Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Modul carplay/android pe masina in garantie

Recommended Posts

Hello,

In vara am achiziționat un X2 din 2020 de la Bavaria auto rulate. Masina nu are deloc apple carplay/ android auto si imi doresc sa montez acest modul, insa are inca garantie BMW premium selection.

Am discutat cu cineva care mi-ar putea monta si mi-a zis ca nu se pierde garantia pt ca nu se taie nimic si nu se modifica sistemul original al masinii.

De la BMW mi s-a spus ca e posibil sa se vada pe diagnoza electrica aceasta schimbare.

S-a mai confruntat cineva cu aceasta situatie? este safe sa montez modulul fara a pierde garantia?

Mulțumesc. 

Salut, din pacate cand ai o problema pe care vrei sa o rezolvi pe garantie, BMW cauta ORICE motiv sa nu plateasca. Daca cumperi modul de Carplay de la ei + montaj, cu siguranta nu vei avea probleme dar si pretul va fi de 5X mai mare. E greu sa ti garantam noi ca daca montezi modul aftermarket nu vei avea probleme cu garantia data de BMW.

13 minutes ago, six in line said:

Salut, din pacate cand ai o problema pe care vrei sa o rezolvi pe garantie, BMW cauta ORICE motiv sa nu plateasca. Daca cumperi modul de Carplay de la ei + montaj, cu siguranta nu vei avea probleme dar si pretul va fi de 5X mai mare. E greu sa ti garantam noi ca daca montezi modul aftermarket nu vei avea probleme cu garantia data de BMW.

Problema este ca ei nu vor sa imi monteze :)) au zis ca nu exista nici o soluție pt a avea carplay/android :))

33 minutes ago, mkdan2004 said:

Garantia nu se pierde pur si simplu. Daca te duci cu o problema mecanica, sa zicem ca ti se blocheaza EGR-ul , nu o sa caute sa vada daca ai ceva navigatie sau sistem audio aftermarket. Daca in schimb te duci cu o problema electrica, fii sigur ca nu o sa-ti repare problema pe garantie si cred ca este normal.

Exact, asta e raspunsul corect. Trebuie sa iti asumi ca orice defectiune la sistemul multimedia sau ceva similar, nu poate face obiectul garantiei.

Sau: modulul de care zici, se poate instala personal cu un minim de cunoștințe tehnice. Iar în cazul în care apare o problemă la sistemul multimedia, înainte de a merge la garanție, faci dezinstalare a sistemului. 

Afirmația de mai sus e valabilă în cazul sistemelor de carplay/android disponibile pe site:urile chinezești sau in Romania la preț aproape dublu :))

In primul rand, cu android montat, vei avea eroare ca lipseste ecranul original al masinii iar in caz ca ajunge masina la Bmw pt vreun update de soft, acesta nu va fi putea facut din cauza erorii, care nu poate fi stearsa. Poti monta android dar atunci cand mergi la ei, ar trebui sa dai jos ecranul android si sa-l pui pe cel original la loc. Cam bataie de cap as zice…

Mulțumesc pentru raspunsuri! Probabil o sa raman asa, fara modul o perioada.

57 minutes ago, paul_e88 said:

Ce sistem idrive ai, are navigatie? Eventual daca ai un VIN, ajuta sa vedem. Poate se rezolva cu retrofit original.

Acesta este VIN-ul: WBAYH310605S00862

Are navigatie, da.

On 1/17/2025 at 10:37 AM, rou24 said:

Mulțumesc pentru raspunsuri! Probabil o sa raman asa, fara modul o perioada.

Acesta este VIN-ul: WBAYH310605S00862

Are navigatie, da.

Cum a spus @rikmh mai sus, s-ar putea sa poti cumpara direct din MyBMW, e in jur de 300 euro activarea.

Exista si variante mai ieftine, in afara reprezentantelor.

Navigatia ta e suficient de noua - ar trebui sa ai EntryNav EVO. Poti sa te uiti sa vezi ce varianta de harti ai pe masina la Version Information?

In functie de asta, poti sa mai cercetezi ulterior ce se poate face.

22 hours ago, paul_e88 said:

Cum a spus @rikmh mai sus, s-ar putea sa poti cumpara direct din MyBMW, e in jur de 300 euro activarea.

Exista si variante mai ieftine, in afara reprezentantelor.

Navigatia ta e suficient de noua - ar trebui sa ai EntryNav EVO. Poti sa te uiti sa vezi ce varianta de harti ai pe masina la Version Information?

In functie de asta, poti sa mai cercetezi ulterior ce se poate face.

Nu am optiunea de a cumpara. Pot sa cumpar doar actualizare de harti si live traffic information, ceea ce am si facut initial, insa sunt extrem de neactualizate. Pentru cine este din Bucuresti, un simplu exemplu este parcul liniei, construit deja de vreo 2 ani cred, care pe navi nu aparea si ma punea sa trec prin el. Plus multe alte strazi pe care m-a bagat pe interzis.

Am atasat poza cu versiunea. Nu ma pricep deloc la toate aceste denumiri, este primul bmw pe care il detin :))

20250121_161722.jpg

@Ciprian01 nu neaparat, banuiesc ca are nevoie sa aiba antena Wi-Fi din fabrica (pregatirea hardware) incat sa apara optiunea activabila la BMW.

@rou24 ai hartile WAY, deci ai EntryNav2. In locul tau as da un mail aici:

https://bimmer-remote.com/products/bmw-apple-carplay-activation-entrynav2

Sa vezi daca se poate face ceva cu sistemul original al masinii, pana sa apelezi la solutii aftermarket. Macar sa fii sigur ca nu ai avut de ales.

4 hours ago, Ciprian01 said:

Trebuie sa existe varianta sa gasesti Apple Carplay in aplicatia MyBMW, mapata cu contul si masina ta. Esti sigur?

100% nu exista in app

3 hours ago, paul_e88 said:

@Ciprian01 nu neaparat, banuiesc ca are nevoie sa aiba antena Wi-Fi din fabrica (pregatirea hardware) incat sa apara optiunea activabila la BMW.

@rou24 ai hartile WAY, deci ai EntryNav2. In locul tau as da un mail aici:

https://bimmer-remote.com/products/bmw-apple-carplay-activation-entrynav2

Sa vezi daca se poate face ceva cu sistemul original al masinii, pana sa apelezi la solutii aftermarket. Macar sa fii sigur ca nu ai avut de ales.

Am vorbit si cu ei, au zis ca nu se poate, ca trebuie schimbata toata unitatea.

Asta e, mai stau o perioada asa 😁 într-un viitor voi pune aftermarket. 

Mulțumesc mult de ajutor!