Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Scaune Sport Seria 3/4, x3/x4 - probleme confort

paul_e88

Recommended Posts

Salut,

as vrea sa intreb daca mai sunt si alte persoane care au simtit un discomfort cu scaunele generatiei G, mai exact cele sport de pe seria 3.

Inteleg ca sunt identice intre seria 3, seria 4, x3, x4, cat si i4.

Mi se pare ca au o conformatie mai ciudata si, chiar si la ceva timp, inca nu ma pot acomoda in ele.

Intr-adevar sunt mai tari, dar nu stiu daca doar asta e problema.

De reglat, am incercat tot, inclusiv sa ridic scaunul, in ciuda faptului ca nu am fost nevoit sa fac asta pt nici o alta masina. 

Poate a mai simtit cineva asta?

Cam fata de orice model..inclusiv alte marci.

Mi se par cele mai inconfortabile scaune in care am stat, si imi amintesc de experienta unui drum mai lung intr-un Logan 1, unde la fel, am avut dureri de spate in zona inferioara a spatelui dupa 1-2 ore.

Dar acolo nu aveam asteptari.

Mi se pare ciudat ca nu e f discutata situatia scaunelor - fata de fostele generatii sunt inguste si tari, obiectiv vorbind, adica aici clar nu e ceva personal.

Efectele inteleg ca, intr-adevar, pot fi subiective, in functie de individ, dar nici nu sunt mare - 1.80 si 75kg.

Sunt curios ce spun alte persoane de pe forum, posesoare sau foste posesoare..

Am avut doua zile un loaner, G20 330i, si sincer sa fiu nu mi-au parut inconfortabile, dar in 2 zile fara vreun drum lung e cu totul irelevant oricum ce spun eu.

Si ca tot mentionezi si X3 aici, am avut un X3 G01 inchiriat aproape o luna prin Romania, nu m-am plans de probleme de comfort ale scaunelor. Si sunt ceva mai mare decat tine dar nu m-am plans, parca nici genunchiul nu m-a omorat desi am avut cateva drumuri de cateva sute de km iar eu la drum lung nu opresc in general decat foarte rar. 

Poate a venit vremea sa treci la o clasa mai mare, pe mine toata viata m-a durut genunchiul drept la drumuri lungi la clasa medie fie ca a fost E46, F30 sau F82. Cand am urcat in clasa la seria X sau 5 am scapat si de durerea de genunchi. 

Sunt mai multi posesori de G20 pe aici oricum sa ii asteptam si pe ei sa vedem ce zic. Avem posesori si de G01 si G02 chiar daca tot mentionezi si scaunele de X3/4.

Am scaune sport pe al meu G20. Am cautat un pic pozitia in care sa nu am probleme cu durerile de spate la drum lung si am ramas surprins atat eu cat si sotia ca dupa drumuri de 120 - 300 - 500 km nu am simtit nici o durere de spate (chiar am propleme destul de pronuntate cu nervul sciatic, resimtind durerea de la mijloc radiind pe piciorul drept). In concluzie mie unul imi sunt pe potrivite. Cred ca trebuie sa mai cauti pozitia / reglajul potrivit pentru tine.

1 hour ago, ovy318i said:

abia mi-a ajuns masina,g21/2020, are scaune sport electrice, mie mi se pare ca nu coboara destul de mult, parca stau mai sus decat in e90.

Si la cele manuale mi se pare la fel, nu stiu daca e perceptie sau nu. Mi se pare ca vad capota mai mult, lucru pe care nu l-am remarcat la E90 sau F30.

Masina cu totul e mai inalta, posibil si din cauza platformei comune cu electrice, posibil si din cauza masurilor pasive de siguranta pentru impactul cu pietonii. Am parcat langa un E46 si oglinda lui era aproape la nivelul clantei de usa de la G20. 

Plus faptul ca tot bordul e facut sa stea "sub" tine, nu la nivelul tau - in E90 si F30 perceptia e ca bordul te inconjoara si aveai comenzile in fata, la G20 parca ai comenzile si ecranul sub tine, tot bordul fiind mai jos.

Pentru cei care ok cu scaunele, cum le-ati reglat? Spatarul e in contact cu tot spatele? Lombarul e dat in fata sau nu e folosit deloc?
Posibil e o chestie de reglaje, dar parca n-am avut sensibilitatea asta pentru o pozitie corecta la nici o alta masina.

