Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Locatia si luna iesite la vot au fost Poiana Brasov si Mai. Acum votam weekend-ul din Mai in care va avea loc intalnirea. ×

Intervale de service: recomandări oficiale

Recommended Posts

Sunt în căutarea recomandărilor oficiale privind intervalele de înlocuire a pieselor și a consumabilelor.

Am cumpărat o mașină rulată, de la reprezentanță. Nu am primit caiet de service.

BMW România mă trimite la reprezentanță, însă cred că este dreptul consumatorului să fie informat de producător privind lucrările necesare, fără a fi nevoit să facă astfel de lucrări la partenerii producătorului.

Aș aprecia orice sursă de informare.

45 minutes ago, BulletDyer said:

Sunt în căutarea recomandărilor oficiale privind intervalele de înlocuire a pieselor și a consumabilelor

Cum a zis si alt membru, asa e.

Apoi, daca vrei sa o intretii ca la carte si masina e SH si are peste 150-180-200k km.. poti sa schimbi absolut toate lichidele masinii! E cam obligatoriu. Asta e prima si cea mai sfanta regula! Vine de la unul ca mine care are o masina de peste 250k km si inca se tine bine. Eu asa am procedat si nu ma abat de.la regula de mai sus.

Nu ma incred in cuvantul nici unui vanzator, FOST proprietar.

Antigelul se schimba la 2-3 ani. Termostatul original isi pierde calitatile dupa vreo 4-5 ani.

Uleiul la manuala se schimba pe la 150-200k km. La auto la 100k km nu mai mult, cu filtre si tot.

Lichidul de frana tot la 2 ani.

Diferential pe la 150k..

Astea de deasupra, lichide, le schimbi acum ca acum le e vremea!

Rulmenti, brate suspensie, arcuri, turbina, injectoare, oglinzi, parbriz.. astea se rup (strica) can le vine vremea. Precum discurile si placutele de frana.. cand se uzeaza le schimbi. Nu mai deschid discutia despre senzori de frana.. dar daca sunt atinsi trebuie schimbati obligatoriu.

Edited by bimmer90f30