Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Eroare 4x4 Abs si frana de mana

Recommended Posts

Buna seara,

Am de a face cu un fenomen interesant caruia nu ii dam de capat : cind este foarte rece afara apare eroarea 4x4 + ABS si frina de mina.

Cind se incalzeste peste zi , eroarea dispare. Am fost la tester si nu s-a identificat cauza. Am presupus ca este o problema la celebrul pinion din plastic si cind s-a desfacut actuatorul, roata dintata era intacta. S-au curatat mufele electrice cu spray dedicat pt contacte electrice si acum iarna eroarea apare doar dimineata. Peste zi dispare. Nu sunt zgomote anormale la cutia de transfer sau mers sacadat. Totul pare OK.

S-a mai intilnic cineva cu aceasta problema si daca da, cum a rezolvat-o ?

Multumesc anticipat pentru o sugestie.

26 minutes ago, andu2008 said:

Buna seara,

Am de a face cu un fenomen interesant caruia nu ii dam de capat : cind este foarte rece afara apare 

Cind se incalzeste peste zi , eroarea dispare. Am fost la tester si nu s-a identificat cauza. Am presupus ca este o problema la celebrul pinion din plastic si cind s-a desfacut actuatorul, roata dintata era intacta. S-au curatat mufele electrice cu spray dedicat pt contacte electrice si acum iarna eroarea apare doar dimineata. Peste zi dispare. Nu sunt zgomote anormale la cutia de transfer sau mers sacadat. Totul pare OK.

S-a mai intilnic cineva cu aceasta problema si daca da, cum a rezolvat-o ?

Multumesc anticipat pentru o sugestie.

Nu-mi dau seama ce mașină ai, dar pentru a afla ciudățenii te poți înscrie pe forumul american (B i m m e r f e s t . c o m ) Dacă nu știi engleză fluent, traduci pagina cu google translate. Te duci la forumul dedicat mașinii tale și dai search pe el la exact ce ai spus   : ABS, 4x4 and  handbrake error . Dacă nu găsești acolo răspunsul este grav. Eu când am ceva de căutat acolo găsesc. Mai puțin la diesel, că ei nu servesc....

Edited by ebay

1 hour ago, andu2008 said:

cind este foarte rece afara apare eroarea 4x4 + ABS si frina de mina.

Apar cumva 3 simboluri in bord?

Revin-o cu mai multe lamuriri.

Problema ar putea fi la controlul tractiunii. Adica la felul cum senzorii ABS urmaresc rotile si puterea dezvoltata de motor si chiar pozitia volanului, astea pot da multiple erori.

Eroarea de la roata dintata:

Poate mecanicul tau nu s-a uitat la melc?. primul angrenaj de la motorul electric.

Edited by bimmer90f30