Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Fum alb f30 318D 2014.

Recommended Posts

Salutare, e ultimul loc in care scriu, nu stiu unde sa mai apelez, deja am fost in 5 serviceuri diferite si dupa aprox 15 mii de lei problema e ca in prima zi. Masina in cauza este 318D 2014 262k km. Masina da fum alb dup ace se incalzeste, foarte mult daca stau pe loc si o turez. De la inceputul lui noiembrie am schimbat corp racitor ulei, curatat dpf, reconditionat complet turbina, capac culbutori pt ca era deformat si curgea ulei, verificat injectoare, furtune turbo/ supralimentare. Nimic, fum alb, mi-au zis ca e de la dpf foarte infundat, l-am anulat sap trecuta (dpf off), nimic, fumul la fel. Chestia e ca daca fac un drum lung, nu mai da fum timp de 3-4 zile..am crezut ca e din cauza dpfului care nu isi face regenerari ( avea zeci esuate ) si dupa drum lung regenerarea e ok si nu mai scoate fum dar din cate vedeti, nu e cazul. SAmbata ama vut un drum de ~220km. Masina a mers ok dar dupa vreo 4 zile de mers in Bucuresti fumul e la fel, apare cam dupa 20 de min de mers, primele 3 zile dupa drum 0 fum, chiar si dup ace am stat in trafic ore in sir. In mers nu pare sa dea deloc sau cel putin nu e observabil, pe loc scoate foarte mult. Niciodata nu da fum la rece. 

In primul rand verifica nivelul lichidului de racire. Mai verifica daca exista spuma albicioasa pe joja de ulei.

Vad ca ai verificat injectoarele? Turbo l-ai reconditionat.

Daca astea sunt ok mai ramanede verificat garnitura de _chiulasa_ si racitor EGR!

In ultima faza poate sa fie de la DPF.

Edited by srb_alex

Da, și fizic și din soft. Era un aftermarket pus pe masina de tot rahatul, cred ca e 2500lei nou și am zis să-l anulez (asa am luat-o, nu era pus de mine, am cumpărat-o acum 3 ani ) era foarte încărcat. Masina merge foarte bine overall n am pierderi de putere, e mult mai responsive după anulare și se misca ceva mai ok. Fumul e la fel ca înainte de anulare, parca chiar e mai puțin acum.

Edited by Radu B07

2 hours ago, Radu B07 said:

Salut, masina nu mănâncă ulei. Bag 1l între schimburi pe care le fac la 9k de când am luat-o. 

Fumul alb = ulei. M-ar mira să fie alt diagnostic. Si faptul că apare cum spui pare din uzura segmenților de ungere, care nu mai curăță uleiul de pe cămașă. Dar mai caută, cine știe.

Am un mecanic bun la care mi am făcut și distribuția acum 3 ani, mi a zis același lucru, probabil voi segmenta motorul. Ai idee Cam cât de rapid ar trebui sa fac asta? Nu cred ca ajung mai devreme de 2 sap sa l fac, sper doar sa nu se întâmple ceva mai rău pe parcurs Mersi mult de info!  

35 minutes ago, Radu B07 said:

Am un mecanic bun la care mi am făcut și distribuția acum 3 ani, mi a zis același lucru, probabil voi segmenta motorul. Ai idee Cam cât de rapid ar trebui sa fac asta? Nu cred ca ajung mai devreme de 2 sap sa l fac, sper doar sa nu se întâmple ceva mai rău pe parcurs Mersi mult de info!  

Dacă are tot ce trebuie o zi, și dacă nu apar surprize. Nu se va întâmpla nimic rău, va hali ulei. Poți merge cât vrei, ulei să ai.