Jump to content
Hai si tu la Fantanita Haiducului (Bradu, judetul Sibiu) la intalnirea anuala BMW Club in perioada 16-18 Mai !!! ×

e91 m47 2.0d 163 nu trage si nu urca peste 133 km/h

Recommended Posts

Va salut , am cumparat recent un E91 nlf 2005 2.0d 163 cai cu 246mii km  ... (de la un "prieten".... ) 

Problema generala este ca masina nu trage , se acelereaza pana la 4mii pe loc , in mers se chinuie pana la 3500 ...  nu merge peste 133km/h 

Am schimbat clapetele la galerie am pus dopuri si senzorul din spatele galeriei ( Am curatat galeria si EGR de calamina "care a fost exagerata") 

Astazi vreau sa dau jos DPF si turbina sa vad de la ce naiba este ... 

as vrea sa stiu si eu , in ce consta DPF OFF si cam cat ar costa softul ....  si daca are sau stie cineva cum se scoate nenorocirea de fagure sau ce este de facut ... 

image.thumb.jpeg.9411c1167f1e6020fb945574720f3b6a.jpeg

Dupa vine Throttle valve , activation ( dupa curatare bine.... mi-a dat eroare) 

image.thumb.jpeg.2dfe7d224a624f416a26e28722018313.jpeg

image.thumb.jpeg.2c366752e959bf6b3ead88cc53370d34.jpeg

Astept niste raspunsuri ... Va Multumesc.

11 minutes ago, SoVi365 said:

as vrea sa stiu si eu , in ce consta DPF OFF si cam cat ar costa softul ....  si daca are sau stie cineva cum se scoate nenorocirea de fagure sau ce este de facut ... 

@SoVi365 Imi pare rau ca trebuie sa iti spun acest lucru, dar ceea ce vrei tu sa faci este o mârlănie. Daca nu iti permiti sa aduci masina in stare tehnică corespunzatoare, atunci solutia corecta este sa faci BMW OFF.
Link-ul de mai jos te poate ajuta sa intelegi de ce.

https://www.bmwclub.ro/forums/topic/196323-manipularea-controlului-noxelor-dpf-off-egr-off

23 minutes ago, FiveThreeFive said:

@SoVi365 Imi pare rau ca trebuie sa iti spun acest lucru, dar ceea ce vrei tu sa faci este o mârlănie. Daca nu iti permiti sa aduci masina in stare tehnică corespunzatoare, atunci solutia corecta este sa faci BMW OFF.
Link-ul de mai jos te poate ajuta sa intelegi de ce.

https://www.bmwclub.ro/forums/topic/196323-manipularea-controlului-noxelor-dpf-off-egr-off

Daca era de marlanie in ceea ce zici tu nu scriam aici 😂 dar "unii" mai si judeca inainte sa gândească. Am cerut niste opinii. 

14 minutes ago, srb_alex said:

Fault Code: 004D00 is actually for Exhaust back pressure sensor signal.

Schimba senzorul asta! Nu ai probleme cu dpf-ul.

Prima eroare este legata de debitmetru, asta este motivul de nu-ti trage masina.

Multumesc o sa ma documentez cand ajung la service mai tarziu. Senzorul acela l am schimbat  ieri{nici o schimbare in mașina tot la fel merge} o sa verific si debimetrul azi. 

Edited by SoVi365

2 hours ago, six in line said:

De ce ai pus dopuri la galeria de admisie? 

Pentru ca, clapetele erau moarte, nu mai functionau deloc. Un set costa 120lei pe olx nui scump, e mai mult de curatat si dat jos decat de pus 😂

Edited by SoVi365

7 hours ago, SoVi365 said:

image.thumb.jpeg.2c366752e959bf6b3ead88cc53370d34.jpeg

Astept niste raspunsuri ... Va Multumesc

Daca asa arata EGR-ul la 246k km.

Iata cum arata unul la 505k km. Fara sa curat ceva inainte de a face pozele.. (Uleiu 2T isi face treaba. Mentine curata admisia) 😉

20250124-Small540x720.jpg.b322928b4b3a24b6f1b0b14290c58770.jpg20250124_small720x540.jpg.346acb9d64a0b7723bd8e0243a16ef34.jpg

Apoi, daca ceri o parere ar fi bine sa intelegi si ce se promoveaza si ce nu. Masinile carora li se schimba voit sistemul de noxe nu este incurajat aici sub nici o forma.

Asadar, probabil si admisia e la fel de plina ca si EGRul ..cam cum am luat-o eu acum 12 ani la aceiasi km!

O sugestie ar fi sa scoti si sa trimiti turbina la calibrare sau verificat pe un banc de probe dedicat, nu pe menghina acasa.. Asta ar putea fi o prima cauza a lipsei puterii.

Motorul, i-ai verificat compresia, e cat de cat buna?

Si da, nu poate fi atat de mult pierdere de putere din cauza MAF!

In acelasi timp nu strica sa te uiti la spatele admisiei unde e bagat senzorul MAP. Curata cu spray de curatat frane ca s-ar putea sa aiba depuneri pe gaura lui si poate si in interior unde e o membrana.. ca e bagat tot in admisie si se vede cum arata EGRul..

Edited by bimmer90f30
  • Like 1

• RedCap changed the title to e91 m47 2.0d 163 nu trage si nu urca peste 133 km/h