Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Locatia si luna iesite la vot au fost Poiana Brasov si Mai. Acum votam weekend-ul din Mai in care va avea loc intalnirea. ×

Bmw X1-ulei si update navi

X120dxdrive

Recommended Posts

Buna ziua, de curand am achizitionat un X1 20d xdrive din 2010, motor 177cp, masina are 127000km, a facut schimbul de ulei cu 11000km in urma.

As dori sa ii fac un schimb de ulei, pana acum la alte masini eu am mai folosit liqui moly, stie cineva, oare se poate folosi si pentru x1, e bun, si de care ar trebui? Si as mai vrea sa ii fac update la navi, ma poate ajuta cineva va rog cu info ceva? 
mersi, drumuri faine

Salutare,

Vezi ca in sectiunea de mai jos sunt diverse topic-uri cu link-uri de update la navigatie. Legat de ulei, un coleg cu un E90 320d cred ca te poate ajuta aici mai bine decat mine ca parca sunt aceleasi motoare. Nu as pune Liqui Moly, as pune ce recomanda producatorul. 🙂 

Audio/Video/Navigatie/Electronica auto - BMW Club Romania

8 hours ago, X120dxdrive said:

Buna ziua, de curand am achizitionat un X1 20d xdrive din 2010, motor 177cp, masina are 127000km, a facut schimbul de ulei cu 11000km in urma.

As dori sa ii fac un schimb de ulei, pana acum la alte masini eu am mai folosit liqui moly, stie cineva, oare se poate folosi si pentru x1, e bun, si de care ar trebui? Si as mai vrea sa ii fac update la navi, ma poate ajuta cineva va rog cu info ceva? 
mersi, drumuri faine

Cea mai importanta regula la diesel e ca uleiul la motoarele BMW sa fie LL04, LL-long life. Nu 01. 01 e pentru benzina.

Apoi in privinta unui ulei altul decat Shell Pure Plus 5w30 sau cel de la dealer care este acelasi ulei..

un alt membrul al forumului @ebay a pus pe un topic absolut imens, pe care te incurajez sa il citesti sa intelegi mai despre uleiuri..

(click pe bara din poza cu sageata.. te duce direct acolo)

Aceea este o lista cu toate uleiurile altele decat Shell, dar si shell, care sunt APROBATE de bmw. Cred ca ai de unde alege. S-ar putea sa gasesti si LiquiMoly, dar pune exact tipul dat acolo in lista.

Daca ai intrebari poti sa intrebi si nu esti lamurit aici dar si acolo. 

La motorul tau, care, daca are totusi 127k km reali.. pune tot 5W30..

Ca sfat atasat, nu ar fi rau sa cauti sa intelegi cum suna un lant de distributie cand este slabit. Te-ar putea ajuta sa schimbi distributia la timp..

Da, schimburile de ulei relativ mai frecvente ajuta, dar nu ajuta enorm o distributie stiuta cu probleme la motoarele de prin 2006 pana prin 2012, chiar 2014 din ce imi amintesc...

Daca o faci la timp o sa ai un motor foarte bun si chiar fiabil..

Despre update la navi, nu ma pricep sa dau nici macar directii. Ma multumesc cu, ce are masina din fabrica.

• Thanks 1