Jump to content

Pilotaj? Sofat? Ce atata tevatura?

Romulus

Recommended Posts

De ce?

Simplu, din acelasi motiv pentru care Romulus cu toate cursurile lui de soferie si-a rupt rotile intr-o groapa. Notiunea de sofer bun nu exista. Intr-un drum de 500 de km faci o gramada de greseli pe care nu le realizezi doar din simplu fapt ca nu s-a intamplat nimic. Toti suntem soferi prosti, unii sunt mai norocosi, altii mai ghinionisti.

• Replies 99
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Talent e pe circuit poate. Ce talent ai nevoie sa fii sofer pe un drum public? Unde intra talentu in a conduce preventiv?

Sau tu daca schimbi bine vitezele ai talent si esti sofer bun?

Am condus cam 5 mii de mile in America. Cred ca era sa fac zeci de accidente pana acuma. Am si atipit la volan pe highway.

Am avut pur si simplu noroc si n-am avut nici un accident pana in ziua de azi.

Daca n-ai talent nu poti invata sa conduci corect decat dupa multa vreme.

Plus ca intervine si pasiunea, inveti mult mai repede ceva ceea ce-ti place.

Eu ma retrag. Deja discutam la nivel de 4tuning. Imi pare tare rau de toti baietii astia talentati, majoritatea ajung in pomi.

Daca privesti lucrurile intr-un mod tendentios si nu vrei sa discuti cu argumente e treaba ta, insa discutia nu este de genul celor de pe 4tuning.

Ti-am enumerat foarte multe atribute necesare dupa parerea mea, unui bun sofer.

Reflexele, sangele rece in situatii criza, atentia distributiva, temperamentul si aprecierea distantelor...

Degeaba ai experienta daca te enervezi foarte usor la volan sau daca te sperii..

Ciupanezu... talentu nu se foloseste la condus corect.. talentul e folositor la pasul urmator... la fel ca talentu la fotografiat... poze la petreceri stie face oricine, dar talentul te ajuta sa faci poze mai sofisticate...

Sofatul decent, tine doar de interes... daca observi la femeile care conduc jalnic, observi o lipsa crasa de interes pentru treburile astea...

Talentul nu il folosesti pe sosele

Edited by Lifestyle

Cred ca nu m-am facut inteles...

Talentul ajuta in orice domeniu.

Se poate invata cam orice daca depui foarte multa munca insa daca esti talentat, timpul necesar pentru a invata acel lucru se reduce drastic.

Talentul conteaza pentru un sofer incepator pentru ca invata totul mai repede decat un altul fara talent.

Este clar ca nu trebuie sa te bazezi pe asa ceva ci pe prudenta si respectarea regulilor de circulatie insa talentul are importanta sa.

Norocul la fel...

Parerea mea.

Talentul nu il folosesti pe sosele

Ba da.

Daca esti talentat inveti mai repede si cu mai putin efort.

avem notiuni diferite despre talent... eu consider ca talentu face diferenta intre un sofer si un pilot..

Referitor la pozitia ta... numarul de ore necesar pentru desavarsirea in ale condusului... aduce in discutie si interesul de care vorbeam eu..

Faptu ca esti bun matematician.. nu e scuza ca esti sofer prost..

Rapiditatea cu care inveti nu tine de talent, tine de cat de ager esti de minte... talentu face din sofer - pilot de curse

Tu defapt spui.. ca un om fara talent la sofat prin munca multa poate ajunge la nivelul lui schumacher care sa zicem s-a nascut pilot (s-a nascut talentat).... eu spun ca fara talent te plafonezi la nivelul de pilot de carturi

Edited by Lifestyle

Rapiditatea cu care inveti nu tine de talent, tine de cat de ager esti de minte... talentu face din sofer - pilot de curse

Tu defapt spui.. ca un om fara talent la sofat prin munca multa poate ajunge la nivelul lui schumacher care sa zicem s-a nascut pilot (s-a nascut talentat).... eu spun ca fara talent te plafonezi la nivelul de pilot de carturi

Nu inteleg de ce intotdeauna cand se vorbeste despre un anumit domeniu se fac comparatii inutile cu cei care au excelat in acel domeniu, in cazul de fata cu un pilot legendar.

