Jump to content
Hai si tu la Fantanita Haiducului (Bradu, judetul Sibiu) la intalnirea anuala BMW Club in perioada 16-18 Mai !!! ×

Update firmware / iDrive or iLevel CIC

Florinn91

Recommended Posts

Am un E91 facelift, an 2009. Am reușit recent să îi fac update la hărți - 2025. 
     Întrebarea e dacă pot face update la iLevel. Nu sunt încă atât de sigur dacă despre asta e vorba, dar aș vrea să fac update la firmware-ul de mai jos (din poza).

În prezent pe tester îmi arată că iLevel actual e:  E89x-11-03-510.

Navigația mea e CIC, mare, ca cea de mai jos, dar nu cu aceeași interfață 

Rog totuși să îmi răspundă oamenii care vor să dea o mână de ajutor și care știu sigur despre ce e vorba.. Mulțumesc!

IMG_0877.jpeg

Mulțumesc, dar am un post legat despre AE pe 0. Nu trebuia făcut mare chestie și m-am descurcat singur. La fel și cu update-ul la harta. Prefer să învăț decât să dau bani aiurea.

Și nu, nu vreau să învăț ca să fur pâinea altora, e strict pentru mine.

51 minutes ago, Florinn91 said:

Mulțumesc, dar am un post legat despre AE pe 0. Nu trebuia făcut mare chestie și m-am descurcat singur. La fel și cu update-ul la harta. Prefer să învăț decât să dau bani aiurea.

Și nu, nu vreau să învăț ca să fur pâinea altora, e strict pentru mine.

De unde ai invatat cum sa faci update la harti? Era pe aici vreo postare unde te invata mot-a-mot? :))))

Poti sa faci update dar trebuie sa studiezi al naiba de bine cum se foloseste WinKFP. Iti trebuie obligatoriu o sursa care sa livreze minim 60A . Pentru navigatie iti trebuie obligatoriu Icom cu conectorul pentru fibra optica, altfel update-ul acesteia va dura foarte mult (chiar si 10+ ore) cu sanse foarte mari de esuare. Am facut la al meu fost E91 tot 2009 (fara navigatie) la cate un modul, pe rand. Atentie la CAS, are o procedura deosebita de update. Dupa ce am facut la toate modulele la care exista un update, am scris cu Tool32 ILevel-ul (factory, history si actual).

Iti trebuie nervi tari, unele module dureaza mai mult de o ora sa faca update cu cablu K-Dcan.

Nu as incerca sa fac update cu ISTA-P la toata masina o data, sansele sa "crape" sunt foarte mari.

3 hours ago, rikmh said:

Poti sa faci update dar trebuie sa studiezi al naiba de bine cum se foloseste WinKFP. Iti trebuie obligatoriu o sursa care sa livreze minim 60A . Pentru navigatie iti trebuie obligatoriu Icom cu conectorul pentru fibra optica, altfel update-ul acesteia va dura foarte mult (chiar si 10+ ore) cu sanse foarte mari de esuare. Am facut la al meu fost E91 tot 2009 (fara navigatie) la cate un modul, pe rand. Atentie la CAS, are o procedura deosebita de update. Dupa ce am facut la toate modulele la care exista un update, am scris cu Tool32 ILevel-ul (factory, history si actual).

Iti trebuie nervi tari, unele module dureaza mai mult de o ora sa faca update cu cablu K-Dcan.

Nu as incerca sa fac update cu ISTA-P la toata masina o data, sansele sa "crape" sunt foarte mari.

Mulțumesc. Să înțeleg că există șanse să strici vreun modul în cazul în care update-ul nu reușește printr-un cablu K-DCAN

Totuși, acele update-uri sunt undeva puse oficial? Mă refer pe site la BMW?

Nu. Nu sunt publice aceste update-uri. Se fac / faceau in reprezentante contra cost sau in situatia in care se rzolvau anumite probleme pe care le reclamau clientii. Nu stiu daca mai face vreo reprezentanta update la E90/91. Oricum te puneau sa semnezi o declaratie ca daca ceva merge rau nu isi asuma inlocuirea modulelor. Asta raspunde si la intrebarea daca exista sansa sa "strici" un modul.