Jump to content

X1 30e the power of plugin

Tarabostes

Recommended Posts

De ieri avem o nouă jucărie in familie, un X1 30e xDrive, plugin-ul cu motor de 1.5 (3 cilindri) + o baterie de 16 kwh si un motor electric pe spate. Simtitor mai mare decat versiunea precedenta de X1, are fix 4.5m si spatiu suficient atat pentru pasagerii din spate, cat si in portbagaj (480L).

320 CP in cartea tehnica, se simte rapida (sub 6 secunde 0-100 in cartea tehnica), multumita si unui cuplu de cca 470 nm, dar aici este de explorat si revenit cu opinii.

Are pachet M interior/exterior si ceva dotari de bun simt:

-scaune sport si electrice + masaj/volan incalzit

-audio HK cu 11 incinte

-asistenta parcare cu 360 si self-parking

- head-up display

- pilot automat adaptiv

- Android Auto/CarPlay wireless

- sasiu adaptiv

- faruri led adaptive

-keyless entry, hayon electric..

Luata cu garantie extinsa si service inclusiv (5 ani, 100k)..am avut si la serie 3 si a fost ok.

Va fi masina sotiei, care merge preponderent urban si de aici optiunea plugin. Am incarcat-o peste noapte (cam 10h) iar range-ul electric aratat acum este 70 km. Oficial este 85...real cred ca va fi pe la 50-55.

X1 b.jpg

X1 a.jpg

• Like 4
  • Love BMW 4

Mers de dimineata, 21km prin Bucuresti, 2 grade la plecare... zice ca a avut un consum de 29 kwh/100km + 0.8 l/100 km. Apoi a facut o tura pana la Comana, iar bateria s-a descarcat complet...ce e drept am tot accelerat, asa for fun 🙂

Meniul nu e prea intuitiv..cred ca tre sa citesc prin manual ca sa ma prind de niste lucruri. 

Foarte silentioasa, dar ma asteptam sa fie asa, mai ales ca eu conduc diesel 😞 si sta binișor pe viraje, pt un SUV.  Mai descoperim.

Masina trage foarte misto in palierul 60-120, se simte aportul motorului electric....iar cutia asta cu dublu ambreiaj si 7 trepte schimba parca schimba mai fluent ca ZF8-ul pe care il am pe serie 3. 

Un aspect negativ, dar pe care il stiam, sunt plasticele low quality de prin diverse locuri...din păcate ma uitam zilele trecute la EQE-ul unui amic, iar partea de jos a usilor si cea de la consola mediana erau la fel de naspa 😞 la o masina de +75k euro. Probabil toată industria e pe reducere de costuri, desi preturile au tot urcat.

@Onnix dilema este legata de range-ul electric, nu de consum in sine.

Edited by Tarabostes

Faina masina. Legat de cutia ZF, nu stiu ce sa zic. Am pe noul seria 5 si sincer cutia cu dublu ambreiaj de pe masina sotiei, un seria 2 Active Tourer imi place mai mult. Schimba mult mai rapid/lin vitezele. Legat de interfata multimedia, o sa te obisnuiesti. Oricum dupa o perioada o sa folosesti exclusiv carplay. In rest au pus o gramada de aplicatii, dar le setezi o data si dupa uiti de ele. 

A si sa nu uit, vezi ca din cand in cand daca ai Carplay conectat, nu mai poti schimba melodia. Singura solutie este sa tii apasat butonul de volum pana se reseteaza sistemul. Eu tot la cateva zile trebuie sa fac asta. Si la seria 5 si la seria 2. Au tot scos ei update-uri, dar tot degeaba. Mai au mult de lucru la partea de software. 

PS. Legat de suspensia adaptiva ai aflat cum functioneaza exact? Ca are si sotia pe seria 2, dar nu am nicio setare de comfort. Cica regleaza amortizoarele in functie de starea drumului. Dar mi se pare o tampenie sa nu poti regla individual cum vrei sa fie setata.