Poti ajunge pilot fara sa fii foarte talentat daca ai ambitie si dedici mult timp pilotajului.

A fi pilot nu inseamna sa fii Schumacher sau Senna.

Ciupanezule: 2000km sunt ZERO... tatal tau ar trebui sa mearga mai des cu tine, ca sa te-nvete cat mai multe din ce stie el.

Nu cred.

Pentru mine a fost suficient, dupa parerea mea in primii km iti formezi stilul de conducere si daca greselile nu sunt corectate din start, cam greu sa le corectezi alta data pentru ca intra in reflex.

Ciupanezu... sti cum se spune ca in practica nu e niciodata ca in teorie... Si cum ziceam.... Sofer + teorie + experienta = sofer de carturi, daca mai adaugi talent = pilot de formula 1.

Sa-ti mai dau odata exemplul cu fotografia ?

Nu exista o formula exact a succesului.

In orice caz, nu atat de banala precum crezi tu.

Ca sa ajungi pilot de formula 1 trebuie sa fii un geniu al volanului.

Insa piloti nu sunt doar in Formula 1, exista multe categorii inferioare.

Ce experienta si ce baza teoretica poti avea la 7 ani cand practici karting-ul?

Acolo se vede talentul...

Ciupanezu , comparatiile exagerate isi au rolul lor... daca-ti compar portocalele cu mandarinele.. diferenta e prea mica si multi nu o sesieaza...

Ce inseamna pilot de exceptie ...

Eu inchei aici ca nu are rost sa elaborez, ... talentu la condus nu are nici o legatura sofatul efectiv, adica nu are legatura cu invartitul covrigului, .... covrigu il invarti mai repede sau mai incet in functie de indemanare.... si conduci mai bine sau mai prost in functie de atentia/concentrarea care o dai condusului la momentul respectiv....

Sa va dau un exemplu cunoscut noua tuturor care avem sau am avut prietene soferite . Imediat dupa ce EA si-a luat permisul... cu tine in masina conduce bine,darcu tine si alti oameni in masina.. oameni carora trebuie sa le demonstreze ca nu incordata si ca este in mediul ei natural....le demonstreaza lucrul aceasta prin agitatie+vorbit excesiv.. si rezult o soferita proasta... toti am fost acolo ..nu are legatura talentu... talentu apare cand faci o depasire prin interior... sau sti cu 10 secunde inaintea soferului din fata ca o sa puna frana brusca.. etc

Edited by Lifestyle

E penibila discutia, sincer, nivel 4tuning, oricate argumente ar fi.

Il citez pe Romulus si ii dau dreptate.

Cu cât ĂŽnveți mai multe, iți dai seama cât de puține lucruri știi cu adevĂŁrat. Așa și aici. Cu cât ĂŽnvĂŁț mai multe, cu atât mai mult mĂŁ bucur cĂŁ am scĂŁpat pânĂŁ la vârsta asta din jungla șoselelor românești. Cu cât ĂŽnvĂŁț mai multe, cu atât ĂŽmi dau seama cât de inconștient am fost ĂŽn anumite momente la volan. Cu cât ĂŽnvĂŁț mai multe ĂŽmi dau seama, cât de puține știu cu adevĂŁrat.

Cu atentia distributiva se poate demonstra foarte usor...

Fiecare dintre noi a vazut cum se pune verde si o soferita nu demareaza pentru ca se fardeaza sau isi cauta cine stie ce prin poseta.

Sau cum priveste intr-o alta parte si uita ca trebuie sa fie atenta la directia de mers.

Cat despre sangele rece la volan:

Femeile sunt mai sperioase decat barbatii?

Pai si aia inseamna ca femeile n-au atentie distributiva? :twoup:

Stii ce cred eu, si cred ca e si demonstrat stiintific mi se pare, ca femeile au o atentie distributiva mai buna ca barbatii. O sa ma uit, ca sunt curios.