Jump to content

ce cade, cand cade?

Liquima

Recommended Posts

Cu toti stim ca la "x" kilometri cade cate ceva la BMW-uri, este un "proces" catusi de normal si as vrea sa stiu ce anume a "cazut", respectiv s-a defectat la un anume kilometraj la voi :)

Pentru inceput va pot relata ultima mea "stricaciune" si anume: pompa de benzina si din pacate debitmetru :blink: .....aceste 2 piese minunate m-au costat o avere, oare ar fi fost ceva previzibil daca as fi stiut ca la "x" kilometri ar cam trebui sa fac niste verificari....poate as fi evitat "moartea" subita a debimetrului :)

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Pompa de injectie a cazut cam la 110 000 km la fosta mea masina ( 320D) si cam atat..... :)

Poate ambreiajul la M3, il schimb cam la fiecare 25 000 km! :)  :)

273878[/snapback]

jesus....dar ce ii faci.....cred ca storci totul din ea :) ...eu incerc sa ma comport ca o lady....uneori...insa nu-mi prea iese :blink:

ce sa-ti zic....la 100 de mii mi-a cazut pompa de servo....si ma astept la ambreaj...cam cat costa ca sa stiu sa strang de pe acum :)

La M5, M3 si orice masina sport de altfel ambreiajul pica des din cauza puterii mari...

273898[/snapback]

in acest minunat caz...sa traiasca puterea si "calutii" :) ......eh.....eu am un turing...se misca greu in comparatie cu alte frumuseti....

cred ca voi fi mai atenta cu ambreajul.....saracul de el..chiar ma intrebam cat mai are de gand sa tina....de fel ma bucur ca nu a cedat :blink:

273907[/snapback]

Piesele se uzeaza mult mai usor daca ai un condus sportiv....daca "te dai la ea" (cum ar spune altii).....este absolut normal sa tot schimbam la ele si cred ca este destul de benefic, ca cei ce intra pe acest forum si mai navigheze pe topicuri de genu sa citeasca "pataniile" altora...pe mine una m-au ajutat sfaturile, experientele altor persoane...si sunt sigura ca toate mesajele vor fi benefice ciuva... :blink:

Cum a reactionat ambreajul, respectiv ce "simptome" a avut...efectiv s-a dus si nu l-ai mai simtit....sau..?

Cam cat costa un ambreaj.....o.k. difera de la model la model, insa pe tine cat te-a dus unul nou?

Edited by Liquima

Cum a reactionat ambreajul, respectiv ce "simptome" a avut...efectiv s-a dus si nu l-ai mai simtit....sau..?

Cam cat costa un ambreaj.....o.k. difera de la model la model, insa pe tine cat te-a dus unul nou?

273911[/snapback]

Pai am avut intai pedala tare, apoi imi patina tare dupa 5-6 RPm..

Unul nou de la Ab Otopeni cam 17 milioane parca... :blink:

Pai am avut intai pedala tare, apoi imi patina tare dupa 5-6 RPm..

Unul nou de la Ab Otopeni cam 17 milioane parca... :)

274034[/snapback]

Pedala tare.....hmmm....

Hai sa-ti zic ce stiu eu despre ambreaj, sau mai degraba ce am invatat si voi imi putei spune daca gresesc cu ceva.... :)

Componentele ambreajului sunt 3 (vb de cele generale): discul de ambreaj, placa si rulmentul.

Tu mi-ai spus ca ai avut pedala tare si ca apoi iti patina dupa 5-6 rotatii pe minut.....sincer ma gandesc cum este posibil sa simti pedala tare (poate ca am inteles gresit)....asta ar insemna ca nu face cursa, deci daca nu face cursa....cum poti sa ajungi la 5-6 rpm....daca nu mai culiseaza? :)

Cat despre fenomenul patinaj....poate ti s-a rupt un arc de la placa, nu mai poate apasa discul de ambreaj pe motor....si :blink: sau este foarte moale si atunci clar patineaza....

Cat despre suma care ai platit-o.... :) .....ma rog la Dumnezeu sa nu se intample ceva cu ambreajul meu.....am sa ma apuc de testari anticipate :) sa ma asigur de buna stare a ambreajului.

Apropo voi cum verificati starea ambreajului?

Edited by Liquima

ok.....700 RON este una.....insa 1700 RON este o nebunie....

