Jump to content
Hai si tu la Fantanita Haiducului (Bradu, judetul Sibiu) la intalnirea anuala BMW Club in perioada 16-18 Mai !!! ×

Alegere X3 G01

throw

Recommended Posts

Posted (edited)
37 minutes ago, RedCap said:

@throw avand in vedere ca ai suplimentat bugetul pentru G01 comparativ cu, cel pe care il aveai pentru G21 mai bine mai incearca sa mai pui ceva peste sa iei ceva si cu km mai putini si cu dotari in plus. 🙂 

Haha, Nu prea mai am ce pune peste si sunt deja pana la gât. E cam mult si deja ma gandesc la Kuga nou nouță full de banii astia... Si dorm cumva mai linistit.. Nu ma prea impac cu nesiguranta unei masini SH de atatia bani. Am suplimentat tocmai pt X3 si acum realizand ca vreau facelift ul, ma cam bosumfla km.

Edited by throw

Am mers putin cu un Kuga, cred ca era 1.5 benzina de vreo 140 sau 160 CP... ceva pe acolo, nu mai retin exact. Sincer... doar un Ford e parerea mea despre masina aia. 🙂 Dar acum tu stii mai bine ce te coafeaza pe tine.

Dormi linistit noaptea cu un Kuga dar va fi al nu stiu catelea Ford la rand. Nu te va roade ca mai bine luai X3? 

Iei X3 si nu dormi noaptea gandindu-te la drobul de sare. 😄

Sfatul meu e sa cauti un X3 prin zona cu, care sa mergi si dupa mai vezi tu ce si cum daca ramai pe Ford sau schimbi atat Maria cat si palaria. 🙂 

@throw Avand in vedere cele de mai sus, poate merita sa iei in considerare si un X1 F48 xDrive20i. Este surprinzator de spatios si cu siguranta mai economic si mai dinamic decat X3 G01, fiind mai usor.

Se gasesc exemplare din ultimii doi ani de fabricatie (2021 / 2022) si cu rulaje sub 20.000 km, in bugetul indicat.

Posted (edited)

Am mai zis in postarile anterioare ca n-as mai vrea Ford si evit ca pot, motiv pt care sunt orientat catre BMW. Nu ca Ford n-ar avea dinamică sau ca nu ar sta bine pe sosea ca nu e cazul. Problema e ca acum facand research trebuie sa cantaresc mult exact oferta BMW sh cu Ford nou si cred ca ințelege fiecare ce inseamna aceasta dilema, cred ca toti o avem.

Adica in bugetul asta as prinde o motorizare asemanatoare intre cele două (ambele 180cai), diferenta fiind ca Kuga e noua, mai usoara, + toate celelalte plusuri ale unei masini noi. Inima zice X3 dar unde gasesc X3 cu km putini si siguranta unei masini in care sa nu bag banii in ea in urm 5ani?, si facelift? 🙂 Zic facelift pt ca am realizat ca imi place interiorul de facelift foarte mult, eu nefiind fan vechiului layout.

Mai nou aflu că 30i ul ar consuma foarte mult... Nu ma sperie un consum de 8-10 in oras.. dar exterior cum este? PHEV nu as lua fix din problema bateriilor care se vor uza curand dupa ce o voi lua eu. Alte costuri, alte probleme. E o suma mare si chiar daca inima cere, (x3 ul) trebuie sa cantaresc bine. Ceva informatii despre bavariarulate? Merită sa incerc sa gasesc cu ei o varianta in bugetul asta? Au adaos comercial mare? (Platforma etc) 

X1 nu e foarte micut si de gagici? Eu sunt ditamai omul 😄 Am 3 biciclete in spate si nu sunt cursiere.. 

Edited by throw

Aceasi dilema mai mult sau mai putin o am și eu , caut o mașină plug , suv bugetul e ceva mai mare fata de ce ai tu dar nu cu mult. La mine acum finala e între X3 30e sh și Tesla noua Sincer oricât de fan BMW sunt aș lua Tesla noua .Partea nasoala e ca pleci de la un buget s realizezi relativ rapid ca mai trebuie sa pui câteva mii bune ca sa iei ce ți-ai dori. Cum am mai zis pe undeva în final cred ca nu mai luam nimic și vedem spre sfârșitul anului / la anul ce mai apare. Pana e ursul gata mașini cu care sa merg am tot găsit la prieteni 😄 

Edited by alex230ro

Exact. Oricum eu am plusat cu mult peste bugetul alocat, vremurile nu sunt prea linistite nici ele pt astfel de achizitii.. 

