Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Locatia si luna iesite la vot au fost Poiana Brasov si Mai. Acum votam weekend-ul din Mai in care va avea loc intalnirea. ×

BMW G05 X5 45e

Gabriel Z

Recommended Posts

Sa o stapanesti sanatos si fara evenimente! Eu cred ca masina nu are incarcatorul din cauza fostului proprietar, de unde bmw a cumparat masina, fiind in dotare standard, asa ca pune mana si cumpara unul, nu iti vor da cei de la bmw; poti cumpara orice incarcator si te sfatuiesc sa iei unul care duce 16A, masina nu poate incarca cu mai mult de 3.7 kw...cu cel de 10A incarci mai lent.

6 minutes ago, neo_andersson said:

La fel cum e carligul de tractare sau antifurtul de roti. Ca sa nu zic ca tot standard este si trusa medicala si triunghiul reflectorizant (o bucata). 

Aici depinde de continent. 🙂

Revenind ontopic, @Gabriel Z vezi poate scoti de o revizie gratis ceva, incearca sa dregi busuiocul cumva daca tot fac pe nestiutorii si ca masina asa e si nu iti dau alt incarcator.

Ce reprezentanta e? Zi-ne si noua 🙂

Totodata, ala nu e incarcatorul masinii dpdv type 2, scrie chiar in link-ul tau ca e de I4, Seria 7, etc.

Toti care avem X5 45e, avem un home charger cu cablu galben 220v -> type 2, si un incarcator public type 2 care e gri, si asa trebuie sa ti-o livreze si tie.

48 minutes ago, wolf20 said:

La masini sh sunt alte conditii,ti o dau si fara motor daca semnezi😀

Fata de ce zice colegu’ mai sus, la PV, semnezi ce nu ti se pare ok, sau poti chiar sa ridici daune de interes daca ai contract de Germania, poate ajunge pana la 10% din total valoare masina.

IShISCU.jpeg

Astea sunt de la masina mea, poti sa le arati.

23 hours ago, Ciprian01 said:

Totodata, ala nu e incarcatorul masinii dpdv type 2, scrie chiar in link-ul tau ca e de I4, Seria 7, etc.

Toti care avem X5 45e, avem un home charger cu cablu galben 220v -> type 2, si un incarcator public type 2 care e gri, si asa trebuie sa ti-o livreze si tie.

Fata de ce zice colegu’ mai sus, la PV, semnezi ce nu ti se pare ok, sau poti chiar sa ridici daune de interes daca ai contract de Germania, poate ajunge pana la 10% din total valoare masina.

IShISCU.jpeg

E de la Țiriac Auto. O să ii intreb Luni.

Ceva ceva parcă zgârie la retină..

Ori sunt protecțiile acelea negre de la aripi ori sunt jantele prea mici si parcă băgate in interiorul caroseriei..

Voi ce spuneți?

IMG_6265.jpeg

IMG_6266.jpeg

Primele două poze de mai sus îmi aparțin. A treia din postarea aceasta nu, este luată dupa Youtube, și chiar cu protecțiile acelea negre cu jante mai mari arata f bine..

IMG_6269.jpeg

Edited by Gabriel Z

15 minutes ago, neo_andersson said:

Uite un extras din configuratorul pentru 45e unde sunt specificate echipamentele standard.

Masina vine cu un charger de 10A si un cablu pentru statiile publice.

Screenshot 2025-02-23 at 09.42.15.png

@neo_andersson Multumesc, o să văd Luni ce rezolv cu ei, dar având în vedere că mașina nu e nouă și nici reprezentanță BMW nu este, nu am mari speranțe.

În două zile vine chargerul recomandat de colegul de mai sus.

Macar ca soluție temporară cred ca va fi ok.

41 minutes ago, Ciprian01 said:

Daca ai zis Tiriac Auto, e de ajuns pentru mine 🙂

Samsari aia de la Tiriac..

On topic, mie din poze mi se pare suspecta masina, nu stiu  ceva imi inspira ca parca nu e 45e (evident ca stiu ca e da, ceva doesn't feel right about it). Pt statie de incarcat pot sa iti recomand urmatoarea : https://ev-mag.ro/incarcatoare-ev-portabile/268-935-amp107mc-bc-incarcator-portabil-masini-electrice.html#/31-culoare-negru . Nu cred ca gasesti in banii astia ceva mai full package. O am si eu si @coco1382 si merge stas. 

