H8 si H11 este la H11.. care una dintre cele trei urechiuse este mai mare... si se poate indoi usor cu un sfic sau un clestisor... apoi in rest au fost perfect compatibile :D am proiectoare :D

un nene m-a invatat sa pun becuri H11 care sunt identice ca forma .. conectivitate si calitate

diferenta intre H8 si H11 este la H11.. care una dintre cele trei urechiuse este mai mare... si se poate indoi usor cu un sfic sau un clestisor... apoi in rest au fost perfect compatibile :twoup: am proiectoare :twoup:

credca nenea ala nu te-a invatat bine. La e39 becurile din proiectoare sint de 35w. H11 cred ca au 50w, eu zic sa verifici.

Pe langa urechea aia care ai indoit-o nu poate intra praf? Tot pe garnitura aia rosie inchide?

un nene m-a invatat sa pun becuri H11 care sunt identice ca forma .. conectivitate si calitate

diferenta intre H8 si H11 este la H11.. care una dintre cele trei urechiuse este mai mare... si se poate indoi usor cu un sfic sau un clestisor... apoi in rest au fost perfect compatibile :twoup: am proiectoare :D

credca nenea ala nu te-a invatat bine. La e39 becurile din proiectoare sint de 35w. H11 cred ca au 50w, eu zic sa verifici.

Pe langa urechea aia care ai indoit-o nu poate intra praf? Tot pe garnitura aia rosie inchide?

pai ...garnitura este dupa ce trece de ...cele trei canturi in care intra....sa stii ca asta am observat si eu

difera la w ... :twoup: ...insa am auzit ca s-ar incinge si mai tare...

o sa stau o perioada cu ele, oricum ... eu nu merg cu ele aprinse ..decat la nevoie ... insa eram stresat de eroarea din bord..

urmeaza sa schimb proiectoarele ca sunt cam matuite... si o sa cumpar becuri H8... pana atunci o sa raman cu astea.

garnitura e rotunda si etanseaza dupa ..ce trece de cele trei canturi ... de ghidaj...

Bai frate la tac e topicul asta...,

Tocmai vin de afara unde am spalat si ceruit masina.

Daca tot ma invarteam pe langa ea zic ia sa ma uit la proiectorul stag (roata pasagerului) ca nu se ai aprindea de cand am busit contraripa + senzor de temperatura.

Eu l-am desfacut imediat datorita lipsei contraripei. :D M-am chinuit un pic ptr. ca "meseriasu" care a schimbat ultima oara becul nu a respectat formele aripioarelor de prindere. In fine scot busonul-pipa si trag de bec..., nimic. :twoup:

Mentionez ca umblu pentru prima oara cu un bec-proiector. Am facut ce am facut, de am ramas cu becul in mana dar..., ceva nu e in reula. Practic becul are o "fusta" de metal la baza si piciorusele se vad ca sunt rupte, pus ca am simtit cand s-au smuls cand sa desprins.

In pipa a ramas o alta "fusta" cu clema, care in centru are plastic cu niste gauri de unde s-au desprins piciorusele.

Becurile de masina cu "fusta" au 3 picioruse late nu 2 pini... :twoup:

La pariu ca s-a rupt becul..., cand am tras eu de el... Ce ziceti, asa e?!?

Caut becul indiact de manualul BMW, indicativ H7 bulb, 55 Wats.

Gasesc unele cu busonul compus din "fusts" dedesupt fiind cele 3 picioare, si altele cu busonul tot cu pipa exact ca cel pe acre l-am bulit eu (vezi poza), dar e de 100W si nu de 55W.

Acu chiar ca nu mai pricep ni'ca... Care e bun, ala cu picioruse sub "fusta" sau ala cu pipa? :twoup:

La URL-ul asta am gasit pe cele cu pipa: http://www.xenon-halogen.ro/catalog/index.php?cPath=29

Hai ma! Ajutati si voi un incepator, cam batranior cei drept..., dar cu suflet mare pentru BMW. :twoup:

post-11294-1218313289_thumb.jpg

Edited by foxygen

salutare, sunt nou pe acest forum, si in acest club. am un e 39 de doar o saptamana. l-am adus chiar eu din germania dar ii lipsesc proiectoarele de ceata din spoiler. as vrea sa le cumpar daca e posibil second - hand. daca are cineva de vanzare chiar mai vechi si uzate sa ma contactati. mersi mult de tot.

Ia unul identic cu cel pe care-l aveai pe masina.

Mergi pe Lizeanu vizavi de Dijital, gasesti acolo pe stoc.

Merci Ciupa'... Ar fi bine sa iau 2 si sa le schimb simultan?

Mii de scuze pentru incurcatura indicativelor becurilor. Aseara ma uiam la manualul format PDF luat de aici pe forum, dupa am luat cartea din masina si aici are chiar rubrica cu farurile de ceata (vezi imagine atasata).

Carevasazica becurile pentru faruri au H7 55W iar pentru proiectoare au H8 35W. :twoup:

post-11294-1218372733_thumb.png

Ia vezi aici: http://piese-auto.anunturi-auto.4tuning.ro...-Pt-195055.html ,doar geamu de proiector.

Aici (4tunung.ro) gasesti si pe cei care dezmembreaza E39, asadar ai sansa sa gasesti si niste proiectoare cu totu'!

Atentie! exista modelul derptunghiular pentru E39 pana in 2000-2001 si cele rotunde.

Edited by foxygen

Ia unul identic cu cel pe care-l aveai pe masina.

Mergi pe Lizeanu vizavi de Dijital, gasesti acolo pe stoc.

Merci Ciupa'... Ar fi bine sa iau 2 si sa le schimb simultan?

Nu neaparat.

Eu am schimbat doar un bec de proiector si nu exista diferenta de culoare sau luminozitate intre cele doua.