Jump to content
Hai si tu la Fantanita Haiducului (Bradu, judetul Sibiu) la intalnirea anuala BMW Club in perioada 16-18 Mai !!! ×

Alegere X3 G01

throw

Recommended Posts

Posted (edited)
12 minutes ago, wolf20 said:

Păi de ce să le arăți mașina, tu nu poți să vorbești la telefon?

Sau vrei neapărat "intermediar "(samsar)?

Pot linistit dar am o experientă proasta cu un dealer unde abia unu din ei vorbea engleza decent si a omis niste lucruri cu engleza lui de baltă. A fost obositoare experienta si nu s-a intamplat nimic grav (exceptie ca ne-am trezit cu grindina pe masina desi a zis ca masina e țipla). Apoi adaug oricum si transportul care vreau sa fie sigur. 

Daca găsesc un preț decent la intermediar care sa nu imi dea stres la traducerea contractului si transport, as merge pe varianta asta.

Edited by throw

E bine, d'aia au aparut samsarii legali, din cauza oamenilor care nu iau in piept situatia.

Erai acoperit daca masina nu era conform asteptarii si descrierii, ai o clauza in Germania de a ridicat daune de minim 10% din pret final contractat.

1 hour ago, throw said:

Pot linistit dar am o experientă proasta cu un dealer unde abia unu din ei vorbea engleza decent si a omis niste lucruri cu engleza lui de baltă. A fost obositoare experienta si nu s-a intamplat nimic grav (exceptie ca ne-am trezit cu grindina pe masina desi a zis ca masina e țipla). Apoi adaug oricum si transportul care vreau sa fie sigur. 

Daca găsesc un preț decent la intermediar care sa nu imi dea stres la traducerea contractului si transport, as merge pe varianta asta.

La dealeri bmw știu toți engleza.

La daune,scrie în anunț și poți sa l întrebi

Asta,de ex a fost vopsita bara spate:Screenshot_20250319_145753_Chrome.thumb.jpg.5ff9bcd406c7fb2c72544f3ee583fe98.jpgScreenshot_20250319_145811_Chrome.jpg.34cb8e2e9305f67c72b2017bc7714ae5.jpgScreenshot_20250319_145833_Chrome.thumb.jpg.c23955ac9d27d5476b93bce6e2e60ead.jpg

Doar ca fapt divers pt ca vad ca s-a mentionat de ProCar mai sus. De la astia din Munster am gasit una similara cu cea pe care o am in prezent, avea Premium Selection si am luat legat la un moment dat si cu cei de la AB Timisoara sa-i intreb daca mi-o pot aduce ei. Cand au vzt dealer-ul m-au refuzat din start, au zis ca au avut in trecut experiente neplacute cu ei si au luat decizia sa nu mai colaboreze cu ei. Spuneau ca n-au despagubit garantiile aferente Premium Selection, plus probleme legate de recuperarea TVA-ului. ProCar este un dealer bmw destul de mare in Germania si am ramas surprins de refuzul si feedback-ul alor nostri. 

Edited by RaYn3

Dealer-ul nu despagubeste garantia Premium Selection -adica nu repara masina pe banii lui . Premium Selection difera de garantia de fabrica, unde dealer-ul repara tot fiind acoperit de BMW. Aceasta „garantie” este in fapt o asigurare pt defectiunile (anumite defectiuni, enumerate in certificatul de garantie) furnizata de un tert asigurator. Cand ai o problema, daca aceasta defectiune nu este exclusa din garantia ta, atunci dealer-ul unde faci reparatia factureaza direct la asigurator si acesta plateste, fara sa iti bati tu capul.  

Edited by Cosminbad

On 3/18/2025 at 9:03 PM, throw said:

Mai nou aflu că 30i ul ar consuma foarte mult... Nu ma sperie un consum de 8-10 in oras.. dar exterior cum este? 

Esti mega optimist cu 8-10 urban, poate daca stai la Fetesti... acela este consum extraurban la un mers mai alert

• De acord! 1

23 minutes ago, throw said:

Eu ma ghidam putin dupa asta 

E ul ajuta putin in acest sens? Adica ajuta bateria la consum sau e doar pt condus strict pe autonomia aia infima electrica de 40km?

Pe autostrada ala e consumul, dar in oras e alta treaba. 13-15 in Bucuresti e OK zic eu, depinde și ce drumuri faci, eu am drumuri scurte pe străduțe de cartier cu multe intersectii si opriri. Inainte de X3 am avut Mazda Cx5 2.0 benzina AWD care lua și ea pe același traseu 11-13, cu 163 cp.

Edited by goangaus

48 minutes ago, throw said:

E ul ajuta putin in acest sens? Adica ajuta bateria la consum sau e doar pt condus strict pe autonomia aia infima electrica de 40km?

Imi place rautatea, tu n-ai mers cu niciuna, te ghidezi dupa youtube, si zici ca e infim 40 km.