11 hours ago, RedCap said:

Am avut doua zile un loaner, G20 330i, si sincer sa fiu nu mi-au parut inconfortabile, dar in 2 zile fara vreun drum lung e cu totul irelevant oricum ce spun eu.

Si ca tot mentionezi si X3 aici, am avut un X3 G01 inchiriat aproape o luna prin Romania, nu m-am plans de probleme de comfort ale scaunelor. Si sunt ceva mai mare decat tine dar nu m-am plans, parca nici genunchiul nu m-a omorat desi am avut cateva drumuri de cateva sute de km iar eu la drum lung nu opresc in general decat foarte rar. 

Poate a venit vremea sa treci la o clasa mai mare, pe mine toata viata m-a durut genunchiul drept la drumuri lungi la clasa medie fie ca a fost E46, F30 sau F82. Cand am urcat in clasa la seria X sau 5 am scapat si de durerea de genunchi. 

Sunt mai multi posesori de G20 pe aici oricum sa ii asteptam si pe ei sa vedem ce zic. Avem posesori si de G01 si G02 chiar daca tot mentionezi si scaunele de X3/4.

Din pacate masinile au crescut atat de mult incat acum n-as vrea ceva mai mare ca G20.  G30 are 4.95m, e cat un seria 6/7, si devine problematic pe strazi inguste sau parcari limitate.

Intr-adevar am vazut ca au scaunele mai late si mai "permisive", plus confortul mai mare per total. Mi-ar placea mult ce ofera F-ul sau G-ul in clasa superioara, dar la o dimensiune mai mica..3-ul mi se pare destul de agitat ca tinuta de drum, si acum dupa ceva timp a aparut si problema scaunelor. Poate am imbatranit eu.

Edited by paul_e88

Eu am la G01 (X3) am scaunele M sport seats cu piele coniac (cele cu tetiera integrata, cum sunt cele de baza la X3 M sau seria 3 M, exact ca in poza) si la inceput si mie mi s-au parut prea inguste si parca amorteam in ele din cauza suportului lateral mai pronuntat si a celui lombar. M-am jucat cu reglajele si am ajuns la concluzia ca cea mai mare prostie pe care poti sa o faci este sa  inclini spre  spate sezutul deoarece tot sprijinul corpului nu se va mai distribui pe picioare si fund, ci doar pe fund si de acolo durerile de coloana si amorteala. 

Iti recomand sa pastrezi sezutul scaunului cat de cat paralel cu podeaua masinii iar intre sezut si spatar un unghi cat mai apropiat de 90 grade sau putin mai mare si confortul devine altul. Din ce stiu, cele mai dure scaune sunt cele cu sensatec si ventilatie deoarece au capitonajele mai rigide, mai putin burete (Asta zic americanii pe forumuri). 

attachment.php?attachmentid=2458772&stc=

Edited by Cosminbad
  • Thanks 1

5 hours ago, mkdan2004 said:

Eu am facut Bucuresti - Chisinau - Bucuresti in aceasi zi cu un G01 cu scaune sport ventilate (cele ventilate au suport lateral mai putin pronuntat) si nu am avut nici o problema. Eu consider foarte comfortabile scaunele respective.

26 minutes ago, Cosminbad said:

Din ce stiu, cele mai dure scaune sunt cele cu sensatec si ventilatie deoarece au capitonajele mai rigide, mai putin burete (Asta zic americanii pe forumuri). 

Si eu la X3 G01 am scaunele "sport wannabe" ventilate, dar e piele Vernasca. Mie mi se par destul de moi, dar din lipsa sustinerii laterale, atat la sezut cat si la spatar, mi se pare slabe rau... n-am probleme cu spatele, nici dupa 1000+km, dar sigur mi-as fi dorit mai multa sustinere, adica macar scaunele SPORT standard, sau daca nu cele M cu are @Cosminbad

Daca ar fi sa mai aleg azi inca odata, nu as mai lua scaunele ventilate.

9 hours ago, ovy318i said:

abia mi-a ajuns masina,g21/2020, are scaune sport electrice, mie mi se pare ca nu coboara destul de mult, parca stau mai sus decat in e90.

