Jump to content
Hai si tu la Fantanita Haiducului (Bradu, judetul Sibiu) la intalnirea anuala BMW Club in perioada 16-18 Mai !!! ×

G30 30d - Nox sensor - Open Circuit

Recommended Posts

Salutare

G30 LCI 30d, 97k km.

Recent mi s-am aprins din senin check engine in bord. Cand am scanat mi-a dat Open Circuit pe senzorul NOX de dupa catalizator.

Am sters eroarea, am facut mai multe drumuri de atunci si nu s-a mai aprins, insa dupa ce am facut iar diagnoza am observat ca eroarea e insa acolo (ba chiar se incrementeaza) si, in plus, a mai aparut inca una de heating (care si ea se incrementeaza).

Masina merge complet normal, i-am dat request regeneration din ISTA si l-a facut cu succes. 

Nici nu stiu, in cazul asta trebuie sa schimb senzorul? Am facut programare la BMW, in speranta ca poate reusesc sa-l inlocuiesc pe garantia Premium Selection, altfel cred ca-l cumpar eu si il schimb, la bavaria mai dai 50-60% in plus la lucrare.

error.thumb.jpg.0906377b77a446b5d9587d9b923c9fc6.jpg

Edited by LYM
.

Si eu am avut pb cu senzorul Nox de dupa dpf, pe la 145k km, G01 X3 M40d. Masina are revizii tot la 10k km, ulei + filtre oe bmw, iar motorina vede doar rompetrol efixS sau omv maxxmotion diesel. L am schimbat, am pus senzor original bmw, eroarea a a aparut la cateva zile din nou ( fara check engine in bord, doar la scanari , cu obd11 ). Dupa o verificare la BMW si readaptare eroarea nu a mai aparut. Pana nu mai da check mergem inainte, pt ca inainte era mai bine 🤣 in rest si a merge de rupe, nu consuma ulei, trage fara emotii, consum motorina normal... regenerari ok... tehnologia si senzorii astia ne mananca zilele 🤷‍♂️🤦

La mine eroarea a fost asta

282A00 - Nitrogen oxide catalytic converter, efficiency: Oxygen sensor signals implausible

Edited by sskkaa

1 hour ago, alex230ro said:

Boala lor :)) 

Probabil ca senzorul ala de Nox are o "toleranta" scazuta si urla la orice abatere . Dubios ca in general la modelele mai nou ai facut invers , la B58 parca de ex au ccrescut counterul de missfire astfel incat aprinde mai greu check engine .

Eu am pus Bosch, momentan nu a dat vre-o eroare.