Daca as gasi ceva sub 50 000km cu garantie si an 2021+. ar fi vis.

35 minutes ago, Ciprian01 said:

250 numere zoll - 300 carburant si taxe - 200 de mancare :))

Si de baut nimic? 🤣

Nu prea mai merita adusa pe roti decat daca ai timp si chef de mii de km... in rest platforma e cea mai ok varianta si cred ca preturile sunt in jur de 700 750eur pt vestul tarii sau 1000 aprox pt bucuresti.

Eu nu as renunta la X3 in favoarea lui X1. Alta platforma, alt spatiu, alta cutie ( X1 vine cu Aisin parca si nu s f ok din cate mai auzit ). 

Daca bugetul nu e tocmai optim, as cauta si un 20i. Se misca decent si consumul va fi clar mai mic decat la 30i. Nu e un motor sprinten pe X3, e la limita, dar isi face treava si tine cu casa.

Kuga e f misto in varianta hibrid. Aia cu motor de 2.5. Se misca decent, e noua, garantie, consum mic. E de luat in calcul parerea mea.

Dar dupa ce conduci un X3 iti dai seama ca e totusi mai masina...

Eu n am crampona in 2021+, as cauta si 2019/2020 daca e, dar sa fie cu km pana in zona 50/60k. Cat mai dotat.

10 hours ago, throw said:

Mai nou aflu că 30i ul ar consuma foarte mult... Nu ma sperie un consum de 8-10 in oras.. dar exterior cum este?

Ia-ti gandul de la consum 8-10 in oras, poate 13-15 intr-un oras mare si aglomerat. Acum depinde unde citesti, chiar aici pe forum, pe topicurile despre consum este absolut normal un consum de 15-18 in Bucuresti iar pe topicurile de review/recomandari consuma aproape cat un diesel. Depinde evident de stilul de condus, dar nu este nici pe departe aproape de valorile de consum date de producator. Poate varianta Mhd sa vi venit cu îmbunătățiri majore pe consum, eu nu am Mhd.

Pentru mine cea mai mare problema la acest brand este service-ul, daca ai orice problema mai serioasa si care nu este evidenta, gen ramai cu masina in drum, șansele sa rezolvi sunt foarte mici. La reprezentanta se face diagnoza si atat, daca softul spune ca nu ai nici o problema atunci nu ai nici o problema. Nu te ajuta nici o garanție iar oamenii nu fac nimic proactiv, strict ce se manifesta la momentul vizitei și atat, am nenumărate exemple. Te aștepți sa ai un serviciu premium dar este mult mai rau fata de brandurile non premium, si am incercat mai multe locații, nu doar una, asta e politica. Nu am plecat niciodata cu o problema nerezolvata de la Mitsubishi, Mazda, Ford sau chiar si Dacia cat am avut.

Astăzi dacă ar fi sa aleg, nu as mai lua BMW.

Edited by goangaus
  • De acord! 1

Salut, la mine costurile au fost asa:

1. cabrio, 2022. Microbuz (oribil, nu recomand), cazare 2 zile, venit pe roti, 600 euro total, de langa Munchen.

2. e39, 2025. Platforma, 650 euro, de langa Stuttgart. Preturile difera in functie de zona si durata de aducere (daca aveam rabdare inca o saptamana, plateam 500-550 euro). La mine a fost, insa, si o conjunctura (am fost ajutat de niste prieteni/colaboratori, de aici si pretul mai mic). Problema la platforme este increderea (adica sa nu contactezi pe cineva de pe olx ci din surse sigure). Altfel, lipsa asigurare accident, furt, etc.

12 hours ago, throw said:

Mai nou aflu că 30i ul ar consuma foarte mult... Nu ma sperie un consum de 8-10 in oras.. dar exterior cum este? PHEV nu as lua fix din problema bateriilor care se vor uza curand dupa ce o voi lua eu. Alte costuri, alte probleme. E o suma mare si chiar daca inima cere, (x3 ul) trebuie sa cantaresc bine. Ceva informatii despre bavariarulate? Merită sa incerc sa gasesc cu ei o varianta in bugetul asta? Au adaos comercial mare? (Platforma etc) 

Stai liniștit ca nu se uzează bateriile așa repede.Nu ții tu mașină cât tin bateriile alea.Plus ca dacă se strica nu se strica toate ci eventual un modul (de baterie) care se schimba individual și e pe la 4000-5000 lei.Dar repet,inca nu am văzut vreun plugin cu bateria defecta.Eu am 120000km deja cu a mea și bateriile sunt în stare perfecta.