Vezi ca aia 40km te duc in oras dus si intors daca esti sarac si stai pe langa pe d'alde Pipera, Corbeanca.

Eu nu prea merg in aglomeratie in Bucuresti, de altfel nu prea merg cu masina in Bucuresti decat la nevoie (veterinar,medic,cumparaturi) In rest metrou/pe jos ca face piciorul frumos.

Nu sunt inebunit dupa consumuri la masini, nu am fost niciodata. Sunt multe altele care ma intereseaza inainte de consum. Doar sa nu fie exagerat de nesimtit dar nu e cazul aici din ce vad.

2 minutes ago, Ciprian01 said:

Imi place rautatea, tu n-ai mers cu niciuna, te ghidezi dupa youtube, si zici ca e infim 40 km.

Vezi ca aia 40km te duc in oras dus si intors daca esti sarac si stai pe langa pe d'alde Pipera, Corbeanca.

Nu e rautate, consider ca e putin doar. Sunt buni si aia normal. Daca raman pe varianta asta hybrida o sa incarc acasa. Intrebarea mea ramane, motorul electric ajuta motorul termic la consum pe benzina?

Pai atunci cumperi X5 45e si duce 80 km.

Motorul electric ajuta la un consum mai bun fiindca isi preia din regenerarea franare, daca nu o ai incarcata. In oras sta pana in 60 km/h daca are resurse, doar electric.

Dar daca nu te intereseaza consumul si vrei sa fie doar 2.0, eu as lua 30i, eu l-am avut pe un G30 si era foarte misto, nu iti trebuia mai mult.

Eu zic sa ramai la Ford. in doua postari consecutive te cam contrazici, e clar ca nu stii ce vrei.
Uite ce zici aici de consum:
Nu sunt inebunit dupa consumuri la masini, nu am fost niciodata. Sunt multe altele care ma intereseaza inainte de consum. Doar sa nu fie exagerat de nesimtit dar nu e cazul aici din ce vad

Si dupa 20 minute te contrazici:
Nu am zis ca nu ma intereseaza ;)) am zis ca ma intereseaza altele inainte de consum. Consumul e ft important, uite ce vremuri traim.

Aia de la Toyota cu CHR sau Yaris au consum de 4 in oras mers pe sport, mers normal scoti 3.5. La drum intins cu 140km ai consum de 6-6.5.

Posted (edited)
22 minutes ago, valim said:

Eu zic sa ramai la Ford. in doua postari consecutive te cam contrazici, e clar ca nu stii ce vrei.
Uite ce zici aici de consum:
Nu sunt inebunit dupa consumuri la masini, nu am fost niciodata. Sunt multe altele care ma intereseaza inainte de consum. Doar sa nu fie exagerat de nesimtit dar nu e cazul aici din ce vad

Si dupa 20 minute te contrazici:
Nu am zis ca nu ma intereseaza ;)) am zis ca ma intereseaza altele inainte de consum. Consumul e ft important, uite ce vremuri traim.

Aia de la Toyota cu CHR sau Yaris au consum de 4 in oras mers pe sport, mers normal scoti 3.5. La drum intins cu 140km ai consum de 6-6.5.

Poate m-am exprimat mai greșit si nu am fost inteles.

Am zis ca nu sunt inebunit dupa consumuri la masini, in ideea ca sunt indivizi care atunci cand isi cauta o masina, se uita intai la consum, il vor pe cel mai mic si apoi se uita la altele. De exemplu se aruncă direct la diesel fara sa ia in calcul cat merg cu ea, unde si ce revizii implică dieselul. Apoi am intrebat daca partea hybrida ajută. Nu e ca si cum ii place cuiva sa arunce cu banii pe combustibil. A nu fi inebunit nu inseamna ca nu sunt interesat, cred ca aici a fost neintelegerea. 

Si ce legatura are Ford? Ala merge pe aer? Again, nu ma intereseaza toyota si alte masini cu stil de condus GPL.

Edited by throw

uite aici e ceva 

surprinzator pe DN-uri din 100km parcursi aparent 10 erau "electrici"  ai consum la drum lung acolo cred ca e ceea ce cauti tu 🙂  doar ca trebuie sa dai inainte prin video si sa cauti momentele in care spune consumurile.La final cred ca e consumul Germania-Romania.Pentru restul colegilor, daca vine de pe Focus ST nu cred ca va avea o "problema" cu consumul 😛

Edited by alex230ro

Eu la 530i g30 pe drumuri scurte, dimineata, trafic, 2-3km cu motor rece am consum spre 20.

Ieri am facut 72km, consum 14,7. Am mers intre orele 9,30-10,30 si 16-18.

X ul cred ca ar putea lua mai mult.

In afara daca mergi tare sare de 10 lejer, daca treci de 150-160 nu te mai uiti la consum...

Edited by Lospaa
  • De acord! 1