In alta ordine de idei.. mi se pare ca arunci bani pe masina asta degeaba, nu prea are dotari.. Daca o iei intr-un pret decent atunci as zice ca e ok, dar e un X5 foarte slab echipat. Eu sincer nu as da bani pe asa ceva dar fiecare dupa puteri/placeri/gusturi personale etc.

PS: parca si eu cand am luat-o din DE pe a mea a venit cu un singur cablu type2 only, nu mai tin minte dar nu cred ca il am pe ala de priza 220v, de asta am si luat statie respectiva. Acasa oricum o incarc la BMW Wallbox, statia o tin mai multe pt deplasari intrucat are adaptoare pt toate prizele.

8 minutes ago, Maxxwell said:

Samsari aia de la Tiriac..

On topic, mie din poze mi se pare suspecta masina, nu stiu  ceva imi inspira ca parca nu e 45e (evident ca stiu ca e da, ceva doesn't feel right about it). Pt statie de incarcat pot sa iti recomand urmatoarea : https://ev-mag.ro/incarcatoare-ev-portabile/268-935-amp107mc-bc-incarcator-portabil-masini-electrice.html#/31-culoare-negru . Nu cred ca gasesti in banii astia ceva mai full package. O am si eu si @coco1382 si merge stas. 

In alta ordine de idei.. mi se pare ca arunci bani pe masina asta degeaba, nu prea are dotari.. Daca o iei intr-un pret decent atunci as zice ca e ok, dar e un X5 foarte slab echipat. Eu sincer nu as da bani pe asa ceva dar fiecare dupa puteri/placeri/gusturi personale etc.

PS: parca si eu cand am luat-o din DE pe a mea a venit cu un singur cablu type2 only, nu mai tin minte dar nu cred ca il am pe ala de priza 220v, de asta am si luat statie respectiva. Acasa oricum o incarc la BMW Wallbox, statia o tin mai multe pt deplasari intrucat are adaptoare pt toate prizele.

Multumesc pentru sfaturi @Maxxwell

La ce te referi ca e slab echipată?

Ce ai adăuga în plus, mai mult sunt curios la exterior decat la interior legat de dotări.

Edited by Gabriel Z

4 minutes ago, Gabriel Z said:

Multumesc pentru sfaturi @Maxxwell

La ce te referi ca e slab echipată?

Ce ai adăuga în plus, mai mult sunt curios la exterior decat la interior legat de dotări.

La exterior nu cred ca poti pune multe oricum. Eu nu am vazut pana acum nici un model cu toata linia aia neagra imprejur si poate de asta mi se pare ciudata ( E optiune din fabrica?!). Inafara de pachet M si Jante mai mari/alt model nu stiu daca poti pune multe la exterior. La interior e cheala rau de tot. Singura optiune pe care o ai mi se pare BMW Display key, care personal mai mult m-a incurcat decat mi-a cauzat vreun beneficiu. Daca nu ai remote park pe cheie sau macar optiunea aia de o misti fata-spate(daca n-o fi aceeasi cu remote park) atunci chiar e degeaba. Am avut-o pe G30 si aveam optiunea si m-a ajutat de.. 4-5 ori in 3 ani.

Cred ca dupa faruri, la cum arata cred ca sunt cele de baza, prin urmare nici eu nu cred ca are f multe dotari. Posibil sa fii fost masina de companie, fleet-car, prin urmare nu-i interesant pt aceste persoane juridice sa fie f dotate. Spre exemplu la multinationala la care lucrez, acum 2-3 ani, managerul responsabil de un plant intreg a primit un X5, G05 cu motor de 2litri diesel, adica 25d si cu niste dotari basic. La fel si celelalte masini pt managerii de sub el, indiferent ca au fost din gama Audi, la fel. Conteaza mai mult imaginea brand-ului decat nivelul de echipare intr-o companie. In fine, am divagat, sper sa fie ok si sa te multumeasca pe tine. 

3 hours ago, Maxxwell said:

. Pt statie de incarcat pot sa iti recomand urmatoarea : https://ev-mag.ro/incarcatoare-ev-portabile/268-935-amp107mc-bc-incarcator-portabil-masini-electrice.html#/31-culoare-negru . Nu cred ca gasesti in banii astia ceva mai full package.

O chestie extrem de scumpa care nu face nimic in plus fata de una de pe Ali.. cum mi-am luat eu la 1/8 din pretul asteia si merge si la Bmw si la Tesla fara probleme.

