Jump to content
Hai si tu la Fantanita Haiducului (Bradu, judetul Sibiu) la intalnirea anuala BMW Club in perioada 16-18 Mai !!! ×

Costuri întreținere M235i (F44)

Alexandru.C

Recommended Posts

Bună dimineața, 

Ma întreb dacă mă puteți ajuta cu niște informații generale legate de costurile de întreținere pentru un F44. Este pe lista scurta pentru o următoare achiziție însă nu am nici un punct de referință pentru ce ar însemna reviziile anuale. Presupun ca plăcuțele și discurile vor fi substanțial mai scumpe comparativ cu suv-urile ce umbla pe toate drumurile. 

Apreciez orice informații și dacă nu am formulat întrebarea corect îmi cer scuze. 

@Alexandru.C Intrucat nu am experienta cu acest model, iti prezint o opinie bazata pe argumente indirecte.

Este normal sa iei in calcul toate cheltuielile aferente detinerii unei masini. Dar, daca F44 M235i este modelul care iti place, costurile de intretinere nu ar trebui sa fie un deal breaker.
In primul rand, reviziile anuale nu vad sa difere major fata de alte modele BMW de generatie recenta. Mai ales ca o parte din costul revizilor este proportional cu rulajul. Fata de modelele din partea de jos a gamei este de asteptat sa platesti mai mult, spre exemplu, pentru consumabilele sistemului de franare.
In al doilea rand, diferentele de intretinere sunt relativ minore fata de alte costuri anuale aferente, precum devalorizarea si asigurarea. Prima inseamna usor cateva mii bune de Euro pe an, mai ales in primii ani dupa cumparare. A doua, depinde de o serie de factori, dar asigurarea este deja un cost semnificativ. Daca mai adaugi in ecuatie combustibilul si eventualele reparatii, diferentele la revizii se pierd in peisaj.

Avand in vedere ca motorul este destul de stresat (306 CP din 2.0l), iar masina este disponibila doar in configuratie xDrive, este foarte important sa cauti un exemplar cu rulaj cat mai mic si intretinut corespunzator. Cateva reparatii neprevazute pot arunca in aer orice calcu economic preliminar.

Succes.

cum sa ajunga o revizie la 3000euro? nu schimbi anvelopele la fiecare revizie, sau discurile, sau placutele sau bujii

am un coleg care arw un 235i. intretinerea e cam tot acolo cu a mea (320i) , adica diferentele sunt neglijabile.

schimb de ulei parca 350, bujii la fel, un set de envelope cam 1000k, placute nu mai stiu dar parca tot in jur la 300 se invart.

masina mea are aproape 100k km, inca nu am schimbat discuri, acuma urmeaza

in km astia am trecut prin 2 seturi anvelope spate, unul fata( eu nu am x drive)

am schimbat uleiul de 4 ori, placutele pe fata de 2 ori, odata pe spate, bujiile odata. asta in aproape 4 ani. 

nu stiu de unde vine suma de mai sus de 3000/euro per revizie

9 minutes ago, Viper05 said:

nu stiu de unde vine suma de mai sus de 3000/euro per revizie

ma refeream mai mult la prima achizitie, cam ce trebuie schimbat daca vrei sa te bazezi pe masina.

cel mai bine dau cazul meu, g21/2020/85k. Inlocuit unitate thermostat, corp filtru ulei, conducta de retur antigel ,unele le-am schimbat preventiv, picura pe la unitatea termostat), antigel,ulei motor, filtre,bujii, discuri frana fata cu placute si senzor, burduf amortizor stanga, anvelope vara - cred ca am trecur de 2000 euro si nu platesc manopera.

mai trebuie sa schimb uleiul din cutia de viteze si diferential.

Edited by ovy318i