Jump to content

E46 320i

Allex

Recommended Posts

Sall all! Mi-am cumparat si eu un e46 320i motor 2.2L si am si eu nevoie de cateva sfaturi; vreau sa-i fac schimbul de ulei si filtre si as vrea sa-mi spuneti si mie ce ulei ar trebui sa-i pun? Fostul proprietar a zis ca el i-a pus Castrol GTX parca 10W 40 iar aici pe forum am citit cateva topicuri in care se zicea ceva de 5W .... Astept sa-mi raspundeti. Va multumesc!

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...

eu la al meu, acelasi model, am pus castrol TXT Softec 5W30, cand l-am schimbat nu gasisem biletelul neamtului cu schimbul de ulei. Acum voi pune BMW LongLife 01 asa cum a avut la toate reviziile. Asta iti recomand si tie

... dupa ce am postat am vazut ca versatu iti indicase tot un post de-al meu

Edited by ggigiro

De ce mergeti pe LL01 daca exista o versiune imbunatatita ? :blink:

Tot 5W30 iti recomand si eu, sau daca motorul are ceva mai multi km, 0W40 sau 5W40 dar LL04 (de la reprezentanta sau poti sa il iei ceva mai ieftin de aici de pe forum de la 3xpert). Daca nu vrei original, poti incerca si Castrol Edge cu vascozitatile de mai sus (e varianta nonOEM pt LL04).

• 3 weeks later...
Magnetic ? Poate Magnatec... Nu e cea mai buna optiune din privinta mea (mai ales ca se apropie iarna si ai luat un ulei cu vascozitate 10 la rece), dar sper sa nu ai probleme. Vezi sa nu depasesti 7-8.000 km intre schimburi, pentru orice eventualitate.

286119[/snapback]

Cred ca Magnatec scuze :) nu stiu de ce am scris Magnetic :blink: Eu am de gand sa schimb uleiul la 5000-6000Km; data viitoare o sa bag tot Castrol da as vrea sa bag 5w30; sper sa nu fie vreo problema ca schimb vascozitatea :)

Edited by Allex

• 2 weeks later...
Sall all! Mi-am cumparat si eu un e46 320i motor 2.2L si am si eu nevoie de cateva sfaturi; vreau sa-i fac schimbul de ulei si filtre si as vrea sa-mi spuneti si mie ce ulei ar trebui sa-i pun? Fostul proprietar a zis ca el i-a pus Castrol GTX parca 10W 40 iar aici pe forum am citit cateva topicuri in care se zicea ceva de 5W .... Astept sa-mi raspundeti. Va multumesc!

272666[/snapback]

al meu "fost proprietar" a facut schimbul acum 2000km si a pus CASTROL SLX 0W30...e bun? :blink:

l.e.aceeasi masina 320 2.2l

• 2 weeks later...
eu la al meu, acelasi model, am pus castrol TXT Softec 5W30, cand l-am schimbat nu gasisem biletelul neamtului cu schimbul de ulei. Acum voi pune BMW LongLife 01 asa cum a avut la toate reviziile. Asta iti recomand si tie

... dupa ce am postat am vazut ca versatu iti indicase tot un post de-al meu

276804[/snapback]

Am vb cu cei de la AB si mi-au recomandat Castrol 5W30; au spus ca pentru tipul asta de motor asta e recomandat. Eu zic sa ramai tot la Castrol 5W30. Eu asa o sa-i pun la urmatorul schimb :blink:

Edited by Allex

Cu castrol Softec 5W30 consumul de ulei este destul de deranjant. Daca schimb pe original BMW LL04 5W30 exista posibilitate sa nu mai inghita in acelasi ritm, cu alte cuvinte sa reduc consumul de ulei?

Este cineva care a facut lucrul asta?

298079[/snapback]

Am trimis si mail la AB :blink:

Raspuns: Buna ziua,

"Uleiul potrivit autoturismului Dumneavoastra (M54B22) este de tip 5W30. BMW AG recomanda marca de ulei Castrol."

Cu stima,

Anca Francu

Asistent Manager Aftersales

Automobile Bavaria

Sos. Bucuresti – Ploiesti 53A

013685, Sector 1, Bucuresti

Tel 021 - 200 38 83

0725 11 71 31

Fax 021 - 233 29 20 / 21

E-mail anca.francu@bmwgroup.ro

Nu stiu ce sa zic... faci cum vrei daca zici ca e mai bun BMW LL04 5W30...

Edited by Allex

Stie cineva ce ulei recomanda AB pt 320d?

298326[/snapback]

Pai intreaba la AB :blink: ...sau le trimiti un mail in care le dai datele autoturismului tau: model, tip motor, si seria de sasiu (ultimele 7 caractere), dupa care astepti raspuns :)

Edited by Allex

• 5 weeks later...
Cu castrol Softec 5W30 consumul de ulei este destul de deranjant. Daca schimb pe original BMW LL04 5W30 exista posibilitate sa nu mai inghita in acelasi ritm, cu alte cuvinte sa reduc consumul de ulei?

acelasi model de masina,acelasi tip de ulei,acelasi consum deranjant(ulei);foarte curand am sa fac schimbul de ulei si am sa pun BMW longlife 5w40;sa vedem cum va fi dupa.

acelasi model de masina,acelasi tip de ulei,acelasi consum deranjant(ulei);foarte curand am sa fac schimbul de ulei si am sa pun BMW longlife 5w40;sa vedem cum va fi dupa.

eu cu 0-30 sunt foarte multumit

am cumparat 1l de rezerva sa completez,dar in 3500km nu a fost nevoie

eu cu 0-30 sunt foarte multumit

am cumparat 1l de rezerva sa completez,dar in 3500km nu a fost nevoie

astea cu zero poate pentru motoarele mai noi...la 525d de exemplu 0w-40 se cam consuma...asa ca am trecut pe 5w...

• 1 month later...

am facut schimbul de ulei de la castrol Softec(SLX) 5W30 am trecut la original LL04 5W30 si nu mai consuma. Ciudat dar adevarat.

• 8 months later...

la Bavaria litrul de ulei Castrol 5w40 (nu shtiu modelul) pretul era pe undeva pe la 64 de lei litrul, in comert care este pretul lui?

si eu am acelasi model de motor si mi sa recomandat 5w40, am si eticheta de la ultima revizie,

cineva mia spus ca castrol de la reprezentanta e original si din germania, iar cel din comert e imbuteliat prin italia etc, ce parere aveti?

recomandati si voi sa iau de la reprezentanta chiar daca e asa scump? (asa mi se pare mie :twoup: )

ms

Am trecut si eu de ceva timp pe BMW Longlife 5W30 si sunt foarte multumit de cum merge masina :twoup: .

nu inteleg practic ce inseamna 5 si 30, din cate am inteles 0 5 10 arata cat e de "gros" uleiul 0 fiind cel mai fin, gresesc sau nu, sper cineva sa ma lamureasca si pe mine :twoup:

am gasit 5w30 bmw original long life 04 la 50 de lei, eu ma gandeam ca 5w40 e cel indicat, dar pana nu ma lamureste cineva ce inseamna acel 30 40 nu am cum sa iau o decizie

mersi @Ciupanezu si pentru reply-ul la postul celalalt, dar dupa cum ai descris aici si dupa cum conduc eu mai sportiv ma gandesc ca ar fi mai indicat 5w40, o sa mai caut oricum si pe la alte magazine totusi sa gasesc ceva original sa vad ca scrie pe el macar un "made in germany" :twoup:

o seara placuta in continuare :twoup: