Jump to content
Hai si tu la Fantanita Haiducului (Bradu, judetul Sibiu) la intalnirea anuala BMW Club in perioada 16-18 Mai !!! ×

alarma bmw

David Radut

Recommended Posts

salutare! ma intereseaza sa montez pe masina mea,un bmw seria 3 f31, o alarma/sirena. as vrea sa cunosc anumite detalii ce tin de acest “retrofit”. masina mea nu a venit de fabrica cu alarma si nu stiu daca am deja cabluri trase pentru montarea unei sirene…am vazut pe diverse forumuri din afara cum ca majoritatea vin “prewired”.

referitor la detaliile pe care vreau sa le am in vedere:

-ce este nevoie sa cumpar pe langa sirena?

-care este pozitia de fabrica pentru alarma la bmw f31?

-este nevoie de codare?

p.s. as vrea sa fie totul oem

multumesc anticipat!

13 hours ago, David Radut said:

salutare! ma intereseaza sa montez pe masina mea,un bmw seria 3 f31, o alarma/sirena. as vrea sa cunosc anumite detalii ce tin de acest “retrofit”. masina mea nu a venit de fabrica cu alarma si nu stiu daca am deja cabluri trase pentru montarea unei sirene…am vazut pe diverse forumuri din afara cum ca majoritatea vin “prewired”.

referitor la detaliile pe care vreau sa le am in vedere:

-ce este nevoie sa cumpar pe langa sirena?  Nu are asa ceva,claxonul e “sirena”

-care este pozitia de fabrica pentru alarma la bmw f31?     Pe plafon,in interior.

-este nevoie de codare?   Daca nu exista,ce sa codezi?

p.s. as vrea sa fie totul oem    

multumesc anticipat!

Nu cred ca exista retrofit pt alarma.

3 hours ago, David Radut said:

as vrea sa cunosc anumite detalii ce tin de acest “retrofit”. masina mea nu a venit de fabrica cu alarma si nu stiu daca am deja cabluri trase pentru montarea unei sirene…

E greu de crezut ca masina nu a venit cu alarma. Poate e disable in ISTA. Ai facut ceva diagnoza sa vezi ce si cum?

Iar sa instalezi o alarma complet noua nu e usor..

Edited by bimmer90f30

58 minutes ago, bimmer90f30 said:

E greu de crezut ca masina nu a venit cu alarma. Poate e disable in ISTA. Ai facut ceva diagnoza sa vezi ce si cum?

Iar sa instalezi o alarma complet noua nu e usor..

am incercat cu bimmercode mai multe codari printre care si “acoustic signal for lock/unlock”. inainte de codare nu mi aparea optiunea respectiva. acum o am ,dar nu o pot bifa. ma gandesc ca nu s a putut efectua pana la capat procesul de codare la aceasta optiune,avand niste probleme cu obd ul..

1 hour ago, David Radut said:

acoustic signal for lock/unlock

Traducerea din engleza in romana a mesajului din bimmercode ar fi semnal acustic la inchidere si deschidere. Asta inseamna ca masinii ii poate fi selectata optiunea de semnal sonor la zavorare/dezavorare usilor ca si cea de aprindere a luminilor (welcome lights..).

Nu cred ca are treaba cu activarea/dezactivarea alarmei, care este o functie de siguranta a masinii, adica antifurtul masinii. Iar asta nu cred ca o poate accesa bimmercode.. DAR eu nu le pot sti pe toate din bimmer..

Cauta o ISTA si fa diagnoza cu ea. Vezi ce module sunt pe acolo, active, neactive.. poate nu comunica.. 

Mai zic ca daca te bagi prea tare in codari si nu le stii efectul mai bine stai linistit.. 

Edited by bimmer90f30

eu pe e90 am montat o alarma Viper pe cheia masinii, cei de la care am cumparato  mi-au scris soft pentru bmw e90,se monteaza pe can-ul masinii,daca ai pdc pe spate e simplu.

nu mai tin minte firma,dar e din Bucuresti si au si montaj alarme si audio, poti pune ce module vrei,eu unu am luat senzor de proximitate,antisoc si antitractare.

48 minutes ago, bimmer90f30 said:

Traducerea din engleza in romana a mesajului din bimmercode ar fi semnal acustic la inchidere si deschidere. Asta inseamna ca masinii ii poate fi selectata optiunea de semnal sonor la zavorare/dezavorare usilor ca si cea de aprindere a luminilor (welcome lights..).

Nu cred ca are treaba cu activarea/dezactivarea alarmei, care este o functie de siguranta a masinii, adica antifurtul masinii. Iar asta nu cred ca o poate accesa bimmercode.. DAR eu nu le pot sti pe toate din bimmer..

Cauta o ISTA si fa diagnoza cu ea. Vezi ce module sunt pe acolo, active, neactive.. poate nu comunica.. 

Mai zic ca daca te bagi prea tare in codari si nu le stii efectul mai bine stai linistit.. 

IMG_1552.thumb.jpeg.a7868b27e3948c2380a4756d4f60dc02.jpeg

cer scuze pentru calitatea slaba; este vorba despre aceasta optiune. 

IMG_1553.thumb.jpeg.1e6388413bc4bbced5d869cdbb85212a.jpeg

pe de alta parte, asta este sirena la care eu ma refer. din tot ce am citit,am inteles ca este nevoie de asa ceva echipat pe masina pentru a se auzi acel dublu “beep” la deblocare masinii si un singur “beep” la inchidere. si ca sa fiu mai specific,asta este rezultatul final pe care eu mi l doresc: nu mi face masina “beep beep” iar eu vreau sa i gasesc o solutie pentru asta 🤣

47 minutes ago, ovy318i said:

eu pe e90 am montat o alarma Viper pe cheia masinii, cei de la care am cumparato  mi-au scris soft pentru bmw e90,se monteaza pe can-ul masinii,daca ai pdc pe spate e simplu.

nu mai tin minte firma,dar e din Bucuresti si au si montaj alarme si audio, poti pune ce module vrei,eu unu am luat senzor de proximitate,antisoc si antitractare.

exact asta ma gandeam sa fac si eu..anume sa cumpar orice alarma si sa o montez pe can ul masinii..scopul meu insa, nu este neaparat de “siguranta”. vreau sa am acel semnal acustic la inchiderea si deschiderea masinii.

28 minutes ago, bimmer90f30 said:

Am inteles. Cauti de fapt semnal sonor la inchis deschis usi, ca nu a venit echipata din fabrica. nu alarma... ca nu are alarma antifurt masina.

Si spre surpriza mea... 😁:

https://f30.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=1230289

🐧🐧🐧

am inteles..am ajuns la vorbele dvs 😄complicat

multumesc frumos pentru ajutor si timpul acordat!

• Love BMW 1

15 hours ago, David Radut said:

am inteles..am ajuns la vorbele dvs 😄complicat

multumesc frumos pentru ajutor si timpul acordat!

Nu e enorm de complicat. Parese ca a primit multe complimente de la ceilalti membri si mi se pare ca unii chiar l-au urmat.

Iata, eu mi-am pus de cateva luni la un E90 volan incalzit; cu buton, cu spira in volan, cu, conectori si pini dedicati, scule de sertizat, releu dedicat, siguranta in panou (evident) cu totul ca la carte. A durat ceva timp pana le-am gasit si pus impreuna dar sunt super multumit. Si asta e ce conteaza.

La Furi zile astea mi se pare mult mai greu ca trebuie codat.. trecut prin BDC si multe altele care nu sunt chiar atat de >>DIY friendly<< .

Sau poate nu m-am interesat eu suficient. 😃😉😉

Edited by bimmer90f30