Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

BMW X5 G05 Faruri adaptive

Gabriel Z

Recommended Posts

Va salut.

Am dat avansul pentru un BMW G05 si cum asteptarea e grea pana intru in posesia ei, am cautat lista cu dotari.

Vin dupa un G31 cu farurile LED basic statice care nu m au impresionat deloc.

Am cautat dupa VIN ul masinii si imi da aceste doua optiuni.

S552Adaptive LED Headlight

S5AC High Beam Assistant

Cine ma poate ajuta și pe mine cu o informatie, mai pe romaneste, ce stiu sa faca.

Va las si o poza cu farul masinii.

Multumesc mult

IMG_6004.jpeg

Salut, asteptare placuta!

Pai ai faruri cu led adaptive si faza lunga automata. Acum nu stiu sigur daca e si cu functia anti orbire, gen tu tii faza lunga mereu pe automat si cand vine masina din fata masina misca lumina cat sa nu orbeasca masina din fata ca in clipul de mai jos. Uitandu-ma la optiunile ce apar pe VIN-ul unei masini cu faruri cu laser comparativ cu a ta pe led nu vad nimic deosebit deci tind sa cred ca ai sinfunctia anti orbire.

Dar ai un pic de rabdare ca avem mai multi posesori de X5 G05 pe aici care ne pot spune si ei, e f posibil sa si gresesc totusi si sa imi scape mie ceva. 

Edit: a aparut @neo_andersson si a postat ajutandu-te cu un raspuns pana sa scriu eu si sa apas si postare, ai functia anti orbire se pare cum banuiam dar nu eram 100% sigur. 🙂 

Am același tip de faruri pe un G05 din 2020. Foarte bune, în practică dacă mergi noaptea și ții pe fază lungă automată nu mai ai treabă, activează faza lungă peste 70 la oră, funcție de luminozitatea ambientală, dacă există mașină în față nu, dacă vine mașină din față cancel și pleacă din nou după ce trece. Ca o părere personală, mai slabe decât pe X3 FL din 2015, mașina anterioară. Opțiunea laser mă costa +2000 euro la data comenzii, și ce am citit despre ele m-a făcut să renunț la laser. Una peste alta, foarte bune.

Inteleg ca ai dat avans pentru G05 LCI. Pe LCI s-a renuntat la farurile Laser si optiunea de top sunt cele LED adaptive. Nu sunt sigur la ce te referi cu imaginea atasata dar cred ca este ceea ce pe romaneste se numeste ca "decupeaza" si da, farurile adaptive "decupeaza". Am condus X3 cu LED adaptiv si sunt foarte bune farurile. Nu chiar la nivelul celor Laser dar nici departe. Ma astept ca pe X5 sa fie mai bune decat pe X3.

Asta scrie pe configurator la aceste faruri.

"Mai multă vizibilitate şi siguranţă. Farurile adaptive cu LED şi tehnologie Matrix se adaptează automat la orice situaţie de rulare. Farurile de fază lungă cu funcţie antiorbire, farurile adaptive, luminile pentru viraj şi luminile pentru vreme nefavorabilă oferă o iluminare optimă a şoselei, chiar şi în condiţii dificile. Reper vizual: luminile de zi şi semnalizatoarele într-o formă de săgeată dinamică."

Nu este LCI, am atasat foto cu masina, este un G05 45e 2019 cu 70k km, plug in, de la nenea Tiriac.

Cum cei de acolo sunt zero daca ii intrebi de optionale, dotari etc.

Cand i am intrebat, m au sunat dupa cateva ore si mi au comunicat ca farurile sunt pe LED…😏

Din cauza aceasta m am pus eu pe cautat, scris intrebat in speranta ca imi  spune si mie exact ce stiu ele sa faca, daca sunt adaptive, banuiesc ca nu doar isi dau ele singure faza lunga scurta..

Multumesc tuturor pentru raspunsuri.

Diferenta intre sursele LED si cele LASER sta in luminozitatea mult mai mare si faptul ca lumina este foarte focusata. De asemenea, alta diferenta plecand de la prima explicata anterior este ca functia HB are o bataie mai mare decat cele pe LED. Dezavantajul principal al diodelor laser si pt care producatorii au renuntat la ele este faptul ca fiind mai scumpe, induc si niste probleme de safety in trafic, mai ales atunci cand este cazul unui accident sau mai nou situatiile ce tin de "functional safety" care se evalueaza in industria automotive. Pentru low-beam, diodele laser nu ofera nici un avantaj in comparatie cu LED-urile multichip care se folosesc intr-un headlamp. Cu alte cuvinte, a fost mai mult marketing in jurul acestor diode laser. Da, fac sens daca mergi pe camp cu ele, adica acolo unde nu este nevoie de reglementare. Am avut un proiect in trecut in legatura cu un proiector care nu avea nevoie de omologare si asta pt ca era pt Australia, adica acele zone intinse fara trafic si unde cei de acolo au nevoie sa vada cat mai departe. Proiectul s-a facut cu niste surse LED multichip totusi, iar bataia unui proiector din asta era undeva la 600m. Evident ca pe un off-roader majoritatea vor avea cel putin doua proiectoare din astea, asta insemnand ca la final bataia acestora va fii undeva la peste 1km. La ce surse LED exista in prezent, nu se mai pune problema asadar ca un HB n-ar putea atinge acele distante care poate in trecut se puteau obtine doar cu diodele laser. 

Edited by RaYn3

“Cu cât citești mai mult, cu atat mai puțin știi” se aplică în cazul meu.

Rog pe cei care aveți masijile echipate cu farurile astea, decupeaza masinile care vin din sens opus sau cele care urmeaza sa fie depăsite?

