Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Intrebari Schimb Ulei

Cristi Nicusor

Recommended Posts

Buna ziua .  pentru Bmw g30 2018  , eu trebuie sa fac schimbiul de ulei la reprezentanta bmw , este necesar sa schimb si Filtrul De motorina? ,  La reprezentanta m-a intrebat telefeonic daca doresc si upgrade de Soft , imi poate explica cineva v-a rog in ce consta upgradele la ce  ajuta? 

Salutare,

Nu tin minte ca trebuia si filtrul de motorina.

Upgrade-ul de soft iti poate sterge daca ai codari la acest moment, sau chiar sa blocheze navigatia, nu stiu, e tricky, depinde ce istoric are masina. Si totodata, acest upgrade de soft va veni cu cost suplimentar fiindca lucrare electronica.

Upgrade-urile sunt recomandari pentru a eficientiza si stabiliza anumite probleme care au aparut pe partea electronica.

13 minutes ago, Ciprian01 said:

Salutare,

Nu tin minte ca trebuia si filtrul de motorina.

Upgrade-ul de soft iti poate sterge daca ai codari la acest moment, sau chiar sa blocheze navigatia, nu stiu, e tricky, depinde ce istoric are masina. Si totodata, acest upgrade de soft va veni cu cost suplimentar fiindca lucrare electronica.

Upgrade-urile sunt recomandari pentru a eficientiza si stabiliza anumite probleme care au aparut pe partea electronica.

Dar daca schimb uleiul fara upgrade de soft imi  scrie in istoric de service digigal? 

masina are tot istoricu service digital 

4 hours ago, Cristi Nicusor said:

Buna ziua .  pentru Bmw g30 2018  , eu trebuie sa fac schimbiul de ulei la reprezentanta bmw , este necesar sa schimb si Filtrul De motorina? ,  La reprezentanta m-a intrebat telefeonic daca doresc si upgrade de Soft , imi poate explica cineva v-a rog in ce consta upgradele la ce  ajuta? 

După un timp BMW a dezvoltat optimizări mai bune pentru motor și cutie, telematică, etc. și vrea să le implementeze. Practic nu vei simți nimic, dar s-ar putea să consume mai puțin , să meargă mai bine, alea, alea. La x5 se face prin aer (OTA) o dată la 6 luni. Dacă mașina este tunată, s-a umblat la softul de motor și cutie se va observa.  Filtrul de motorină se schimbă cam la 60.000 km, dar la reprezentanță numai dacă plătește firma sau este obligatoriu, te cam jupoaie de bani.