Jump to content
Hai si tu la Fantanita Haiducului (Bradu, judetul Sibiu) la intalnirea anuala BMW Club in perioada 16-18 Mai !!! ×

Fum 635d 2007

ArmandoS

Recommended Posts

Bună ziua comunitate!

Dețin un 635d, 329.000 km. Mașina a fost al unui neamț. Pe unde am dus-o la mecanici ziceau că rar au mai văzut așa motoare întreținute, când am dat galeria jos era curată toată, motorul se aude super bine etc. 

Problema e de la un anumit timp când i-am făcut DPF off (menționez că înainte de a scoate miezul, era deja găurit și cu toate astea am trecut RAR-ul, nu știu cum) și EGR off (EGR doar din soft) cu un stage 1 făcut ca lumea la CompleteChip Iași, care și el la rândul lui a lăudat mașina. După vreo 7-8000 km înainte să fac revizia a început să dea fum ușor albăstrui. Am zis că de la ulei, că încă mergea cu 5W-30 după ce i-am făcut anulare și soft. I-am pus de la Motul X-Cess 5W-40, am înțeles că e mult mai ok pentru treaba ce am făcut-o, dar tot începe să dea mai mult fum DOAR după ce stă pe loc câteva minute. Când mă pun în mers, după vreo câteva tălpi, fumul începe să dispară ușor ușor spre deloc. Staționez iară cu mașina, începe să scoată excesiv la o talpă. 

Întrebarea mea, ce ar fi de făcut sau de la ce se întâmplă asta? Probleme la injectoare? Pentru că nu dă mereu când o calc, doar după ce stă un anumit timp pe loc. După pot să îi tot dau în reprize că nu iese niciun fum pe evacuare. 

La mecanic am fost, pe diagnoză nu dă nicio eroare, mașina trage ca la început, liniar, frumos. Mecanicul a zis că e normal și să nu-mi fac griji, însă eu tot încercam să îi explic că după anulări și soft n-am avut probleme în primii 5-7000km. 

Apreciez orice sugestie!

Dpf off, egr off si alte inginerii, sunt niste mizerii ordinare, si nu isi au locul in aceasta comunitate; sper ca ITP sa includa pe viitor si testarea fizica si din diagnoa a existentei acestor echipamente.

Fumul albastrui poate proveni de la simeringuri supape, sau chiar segmenti, avand in vedere uzura/km parcursi.

Succes in instalarea unui dpf si activarea egr.

• Like 1
  • De acord! 2

La vârsta mașinii s-au dus, probabil, semeringurile de supapă. Poate și segmenții de ungere, poate și restul, poate și pistoanele nu se simt prea bine după forțarea cu Stage X. Cred că trebuie să începi cu semeringurile.

• Like 2

10 hours ago, Mircea-Si said:

Observ ca totusi iti trebuie ceva carte ca sa detii un bmw.

Mi-o dai pe a ta cu privire la maşină? 
Eu îți pot da cartea mea în legătură cu bunul simț, cei 7 ani de acasă și băgatul în seamă aiurea la întrebări la care nu ești pe subiect. Măcar de răspundeai ceva concret, puteai să-ți faci damblaua. 

N-ai terminat 10 clase ori nu s-au prea ocupat ai tăi de educație când erai mic. Sau amândouă? 

• Haha 1