RaYn3 Am citit cu plăcere tot ce ai scris!

Mulțumesc tuturor pentru că vă faceți timp sa imi răspundeți.

Dupa nicio mașină nu am fost așa nerabdător, probabil că este și cea mai scumpă de până acum pentru mine.

IMG_6014.jpeg

IMG_6018.jpeg

IMG_6016.jpeg

IMG_6019.jpeg

IMG_6017.jpeg

IMG_6012.jpeg

IMG_6013.jpeg

Edited by Gabriel Z

Pai din lista de mai sus, reiese ca ai Adaptive LED's, adica farurile tale vor fii capabile sa "decupeze" masinile din fata ori pe cele din sensul opus in timp ce high-beam-ul va fii tot timpul activ. Cred ca e cam maximul ce se poate in materie de headlights. Ultima tehnologie in zona de automotive light sunt farurile HD-LED's care pot proiecta pe asfalt diferite semne, gen o trecere de pietoni ori un indicator rutier. Doar ca nu stiu daca BMW a implementat acest sistem pe G05 cel putin. Evident ca sunt f scumpe si asta din cauza ca e nevoie de mii de chip-uri care se vor aprinde/stinge dinamic similar pixel-ilor dintr-un display a.i. sa genereze o imagine proiectata pe asfalt in cazul de fata. 

Edited by RaYn3

4 hours ago, Gabriel Z said:

Rog pe cei care aveți masijile echipate cu farurile astea, decupeaza masinile care vin din sens opus sau cele care urmeaza sa fie depăsite?

Pe ambele din ce se vede in filmul pus de mine. 

4 hours ago, Gabriel Z said:

Dupa nicio mașină nu am fost așa nerabdător, probabil că este și cea mai scumpă de până acum pentru mine.

Acum dupa ce iti vine masina te asteptam cu un topic in sectiunea "Masina mea". Daca te uiti pe acolo vei vedea un G05 LCI 40i, vei vedea un G05 40i pre LCI, etc... abia ai cu ce sa iti mai pierzi vremea. 🙂 

Masina mea - BMW Club Romania

12 hours ago, ebay said:

Am același tip de faruri pe un G05 din 2020. Foarte bune, în practică dacă mergi noaptea și ții pe fază lungă automată nu mai ai treabă, activează faza lungă peste 70 la oră, funcție de luminozitatea ambientală, dacă există mașină în față nu, dacă vine mașină din față cancel și pleacă din nou după ce trece. Ca o părere personală, mai slabe decât pe X3 FL din 2015, mașina anterioară. Opțiunea laser mă costa +2000 euro la data comenzii, și ce am citit despre ele m-a făcut să renunț la laser. Una peste alta, foarte bune.

Pana sa imi comand X5-ul G05 am avut un loaner dat de dealer ce avea faruri cu led, nu laser. Luminau foarte prost fata de farurile cu led ce le aveam la masina ce o aveam atunci, un X6. Asa ca mi-am comandat X5-ul cu faruri laser. Nu am regretat nicio secunda decizia, farurile laser de pe X5 luminand mult mai bine decat cele pe led ce erau standard si totodata si mai bine decat cele cu led de pe X6-le ce l-am avut anterior.

Vorba vine laser, farurile fiind pe led si acolo la baza, fasciculul laser activandu-se numai la viteze de peste 70 km/h din ce retin, pana acolo fiind tot leduri doar ca luminau mult mai bine led vs led de pe cele doua optuni de faruri.

Super! Te asteptam cu topicul cu masina ca sunt mai multi posesori de G05 45e pe forum doar ca nu a facut niciunul topic pana acum. Poate daca spargi tu gheata dupa vor face si ei topicuri cu ale lor. 🙂 

Uite mai jos un topic fix despre masina asta, X5 45e.

Sigur, am citit deja topicul acela, am citit forumuri din Romania pana in America, am vizualizat tot Youtube ul.

De o saptamana nu mai dorm :))

Deschid topic nou, ca sincer vorbind nu mă asteptam ca sa gasesc asa comunitate faina aici.

Masina in cauza bifeaza cam tot ce imi doream de la X5

Ce mi-as fi dorit dar nu are

Sensatec pe Bord ( nici la G3 nu am avut)

Ventilatie scaune

Laser

Dar are si plusuri, mai multe plusuri decat minusuri si de aceea am ales o.

Eu stau in Vama Veche, alerg zilnic cu masina pana in Mangalia si imprejurimi cu masina, iar din cauza aceasta mi se mulează plug in.

9 hours ago, Gabriel Z said:

Ce mi-as fi dorit dar nu are

Sensatec pe Bord ( nici la G3 nu am avut)

Ventilatie scaune

Laser

Traiesti fara Sansatec pe bord, nu e aia problema.

La farurile cu laser pe langa faptul ca lumineaza ceva mai bine dupa cum am explicat mai sus in alta postare e si o chestie estetica, filamentul acela dimprejurul becului ce sta aprins ca lumina de zi fiind mai mare, nu doar pana la jumatatea becului ca la versiunea cu leduri. Dar nu vad asta o problema ca nu le are masina, e ok si fara. 

Ventilatia in scaune nu e ceva asa senzational, efectiv iti ventileaza scaunele cu aerul din interiorul masinii, nu e ca si cum ti-ar baga aer conditionat in scaune ca la alte marci, am avut optiunea asta pe X5 si nu am folosit-o de mai mult de 10 ori in 3 ani si la mine chiar e cald.

Toate astea ti le spune un fost posesor de X5 din 2020 din proprie experienta (am avut toate cele 3 optiuni mentionate) dar ce mie imi place altuia nu, si vice versa, e o chestie de gusturi, eu doar ti-am spus parerea mea. 🙂