Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Inlocuire cauciuc exterior Trapa BMW F06/F12

Th3R4g3

Recommended Posts

Salut!

Am observat ca nu exista un tutorial de genul asa ca am hotarat sa impartasesc si eu prin ceea ce am trecut.

Dupa ce am spalat masina si am ridicat trapa, s a rupt cauciucul exterior acesteia ("acordeonul acela"). Am comandat ulterior cele 2 bucati:

COD OE 54107268971   190LEI/buc

54107268972   190LEI/buc

Puteti observa aici un video mai detaliat: https://www.youtube.com/watch?v=Lv9-09wPYtU

Dar va explic si eu metoda mea.

Primul pas este sa inchizi trapa.

Pur si simplu tragi de-alungul barii metalice ce este intre trapa si marginea caroseriei.

Apoi sunt niste cleme care pur si simplu le impingi si ies singure, sunt foarte intuitive, dar cu grija sa nu se rupa plasticul, acesta fiind copt de atata vreme

(la mine una deja lipsea aparent)

image.png.28aa70f0c66991067fa1720c2b46f9cb.pngimage.png.41c407a460faa7ddff57ebf0977be48d.png

Apoi cureti totul pe langa.

Urmeaza sa tragi pur si simplu de acel "acordeon", dar cu foarte mare grija sa nu ramai cu el in mana.

Apoi montajul este destul de simplu, mai intai introduci acordeonul in tesitura trapei de pe interior, o simti la deget automat, si impingi de-a lungul.

Montezi la loc clemele, pui bara de metal data jos initial pentru a ajunge la cleme si gata!

(in video-ul de mai sus iti arata si cum sa calibrezi trapa (doar are grija sa pice in pozitia initiala gaurile suruburilor) in caz ca desfaci si/sau inlocuiesti si acordeoanele interioare sau pentru mai mult spatiu sa le montezi pe cele exterioare, dar nu a fost cazul)

image.thumb.jpeg.55190eb6c6f385dd4bb8b6866de92957.jpeg

Sper ca am fost de folos cu acest DIY super simplu si pentru un job care la orice service ar trebui dat plafonul jos si costuri imense.

Va multumesc!

• Thanks 2