Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Locatia si luna iesite la vot au fost Poiana Brasov si Mai. Acum votam weekend-ul din Mai in care va avea loc intalnirea. ×

Recomandari BMW F30 2018 320D

Hbkpk17

Recommended Posts

Salutare,

Tocmai am achizitionat un BMW F30 320D, si pot spune ca nu stiu foarte multe din cum ar trebui sa il intretin. Am auzit pareri foarte impartite legat de intervalele de service si ce ar trebui schimbat la el.

Masina are 56.000KM, cutie automata iar pana acum i s-au facut toate reviziile la BMW. A avut schimbate placutele de frana si EGR-ul datorita rechemarii de la BMW pentru aceste modele. 

As dori sa stiu la ce interval recomandati schimbarea uleiului si ce ulei, filtre, daca trebuie si cand trebuie schimbat uleiul din cutie, din grup-ul de pe spate, distributia, etc.

Sunt deschis pentru orice fel de recomandari si va multumesc tuturor.

8 minutes ago, Hbkpk17 said:

Salutare,

Tocmai am achizitionat un BMW F30 320D, si pot spune ca nu stiu foarte multe din cum ar trebui sa il intretin. Am auzit pareri foarte impartite legat de intervalele de service si ce ar trebui schimbat la el.

Masina are 56.000KM, cutie automata iar pana acum i s-au facut toate reviziile la BMW. A avut schimbate placutele de frana si EGR-ul datorita rechemarii de la BMW pentru aceste modele. 

As dori sa stiu la ce interval recomandati schimbarea uleiului si ce ulei, filtre, daca trebuie si cand trebuie schimbat uleiul din cutie, din grup-ul de pe spate, distributia, etc.

Sunt deschis pentru orice fel de recomandari si va multumesc tuturor.

Depinde și de ce drumuri faci, cam la 10.000 km max uleiul. Am pus un atașament cu tipurile recomandate de ulei, îl găsești la ”Totul despre uleiuri”, am postat prin ianuarie. Cred că ai motor B47, l-am avut la X3, parcă foloseam 5w30, dar verifică, poate s-a schimbat. La cutie după 100.000 km sau când ai bani, la grup am pus și acolo parcă un tabel cu lubrifianți, dacă nu-l găsești mă întrebi. 

• Thanks 1

revizii motor ulei + filtre - 10k maxim 15k km depinde pe unde mergi

ulei cutie - 100-120k maxim

ulei diferentiale/grup - eu ti-as recomanda sa le faci undeva pe la 70-90k km

ulei cutie transfer ( daca e xdrive ) undeva pe la 60-70k km... cutiile de transfer la bmw sunt cam pretentioase iar un schimb e pe la 4-500lei, deci nimic de speriat.

distributia de verificat in intervalul 150-200k km, dar avand in vedere km putini nu cred ca e cazul de panica

• Thanks 1

35 minutes ago, ebay said:

Cred că ai motor B47, l-am avut la X3, parcă foloseam 5w30, dar verifică

B47 merge cu 0w30 daca ar fi sa pui uleiul recomandat. Dupa 100k poate 150k km as pune 5w30.

@Hbkpk17 asa procedez eu acum cu un B47.

Am ales sa merg pe o protectie mai buna pana motorul ajumge la regim. Nu ma intereseaza eficienta sau economia trambitata.

Sfaturile celorlalti sunt si parerile mele.

Esti constient ca ai un diesel cu filtru DPF.. / dieselului nu ii place orasul. In oras nu se face economia oferita de diesel.

Edited by bimmer90f30
  • De acord! 1