274225[/snapback]

eee . ...La M3 e altceva ...Se presupune ca din start ai bani ...mai ales daca-l pui la AB :) :blink:

Si inca ceva ..motajul e in jur de 300 ron ..cam peste tot ..si 400 ron la Bavaria ..

tocmai am schimbat ambreiajul la a mea si am ramas f placut surprins de cum am fost tratat la AB de pe dn1.. si manopera a costat 330,11 RON.

PS: la Filaret e 400RON si nu au vrut sa-mi monteze pentru ca nu am cumparat piesa de la ei (aveam kit ambreiaj de origine, cu part number si sigla bmw stantate pe piese)

Am un E60 520i model mai 2004. La 113.000 km i-am schimbat brate suspensii spate. A costat 1045 RON bucata. Masina era in tara de la 107.000 km. Efectul ROMANIA. ce sa-i faci?

274252[/snapback]

bine spus :) ......noi si strazile noastre....sincer si mie imi este groaza de craterele din romania. masina mi-am luat-o anul trecut si am schimbat 2 bucsi si set bielete antirului la 98.000......deci se pare ca exista un anume kilometraj la care ar trebui sa sti deja din start ce o sa cada :blink:

Edited by Liquima

bine ma da vrei saracii dealeri de bmw sa moara de foame?(vezi ab,autotransilvania si altii)

274228[/snapback]

saracuti de ei...si ca sa vedeti cat de saraci poti fi:

schimb de ulei la firma "x" - se cumpara ulei cat cuprinde (motiv: schimb de ulei la "x" km)....logic, se factureaza, urmeaza scoaterea de pe stoc...ca de avem factura....insa se omite un mic detaliu....uleiul trebuie sa intre in masina celui ce a achitat...lucru care nu se intampla (nu stiu daca s-a repetat acest caz!)

deci cei ce au bani si nu casca ochii pot fi "pacaliti" ca sa nu zic altfel.....foarte usor.

tocmai am schimbat ambreiajul la a mea si am ramas f placut surprins de cum am fost tratat la AB de pe dn1.. si manopera a costat 330,11 RON.

PS: la Filaret e 400RON si nu au vrut sa-mi monteze pentru ca nu am cumparat piesa de la ei (aveam kit ambreiaj de origine, cu part number si sigla bmw stantate pe piese)

274320[/snapback]

super pret ....oare monteaza si daca nu e original bmw ?

10 mil am platit pe un kit ambreiaj Valeo pt 330d, cam scump, nu?

manopera 3 mil la mecanicul meu care lucra foarte bine dar are preturi de reprezentanta. ma deranjeaza ca are preturile afisate, 35 lei pe ora manopera si de exemplu la ambreiaj mi-a lucrat cam 4 ore si mi-a luat 3 mil. dar nu vreau sa ma cert cu el ca face treaba buna...

Edited by kewlya

10 mil am platit pe un kit ambreiaj Valeo pt 330d, cam scump, nu?

manopera 3 mil la mecanicul meu care lucra foarte bine dar are preturi de reprezentanta. ma deranjeaza ca are preturile afisate, 35 lei pe ora manopera si de exemplu la ambreiaj mi-a lucrat cam 4 ore si mi-a luat 3 mil. dar nu vreau sa ma cert cu el ca face treaba buna...

274997[/snapback]

hmmm.....cred ca ar trebui sa-l abordezi.....cat despre pret ce pot spune este scump...insa necesar :blink:

p.s. la cat km ai shimbat ambreajul?

Edited by Liquima

• 2 weeks later...
La M5, M3 si orice masina sport de altfel ambreiajul pica des din cauza puterii mari...

273898[/snapback]

Nu puterea uzeaza ambreiajul .Ambreiajele sunt facut in functie de puterea motoarelor.

Condusul sportiv distruge ambreiajul.

Am schimbat si eu ambreiajul acum 2000 de km la 96000km

La mine cand a cazut a fost seva special . Nu dadea semne ca r fi uzat dar intr-o depasire ... aveam 90 km /h in treapta a 2 a a picat complet aproape ... am mai facut 2 km pana la service si s-a dus de tot.

Toata reparatia m-a costat 980 de ron la un service in cta.

Am schimbat si amortizoarele spate cu unele pe gaz care sunt mult mai bune doar ca vroiam pe gaz celelalte fiind bune. Operatiunea m-a costat 400 de Ron(120 de ron amortizorul si 40 o flansa)

• 2 months later...