Jump to content

BMW X3 G01 - creste rpm si da un “sut” stand la semafor cu frana apasata

Recommended Posts

Buna seara.

Un BMW G01, 2021, 2.0i - problema e urmatoarea din cand in cand, rar, stand la semafor cu piciorul pe frana( fara autohold activ ) in drive, am observat creste pt cateva ms rpm putin, si da un “sut” nu stiu cum sa ii spun ca si cum ar vrea sa plece de pe loc, si revine imediat rpmul. Ma repet cu piciorul pe frana desigur in tot acest timp. Ati mai intampinat problema asta? Face f rar, nu are o constanta. Masina merge bine, accelereaza bine, nu are absolut nicio eroare, a fost pus testerul.  Masina are 170k km. Multumesc 

Edited by laurt

• laurt changed the title to BMW X3 G01 - creste rpm si da un “sut” stand la semafor cu frana apasata

A mea mai facea ceva similar dupa cate o tura mai agresiva urmata de o oprire la semafor. A mea e zf6hp. Din ce am mai citit e convertizorul care este decuplat dupa cateva secunde de stat pe loc sau ceva de genu. Acum cateva saptamani am facut o reconditionare la corpul hidraulic/mechatronic si am schimbat niste garnituri, niste dampere, placa separatoare, solenoizii si uleiul.

I-am resetat adaptarile si am facut procesul de relearn pe autostrada la 2 noaptea. Partea asta nu e distractiva deloc. Dsr acum e ca matasea.

Mai simt acea smucitura la semafor cateodata foarte rar iar fata de cum era in trecut, acum e abia perceptibila. 

Daca si cutia ta e tot ceva similar cu convertizor si toate cele, la 170k ar merge o reconditionare dinasta..din pacate nu e ieftina. Garniturile si damperele fiind de cauciuc se taseaza si rigidizeaza in timp. Solenoizii devin mai lenesi la cald si garnitura de pe placa separatoare poate sa aiba mici intreruperi si sa scape ulei pe alte trasee, daca am inteles bine ce mi-a zis mecanicul.

In esență, daca ai cutie de viteze "clasică" acel soc poate fi normal daca nu e violent. Tu il descrii ca pe un sut...deci pare ca iti cam strica zen-ul. Merita investigat daca te deranjeaza tare. 

Nici a mea nu dadea erori si schimba ok dar ceva parca nu era chiar 100% si de-aia am optat pt reconditionare. Nu imi pare rau ca am facut asta.

IMG_20241211_142813251.thumb.jpg.e83011fc7cf6f46941205b1648734646.jpg

A mea e ZF in 8 trepte. Nu e chiar f deranjanta fiind si f rar cand se intampla, intr’adevar parca am simtit dupa ce am alergat’o putin ca se intampla asta. Multumesc de sfat. 

Mai astept pareri si sfaturi. Insa o sa si investighez dupa anul nou. Sarbatori fericite