Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Locatia si luna iesite la vot au fost Poiana Brasov si Mai. Acum votam weekend-ul din Mai in care va avea loc intalnirea. ×

Opinii anunt seria 3

hrz1337

Recommended Posts

16 minutes ago, six in line said:

Salut, la motoarele astea problematice sunt VANOS-urile si ceva valve pe la motor. Tine cont ca e o masina de aproape 20 de ani, sigur va necesita inca 2000 euro investiti sa o faci tipla.

Si altceva ce ai recomanda asemanator cu anuntul dar care sa merite. Ceva mai nou 2009 2010

12 minutes ago, hrz1337 said:

Si altceva ce ai recomanda asemanator cu anuntul dar care sa merite. Ceva mai nou 2009 2010

Salut, un E90 lci 2.0D 177 de cai sau 184. Depinde ce buget ai, insa repet, orice masina SH ai lua sunt sanse ft mari sa mai bagi in ea sa o faci tipla 

Cam acolo ajunge acest model dupa lucrarile de intretinere necesare unei masini de 20 de ani.

@six in line : Nu trebuie chiar 2000 sa o pui pe picioare ! Sau pe roti. Poate merge foarte bine sau poate avea probleme. Cand ai nevoie de 2000 E e praf sau o repari la AB. Adica N47 e mai fiabil ? 

De ceva vreme am si un E90 318i (129 cai, N46B20B). Cu 3000 de lei s-au schimbat toate garniturile problematice, s-a schimbat distributia si semeringurile la supape. La service specializat Bmw, cu factura si garantie. Bujiile erau foarte bune, masina nu avea erori, atat s-a facut acolo. Cu alti bani, in regie proprie i-am facut revizia. Asta intra la consumabile. Masina merge perfect, in comparatie am descoperit ca M47 e un tractor. 

Revenind la ale noastre ma crucesc ce probleme au masinile noi sau mai noi, nu m-as grabi sa arunc cu pietre. Sunt pasionat de masini, am cont si pe alte forumuri, urmaresc si filmulete facute de ateliere ce repara si alte marci si parafrazandu-l pe un prezentator detinator de E38, E39, multe Volvo si altele "noi cumparam tablete si leduri, nu masini fiabile". 

Edited by daniellu

N46 care e pus pe E90 NFL este mult mai fiabil , daca pot sa zic asa, sau mai puțin problematic, decat N43 de pe facelift. Toate problemele incep de la siatemul de injectie directa care a fost pusa pe motoarele N43. 

Un N43 nu il poti intretine decat cu bani multi, foarte multi. 

N46 are injectie indirecta, poate fi pus usor GPL , daca nu ai bani de benzina si problemele sunt doar la simeringurile de supape (in caz de consuma ulei excesiv) si motorasul de valvetronic , care mai crapa, dar gasesti in dezmembrari care se potriveste si de pe E46, motorul N42. E acelasi motoras, costa cateva sute de lei. 

Edited by HitmaNLive

15 minutes ago, HitmaNLive said:

N46 care e pus pe E90 NFL este mult mai fiabil , daca pot sa zic asa, sau mai puțin problematic, decat N43 de pe facelift. Toate problemele incep de la siatemul de injectie directa care a fost pusa pe motoarele N43. 

Un N43 nu il poti intretine decat cu bani multi, foarte multi. 

N46 are injectie indirecta, poate fi pus usor GPL , daca nu ai bani de benzina si problemele sunt doar la simeringurile de supape (in caz de consuma ulei excesiv) si motorasul de valvetronic , care mai crapa, dar gasesti in dezmembrari care se potriveste si de pe E46, motorul N42. E acelasi motoras, costa cateva sute de lei. 

Dar dupa tine merita cumparata masina? Mie unul imi place cum arata si din ce am vazut in commurile anterioare nu e chiar asa de speriat intretinerea ei. Dar nu stiu sigur cu trecerea de RAR pt ca are angel eyes🤣