Și eu simt lipsa scaunelor sport de la e91,super comfortabile la drum lung,la F am cele cu șezut drept,zici că îs taburet,spătarul are susținere laterală bună,totuși ,la drum lung se simte ceva discomfort.

nu mi se par deloc nasoale scaunele sport de pe seria 3 , g2x . ce ma enerveaza la culme e consola centrala foarte lata de dai cu genunchiul in ea.

eu țin scaunul jos de tot si relativ departe de volan( sa nu ma enerveze faza cu, consola centrala) , atat de departe incat mi-ar fi sa zicem incomod daca masina ar fi manuala

a si sa nu uit, am “aripioarele” laterale pe deschis total, am incercat odata sa le apropii dar efectiv nu mai puteam sufla calumea dupa 5 minute

16 hours ago, Cosminbad said:

Eu am la G01 (X3) am scaunele M sport seats cu piele coniac (cele cu tetiera integrata, cum sunt cele de baza la X3 M sau seria 3 M, exact ca in poza) si la inceput si mie mi s-au parut prea inguste si parca amorteam in ele din cauza suportului lateral mai pronuntat si a celui lombar. M-am jucat cu reglajele si am ajuns la concluzia ca cea mai mare prostie pe care poti sa o faci este sa  inclini spre  spate sezutul deoarece tot sprijinul corpului nu se va mai distribui pe picioare si fund, ci doar pe fund si de acolo durerile de coloana si amorteala. 

Iti recomand sa pastrezi sezutul scaunului cat de cat paralel cu podeaua masinii iar intre sezut si spatar un unghi cat mai apropiat de 90 grade sau putin mai mare si confortul devine altul. Din ce stiu, cele mai dure scaune sunt cele cu sensatec si ventilatie deoarece au capitonajele mai rigide, mai putin burete (Asta zic americanii pe forumuri). 

attachment.php?attachmentid=2458772&stc=

Confirm și eu partea cu inclinatul șezutului pe spate, la început am fost incantat de aceasta funcție dar ulterior nu știam de ce nu ma simt bine la drum lung. Eu am si 1.95 si am nevoie de mai mult spațiu la picioare.

După ce am adus șezutul la orizontala și am renunțat și la acea aripioara din șezut care se trage în fata a fost ok. Încearcă și o sa vezi.

Mie mi se pare, fata de alte mașini, ca acceleratia este prea in stanga și stau cumva cu corpul usor rotit spre stânga fata de directia de mers, si asta provoacă un usor disconfort, dar m-am acomodat și aici.

• Like 1

Salut, am avut E90 non lci si lci ambele cu m pack si scaune sport, erau ft ok. Apoi F10 cu scaune confort de 7-ar, parerea mea cele mai confortabile scaune facute vreodata. Am condus G30 lci m pack cu scaune sport si nu se compara cu alea de 7-ar....Mi se pare ca la generatia G s-a facut un mic compromis in materie de scaune. Recent am condus si 430i m pack an 2021 si la fel, scaunele alea sport parca nu sunt ce trebuie.  

On 2/17/2025 at 1:58 PM, Cosminbad said:

Mersi! Mai incerc sa ma joc cu ele - am lombarul dat cat de in spate se poate, aripioarele deschise la maxim, sezutul ridicat o 'pedala', partea din fata coborata la maxim, iar spatarul setat la aprox 100-110° (ceva mai mult de 90° fata de sezut)

Pozitia lor neutra ar parea ca e cea mai recomandata, dar ori e nevoie de o perioada de acomodare, ori pur si simplu e nepotrivire.

De 2 zile am un picior amortit, iar durerea de spate in partea de jos a reaparut, dupa o pauza de necondus.

Imi cam pare rau sa o vand dupa 2-3 luni, masina e ok in rest, dar scaunele sport sunt pur si simplu teroare.

Exista multe threaduri pe subiectul asta in afara - scaune f tari si sensibilitate mare la reglaje care duc la picioare/fund/umeri amortiti si dureri in partea de jos a spatelui.

Intr-un fel ma bucur ca nu sunt si alte persoane in aceiasi situatie pe aici, dar pe de alta parte ma asteptam sa mai gasesc tovarasi de tortura cu care sa ma sfatuiesc. 🙂

PS: codul de spuma pentru sezut si spatar pare sa fie acelasi pt 2019-2024. Insa am vazut discutii ca in ultimii ani, scaunele ar fi mai moi. Poate fi placebo, dar as cumpara si spuma de la dealer daca stie cineva ceva in sensul asta.

Edited by paul_e88

Cele mai bune si comfortabile scaune sunt cele comfort( popular de seria 7). Chiar daca ai afectiuni ale spatelui, cu aceste scaune vei sta comfortabil fara dureri si amorteli. Restul scaunelor sunt doar de forma si design. Strict opinie personala in urma testarii scaunelor.