Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Fisură bloc motor, merge așa sau nu?

Recommended Posts

28 minutes ago, mase said:

Aia nu-i fisura, e o scurgere de ulei care s-a întărit.

Însă va trebui sa schimbi distribuția din nou, ce este pus pe mașină este un aftermarket ordinar.

Nu cred ca este aftermarket ordinar… asa arata patinele la N57 originale… nu au buretele acela ca la N47… am schimbat la fosta masina, toate OE cumparate de pe bavauto, ultimele repere binenteles si asa aratau.

41 minutes ago, mase said:

Stai ca acum mi-am pus ochelarii.

Pare un mix de piese originale/aftermarket. Intinzatorul si pinioanele par originale dar patine ca alea eu nu am văzut un viata mea sa arate asa pe original.

Fix astea le-am schimbat la N57, totul OE bavauto.

IMG_8568.jpeg

@six in line salutare. nu sunt sigur, de asta întreb. Pe mine mă interesează strict problema asta, nu altele, ca idee mașina are schimbat tot pe origine, de la cuzineți, arbore, pompă ulei, admisie egr curatate. Nu asta mă interesa. Eu voiam o opinie referitor la ce se vede în poză, în realitate e greu să vezi treaba aia având în vedere ca motorul e pus pe mașină și ăla e practic spatele motorului. E strict alegerea mea câți km are mașina de ce aleg să o iau cu atâția. Nu merg nici cu anul nici cu kilometrajul pe drum. Toate bune. 

13 minutes ago, Marius9859 said:

Nu merg nici cu anul nici cu kilometrajul pe drum. Toate bune. 

Ai dreptate, cu kilometrajul nu mergi, o sa megi cu city bus-ul, la cate probleme genereaza aceste motoare cu rulaj mare si mentenanta precara. SI daca tot e strict alegerea ta, de ce ne mai intrebi pe noi?. Go ahead bro, arunca banii pe geam,

Ma abtin de la alte comentarii.

• De acord! 1

2 hours ago, Marius9859 said:

E strict alegerea mea câți km are mașina de ce aleg să o iau cu atâția. Nu merg nici cu anul nici cu kilometrajul pe drum. Toate bune. 

Oamenii nu au fost rautaciosi deloc cu tine, ba chiar ti-au raspuns la ce ai intrebat. Replica de am citat-o eu nu este tocmai una inspirata in cazul de fata. 😞 

On 1/25/2025 at 12:02 PM, Marius9859 said:

@six in line E strict alegerea mea câți km are mașina de ce aleg să o iau cu atâția. Nu merg nici cu anul nici cu kilometrajul pe drum. Toate bune. 

Cand vii pe forum si ceri pareri, noi ti le dam din experienta. Nu de alta dar si noi am avut 535-uri cu acest motor . Este strict problema ta ce cumperi, bafta la achitizie! Masinile se repara si se verifica pe elevator, nu pe forum.

13 hours ago, Marius9859 said:

@six in line salutare. nu sunt sigur, de asta întreb. Pe mine mă interesează strict problema asta, nu altele, ca idee mașina are schimbat tot pe origine, de la cuzineți, arbore, pompă ulei, admisie egr curatate. Nu asta mă interesa. Eu voiam o opinie referitor la ce se vede în poză, în realitate e greu să vezi treaba aia având în vedere ca motorul e pus pe mașină și ăla e practic spatele motorului. E strict alegerea mea câți km are mașina de ce aleg să o iau cu atâția. Nu merg nici cu anul nici cu kilometrajul pe drum. Toate bune. 

Degeaba i-au fost schimbat cuzinetii si refacut pana la urma intreg motorul pt ca n-o sa mai tina, cu toate chestiile interne schimbate. Va tine 1000Km, plus si minus. Problema este ca blocul motor fiind din aluminiu, in momentul in care cad cuzinetii si incepe sa bata, blocul asta "se deformeaza" si prin urmare tolerantele mecanice in care acest motor functioneaza au sarit in aer. Este cea mai proasta idee sa refaci un astfel de motor, pastrand blocul motor. Doar daca in prealabil n-a picat din cauza cuzinetilor, adica sa previi aceste probleme

M-am tot uitat la poza pusa de tine si am cautat pe net poze cu blocuri fisurate si nu seamana cu ce ai pus tu.

Sunt 99% sigur ca e ulei acolo. Aceleasi "nervuri" se repeta mai estompat in jurul ăleia care seamana cu o crăpătură.

Si eu ma mai uitam la poze trimise de mecanic cand aveam masina in service si mi se parea ca vad balauri intre pixeli. 

Gaseste alt motiv sa nu cumperi masina daca e. Colegii stiu ei ce stiu.

EDIT: asta e aceeasi pata vazuta din alt unghi tot in poza postata de tine. I-am dat eu zoom si crop. E freaking ulei bre :))))

Screenshot_20250130-053904.png

Edited by Nym