Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Problema High Beam Assist G30 530d LCI

Recommended Posts

Salut. Acum o săptămână am sesizat faptul ca asistentul de fază lungă (HBA) nu mai funcționează, pur și simplu nu se mai activează în momentul în care apăs pe butonul de pe maneta și nu mai apare martorul în bord, am încercat în repetate rânduri, fără rezultat pozitiv. Nu apare nici o eroare, nimic.

Parbrizul este curat, farurile la fel, camera de pe oglindă nu este obturată, chiar nu îmi dau seama care ar fi problema.

Salut, am încercat doar seara când sunt farurile aprinse, l-am folosit zilnic de aproximativ 2 ani… și pe g30 ul cel vechi și pe cel actual, chestia este ca nu se mai aprinde din senin la apăsarea butonului de pe maneta, am insistat de multe ori… mă gândeam ca ar fi o chichiță să îl resetez ceva, dacă nu, cred ca încerc la garanție

Vezi blocul de comanda al luminilor. Mi-a facut si mie ceva figuri, mi-a dat impresia mai mult de contact imperfect la un moment dat cand se tot activa si dezactiva faza scurta pe timp de zi. Din cate am citit, ar fi o problema comuna la G30. Incearca sa rotesti de acel buton, sa pui pe normal, pe pozitie, poate-i ceva tot din zona asta. 

• Thanks 1

53 minutes ago, Ciprian01 said:

Am avut o problema asemanatoare la fostul G30, si s-a rezolvat prin schimbat switch-ul de lumini.

1 hour ago, RaYn3 said:

Vezi blocul de comanda al luminilor. Mi-a facut si mie ceva figuri, mi-a dat impresia mai mult de contact imperfect la un moment dat cand se tot activa si dezactiva faza scurta pe timp de zi. Din cate am citit, ar fi o problema comuna la G30. Incearca sa rotesti de acel buton, sa pui pe normal, pe pozitie, poate-i ceva tot din zona asta. 

@Ciprian01, ai fost cu ea la garanție? Cum s-a rezolvat și cat a costat?

Vă mulțumesc pentru răspunsuri! Încerc să mai mișc pe acolo poate și-o reveni, dacă nu, mă duc la garanție 

Daca nu ai faruri adaptive,hba ul ala e cam degeaba,aprinde faza lunga doar cand esti singur pe drum.
Si cum in zilele de azi e aglomerat peste tot si la orice ora,rămâne sa te uiti la martorul ala verde in bord,cam atat…

Sau schimbi manual.

2 hours ago, wolf20 said:

Daca nu ai faruri adaptive,hba ul ala e cam degeaba,aprinde faza lunga doar cand esti singur pe drum.
Si cum in zilele de azi e aglomerat peste tot si la orice ora,rămâne sa te uiti la martorul ala verde in bord,cam atat…

Sau schimbi manual.

Sunt adaptive

1 hour ago, Ciprian01 said:

Yep, pe garantie, niciun stres 😄 

Cred ca acolo mă voi îndrepta și eu

3 hours ago, ebay said:

Pare a fi o problemă comună se pare… mă gândeam să dau și eu cu ceva spray de contacte dar mă gândeam ca dacă nu merge ajung la garanție și după poate fac nazuri ca s-a umblat..

Rămâne să ajung cu ea la garanție 

• RedCap changed the title to Problema High Beam Assist G30 530d LCI
On 1/28/2025 at 4:01 AM, BLUR337 said:

Salut, am uitat să specific, G30 2021 LCI, evident ca am luminile pe auto și farurile aprinse iar când apăs pe butonul de sub BC, nu se mai întâmplă nimic, erori nu apar.

Multumesc, am editat numele topicului ca sa fie mai relevant.