11 hours ago, RedCap said:

@RaYn3 uite dotarile masinii mai jos, omul le-a postat pe un alt topic unde intreba exact de faruri.

Mi-am amintit ulterior ca i-am si raspuns omului. Adevarul e ca-i foarte confuz in prezent cu toate farurile LED. In functie de semnatura luminoasa pt DRL, exista totusi diferente notabile intre aceleasi faruri "LED". Recunosc ca nu sunt la curent cu toate optiunile la G05. Am vzt doar ca DRL-urile sunt cumva cele "basic", sub forma acelei linii luminoase de la baza. De la G20 spre exemplu, stiu ca cele cu acea linie luminoasa pe post de DRL denota faptul ca farurile sunt cele basic in comparatie cu celelalte variante. 

Edited by RaYn3

1 hour ago, Ciprian01 said:

Da un link, sa vedem si noi despre ce vorbesti 😄 

Incarcator

Vad c-o scumpit-o si astia la 475 type2 to schuko , eu am luat-o la 231 lei. Daca sapi sigur gasesti si mai lesne aceeasi firma.

On 2/22/2025 at 8:39 AM, wolf20 said:

La masini sh sunt alte conditii,ti o dau si fara motor daca semnezi😀

N-am sesizat acest amanunt , scuze.

Edited by BaXXon
completare

@ebay Mulțumesc de recomandare, Astăzi am primit stația, pare f f calitativă, aștept electricianul să văd ce trebuie să modifid, am dat comandă și de o stație fixă de pus în curte, dar mă mai gândesc dacă o ridic sau nu, având în vedere că cea recomandă de tine e mișto.

@Ciprian01 Sper ca astăzi, sau mâine dimineață să intru in posesia ei.

Menționez ca farurile sunt nivel mijloc, Led Adaptiv, decupează, urmăresc farurile în curbe.

Am fost puțin dezamăgit de acele dungi negre din exterior după un weekend de vizionat pozele din telefon, dar Luni dupa o vizită fulger până la dealer să o mai văd încă odată, m-am convins ca mașina e perfectă din toate punctele de vedere, vopseaua sidefată/perlată, o fac foarte specială.

Legat de dotări, am fost la Bavaria, le-am dat VIN-ul și mi-au înșirat o listă lungă de dotări, probabil 85% dintre ele nu o să le folosesc niciodată,, @Maxxwell ai menționat că e foarte cheală, da.. nu are Bowers and Wilkins  ,dar nici nu plâng, la mine în mașină merg doar cântecele de copii, iar copii îi am 90% din timp cu mine, acei 10% sunt la grădiniță. Dacă vreau să ascult, am acasă ceva finuț care ar încânta și timpanele audiofililor, nu are scaune de șeptar cum zic băieții, nu are piele de vițel nobil care a băut lapte Bio Napolact, are poliuretan de săraci, dar dmpdv se simte mega calitativ, net superior oricărui GLE vizionat in rețeaua Țiriac cu plastic tare acolo unde nici că te aşteptai să fie… normal că oricine ar avea impresia ca mașina este cheală când coboră dintr-un Cullinan, Bentayga în propriul garaj de minim 100 mp cu podea încālzită, cu o masă de biliard și lângă un cinema privat.. dacă este și cazul tău, jos pălăria 👏🏻👏🏻👏🏻, dacă nu, nu, scurt.

Eu văd trei categorii de oameni, unii atât își permit, mașini “chele”, alții atât doresc să investească într-o mașină chiar dacă au in bancă de n ori suma platită pe aceea mașină 😊, sau a treia categorie care nu au, dar îşi fac o rată la mașină mai scumpă decât își permit doar că să arate ca au… iar apoi fac revizii la garajul din colț, și merg cu anvelope KIN YOUNG XIN MI CI… 

Zilele acestea am condus un Citroen C1, prima dată de când l-am achiziționat cu 60 cai frumoși, de care sunt cel mai mândru, chel chel așa cum zic “băieții”, dar e nou, cumpărat de mine pe bani munciți nu furați sau primiți.. 

Sper să revin cu foto azi sau mâine.

Sau gandit că imi trebuie și numere la mașină dacă plec pe stradā cu ea..👍🏻

IMG_6368.jpeg

Edited by Gabriel Z
  • Like 2
  • Facepalm 1

On 2/22/2025 at 9:27 AM, Ciprian01 said:

IShISCU.jpeg

Si a mea a venit tot cu cablurile alea.