Jump to content
Hai si tu la Fantanita Haiducului (Bradu, judetul Sibiu) la intalnirea anuala BMW Club in perioada 16-18 Mai !!! ×

Grile active radiator blocate

Recommended Posts

Salutare. De ceva vreme am observat ca au ramas deschise grilele de la radiator (atat cea de sus de pe capota cat si cea din bara, de jos).

Din pacate, nu am avut nici o eroare in bord. Dupa ce am facut o diagnoza cu ISTA+, au reiesit urmatoarele coduri de eroare:

IMG-4444.jpg

279B00 : Radiator shutter, activation: Electrical fault

32C300 : Bottom radiator blind, plausibility: Control deviation.

Am facut putin research pe net. Prima eroare poate indica o defectiune la actuatorul grilei superioare. Din pacate, a doua eroare nu am mai gasit-o la altii insa, am gasit ca grila de jos e actionata tot de cea de deasupra - dupa capul meu, “control deviation” nu pare a fi ceva catastrofal, dar poate nu e corect ce cred eu.

Am gasit actuatorul cu pricina, are cod 51749854640 si pare relativ usor de schimbat. Pe la reprezentante si serviceuri pe unde am intrebat, trec direct la varianta de schimbat tot reperul, ceea ce devine costisitor. Nu am o problema cu ideea de a schimba reperul (sau chiar pe amandoua) DACA CHIAR E NEVOIE, insa:

1. In SUA, pentru reperele astea, a fost extinsa garantia la 15 ani

2. Tot pentru SUA, producatorul a emis o informare de service (atasata), prin care in prima faza trebuie incercata schimbarea actuatorului.

Acestea fiind zise, intrebarile mele sunt urmatoarele:

1. A mai intampinat cineva codul de eroare 32C300 pentru grila de jos si daca da, ce inseamna mai exact?

2. A schimbat cineva, in reprezentanta, la o masina iesita din garantie actuatorul sau unul dintre repere pe presupusa garantie extinsa? (Nu mi-e clar daca si in europa se aplica, asa ar fi frumos dar…)

3. A schimbat cineva in regie proprie sau la un service DOAR actuatorul si ma poate ajuta cu ceva info, sfaturi, etc?

Precizez din start ca NU vreau sa anulez aceasta functionalitate, sunt ferm convins ca are rolul ei, de care ma bucur de ex cand sunt temperaturi joase - motorul sta cald mai mult timp dupa oprire (e doar un exemplu, banuiesc ca sunt si alte beneficii, aerodinamice de ex.)

Daca mai sunt si alte pareri/idei/informatii pe subiect - va rog sa adaugati din experienta voastra. Multumesc.

MC-10165284-9999.pdf

La un X5 și cred că a fost vreo 300 de euro fără TVA, dar nu în Ro și a fost sistemul complet. Am spart câteva palete intrând într-un gard viu în sudul FR și după clăncănea ceva pe față, după câteva luni eu am zis că nu cuplează clima, m-am dus la service (era încă în garanție) și mi-au arătat problema. Grila era neatinsă, numai când se pliau paleții se vedea necazul. Eu aș demonta sistemul să văd care-i problema, motoraș ars, nu ajunge curent, fir bulit, etc.