Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

E90 318i FL N43B20A oscilatii la relanti doar cand motorul este la 110 grade.

Recommended Posts

Salut, am un 318i automat, FL, N43B20A la care oscileaza relantiul in momentul in care masina sta pe loc cu motorul incalzit inainte la 100-110 grade.
Masina nu scoate fum, nu mananca uleiul iar in mers se comporta absolut normal.
Ce am facut pana acum:
Schimbat bobine
Schimbat bujii
Pus injectoare (Masina mea are index 9 la toate 4) pe test sa vedem daca exista probleme (Injectoarele sunt in parametrii)
Am verificat sa n am furtune crapate (Pe cat de bine am putut si eu)

Ce am observat:
In momentul in care masina oscileaza daca desfac capacul de la ulei motorul merge brusc rotund, ceea ce ma face sa ma gandesc ca poate trage aer fals pe la capacul de la culbutori, pe langa etansarea lui nu vad sa aiba scurgeri de ulei absolut deloc.
Daca ascult toba se aud 4 arderi ale motorului dupa care parca face pauza, iar 4 batai si tot asa , acolo intervenind si oscilatiile, 4 arderi, motorul face pauza, scade relantiul si iar 4 arderi.

A mai intampinat cineva o astfel de problema? A gasit cineva o solutie? 

Ce am putut gandii eu pana acum e sa schimb capacul de la culbutori plus injectoare (stiind ca la motorul asta injectoarele sunt problematice).

Intrebare intrebatoare, de cati ani ai masina ? Daca o ai de multi ani, ai schimbat vreodata capacul culbutori , unde este incastrata supapa PCV ? 🙂 . Daca supapa PCV nu functioneaza corespunzator, poti avea fluctuatii la relanti, masina merge in suturi daca o lasi in mers sa mearga la relanti, iti poate pocni toate etansarile de ulei sau consum de ulei intr-o veselie.

Incepe cu asta , e 1800 lei, eu atat am dat pe original, dar motorul iti va multumi daca schimbi.

Cu n43 o scoatem la capat, eu am fost una din singurele persoane care a avut ambitia sa invete motorul pe de rost si sa si-l faca de la 0, cu costuri foarte mari. 

M-ar ajuta si o diagnoza, cu ISTA.

Edited by HitmaNLive