Masina cel mai bine o alegi tu, o negociezi tu (pe undeva maxim 1000 euro sau depinde cât ești de norocos) și cauți o platforma (aproximativ 1000 euro) sa o aducă acasă.La bavariaused mi-au cerut cam cu 3000 euro peste prețul pe care l-am găsit eu pe bmw gebrauchtwagen.

Cineva din familie are un x3 30e facelift 2022 si e foarte mulțumită de mașină,consum mediu undeva pe la 7% dar o încarcă destul de des.

Edited by tzucul

Daca ai unde incarca zilnic acasa, nu te intereseaza portbagajul mai mic 450 470L parca ( aproape cat o compacta ), si daca majoritatea drumurilor sunt urbane, atunci merita sa te uiti la 30e.

In rest 20i sau 30i.

Consumul IN Bucuresti nu poate fi numit consum urban. Pt asta ar trebui alta rubrica in cartea masinii, poate ca la utilaje, L/ora 🤣

In Oradea un X3 G01 20i consuma cam 10 11. Are un coleg de al meu. Media generala e pe la 7 8. Nu e f sportiv colegul, merge normal.

Cat despre service uri, toate reprezentantele sunt la fel, sa nu ai impresia ca doar la.bmw e asa. Am avut la firma si dacii, skoda, ford noi toate si e dezastru la toate marcile.

Eu am X3 G01 M40d 2019, si am luat acum pt un coleg un X3 G01 30d 2024, si pot sa ti spun sincer ca diferenta de calitate si materiale e FOARTE sesizabila in defavoarea masinilor post Covid 2020/2021... de aia as zice sa cauti 2019 2020 cu km pana in 60k aprox... 

11 hours ago, RedCap said:

@Ciprian01 a venit lansat din Germania cu masina fara opriri peste noapte din ce retin. 🙂 

This.

@wolf20, eu am venit racheta bombastica, cu oprire la parndorf de mancat, cumparaturi, si restul au fost alimentari + 1 tigara. Dar stiam ca o sa ma rupa 1600 km dar mi i-am asumat, si masina m-a ajutat mult.

Altfel cand am luat 545e-ul din Nuremberg am facut un mini RoadTrip, am stat 1 noapte in Nuremberg (110 euro) + 1 noapte in Budapesta (160 euro) + 1 noapte Timisoara (100 euro) si apoi direct in Bucuresti.

M-a rugat un prieten sa il ajut si sa ma duc cu el sa luam un 750e dintr-o bucata, am zis pas, e obositor.

Dar, platformele mele in Bucuresti costau 1000 euro, nu stiu de unde scoateti voi scorurile alea.

Edited by Ciprian01

In noiembrie anul trecut si eu la randu-mi am fost personal dupa ea, undeva langa Frankfurt. Am avut de parcurs undeva la 1300Km pana in Timisoara si pe care i-am parcurs in decursul a doua zile. Mi-am luat o cazare in Austria, inainte de Viena, iar costurile au fost mai mici decat cea mai ieftina platforma pe care o gasisem, undeva la 600-700Euro. Platforma care era de fapt una tractata de un microbuz si care transporta de toate, de la oameni, la pachete 🙂 Evident ca am zis pass. Altfel, peste 1000Euro, 1300 chiar de la cei care aveau asigurare. Este obositor intr-adevar, dar am preferat varianta asta decat sa ma trezesc cu ceva surprize cand mi-o dadeau jos in fata casei. Este a doua oara cand fac lucrul asta, prima oara fiind in cazul F10-lui pe care l-am luat tot din Germania, dar undeva de la granita cu Luxemburg.

Cei de la BavariaUsed au adaosul destul de mare. Masinile pe care ei le vand sunt de cele mai multe ori slab dotate la un pret evident prea mare. Mai sunt si cu dotari, dar costa mult prea mult. Am observat ca ei vand multe masini provenite din flote ori din cele carora le-au expirat leasing-ul, asta ca sa-ti faci o parere in legat cu nivelul de dotari. Am discutat si eu cu ei toamna trecuta, dar am decis ca-i mai bine sa depun acest efort personal in legat cu cautarile si cu mersul dupa ea, decat sa regret mai tarziu ca n-am nu stiu ce dotari pe care mi le-am dorit, dar la care am renuntat si asta pt ca am decis sa fac compromis in privinta efortului in legat cu cele explicate mai sus. 

Posted (edited)

Dar de ce nu poti sa le arati tu masina dorită de pe bmw gebrauchtwagen si sa ia ei legatura cu dealerul si sa facă toata procedura? Vând doar ce au ei pe site?

Edited by throw