Jump to content

X5 F15 xDrive40e 2018

DJS

Recommended Posts

Salutare! Vreau sa iau un X5 F15 varianta hybrid cu motor 2000 benzina. 

Avand in vedere ca sunt la primul BMW as avea nevoie de niste pareri si sfaturi. 

https://www.autovit.ro/autoturisme/anunt/bmw-x5-ver-xdrive40e-iperformance-ID7HpDlp.html

Asta e masina pe care as vrea sa o iau. Este fiabila, are probleme cu motorul? Bateriile la cat timp trebuiesc inlocuite?

Multumesc

Edited by DJS

32 minutes ago, DJS said:

Salutare! Vreau sa iau un X5 F15 varianta hybrid cu motor 2000 benzina. 

Avand in vedere ca sunt la primul BMW as avea nevoie de niste pareri si sfaturi. 

https://www.autovit.ro/autoturisme/anunt/bmw-x5-ver-xdrive40e-iperformance-ID7HpDlp.html

Asta e masina pe care as vrea sa o iau. Este fiabila, are probleme cu motorul? Bateriile la cat timp trebuiesc inlocuite?

Multumesc

Is the BMW xDrive40e plug-in hybrid a good used buy?

Unless you have the ability to charge it up regularly – and at low cost – the plug-in hybrid xDrive40e is the weakest model in the range, and falls short of the standards set by the best used plug-in hybrids. It loses some boot space, adds complexity, and isn’t particularly economical when the battery has been depleted. If you regularly make short drives, have a driveway and sustainable green energy gadgets such as powerbanks and solar panels, then it might make sense.

Citește articolul întreg aici, dă-i google translate la pagină https://www.parkers.co.uk/bmw/x5/4x4-2013/used-review/  

Aș fugi de acest model. De abia modelul G05 50e actual este cât de cât ok, dar valoare de revânzare este catastrofală. Numai bateria costă între 10 și 15 mii euro, și la 10 ani o schimbi....

Multumesc pt raspunsuri si sfaturi!

1 hour ago, mkdan2004 said:

Nu exista 45e pe F15.

Initiator, daca nu ai absoluta nevoie de hibrid - ia diesel. 2l daca vrei cheltuieli mai mici cu taxe, sau 3l. Acel 40e nu a fost neaparat foarte reusit si efectiv nu vad ce avantaje iti poate aduce.

Masina o voi folosi majoritatea timpului in oras (distante de maxim 30-40km/zi) si faptul ca am panouri fotovoltaice acasa ma gandeam ca poate reprezenta un avantaj lucru asta raportat la consum. Si impozitul mic l-am trecut la avantaje. Nedumerirea mea e legata de baterii. Daca dau pe masina 26-27k si peste 2 ani imi cad bateriile si trebuie sa mai scot 10-15k, nu imi trebuie 😂

Pentru ce ai tu nevoie poate fi ok, doar ca ar trebui vazut daca/cat are garantie bateria, ca si devalorizare as zice ca in 2-3 ani o sa pierzi 50% din valoare , motorul cred ca e B48 un motor decent mai putin partea de plastice - deja te poti astepta la scurgeri de antigel/ulei .Altfel din ce zice acolo pare sa fi avut revizii la 30k / 2 ani lucru care nu e foarte imbucurator .

Edited by alex230ro

Daca masina o folosesti in oras, la ce-ti trebuie X5? 

Bateria daca se strica in niciun caz n-o sa te coste 10-15k. E acum cam 9k noua, daca o schimbi integral, si estimez ca se gasesc si pe ebay mai ieftine.

Doar ca autonomia o sa fie mica si probabil o sa consume mai mult decat un 3.0. In mod sigur consumul total o sa fie semnificativ mai mare ca la un 45e, atat in oras, cat si afara. Plus experienta de condus mai proasta, mai ales afara. Ca idee, eu am exact aceeasi motorizare pe F30 (un pic detunata), masina mult mai mica, mai usoara si mai aerodinamica. Pentru masina mea e foarte ok, dar pentru un x5, in niciun caz.

In plus, dupa cum spunea si @alex230ro, trebuie sa vezi la ce interval au fost facute reviziile. Motorul la hibridele bmw e destul de stresat, mai ales daca e o masina de care posesorului nu-i pasa, ca o da inapoi la leasing. Eu am luat-o 'proaspata', cu 35k km, si ii fac reviziile la 10k. Daca masina asta le are facute la 30k pana la 130k cat are acum, e posibil sa aiba uzura in motor deja. 

Edited by mgi

10 hours ago, mgi said:

Daca masina o folosesti in oras, la ce-ti trebuie X5? 

Bateria daca se strica in niciun caz n-o sa te coste 10-15k. E acum cam 9k noua, daca o schimbi integral, si estimez ca se gasesc si pe ebay mai ieftine.

Doar ca autonomia o sa fie mica si probabil o sa consume mai mult decat un 3.0. In mod sigur consumul total o sa fie semnificativ mai mare ca la un 45e, atat in oras, cat si afara. Plus experienta de condus mai proasta, mai ales afara. Ca idee, eu am exact aceeasi motorizare pe F30 (un pic detunata), masina mult mai mica, mai usoara si mai aerodinamica. Pentru masina mea e foarte ok, dar pentru un x5, in niciun caz.

In plus, dupa cum spunea si @alex230ro, trebuie sa vezi la ce interval au fost facute reviziile. Motorul la hibridele bmw e destul de stresat, mai ales daca e o masina de care posesorului nu-i pasa, ca o da inapoi la leasing. Eu am luat-o 'proaspata', cu 35k km, si ii fac reviziile la 10k. Daca masina asta le are facute la 30k pana la 130k cat are acum, e posibil sa aiba uzura in motor deja. 

Avem 2 copii mici (8 luni si 2 ani) si e cam chinuitor cu masina pe care o avem acum + ca e veche si am tot amanat schimbarea. Incerc sa ma reorientez catre X3 G01 sau x5 F15 2.0D.

Multumesc de sfaturi

• Like 1

3 hours ago, DJS said:

Avem 2 copii mici (8 luni si 2 ani) si e cam chinuitor cu masina pe care o avem acum + ca e veche si am tot amanat schimbarea. Incerc sa ma reorientez catre X3 G01 sau x5 F15 2.0D.

Multumesc de sfaturi

X3 mai decent, nu încerca X5 cu motoarele de 2 litri, au fost un fiasco....