Jump to content
Hai si tu la Fantanita Haiducului (Bradu, judetul Sibiu) la intalnirea anuala BMW Club in perioada 16-18 Mai !!! ×

B47/25d 2019 motor distrus - pompa ulei

Recommended Posts

10 minutes ago, wolf20 said:

Mai stii cum ii zice? Ca openlane nu cred ca da 6 luni garantie

Nu e openlane.... Am editat si am sters datele/numele companiilor sa nu fie alte discutii/probleme aiurea. Pot oferi in pv evetuale detalii.

PS: wolf20, sper ca ai citit.

Edited by FanBMW76

Io nu stiu ce atata mister, la fel ai facut si cu firma de vindea motorul, ce mare smecherie sa spui numele dealerului?Pana la urma asta e scopul aici, sa ne ajutam , sa tragem invataminte , si sa ne ferim de tepe, indiferent ca s dealeri auto, samsari, ateliere auto sau reprezentante...

• Like 3

26 minutes ago, FanBMW76 said:

Nu e openlane.... Am editat si am sters datele/numele companiilor sa nu fie alte discutii/probleme aiurea. Pot oferi in pv evetuale detalii.

PS: wolf20, sper ca ai citit.

Licitatiile nu dau garantii,ca nu sunt masinile lor,ăștia trăiesc din comisioane.

Bmw leasing,la fel,nici vorba de garantie.

Porcaria aia de 6 luni ti a dat (la misto,bineinteles) o firma din ro care ti a adus masina acasa.

Deci poti considera ca masina nu a avut vreo zi garantie.

Fara sa se supere initiatorul topicului, dar eu citind topicul intelesesem ca locuieste in Austria si a achizitionat masina de la un dealer local BMW....pana la urma e treaba lui de la cine a cumparat, ca nu i-am finantat noi achizitia.

Ce mi se pare surprinzator este cum pompa de ulei se poate bloca, iar toata multitudinea de senzori sa nu poata detecta o asemenea problema fatala, sau cum nu apare un martor de presiune scazuta, aici mi se pare ca dpdv conceptie noile modele au lipsuri evidente.

7 hours ago, wolf20 said:

Licitatiile nu dau garantii,ca nu sunt masinile lor,ăștia trăiesc din comisioane.

Bmw leasing,la fel,nici vorba de garantie.

Porcaria aia de 6 luni ti a dat (la misto,bineinteles) o firma din ro care ti a adus masina acasa.

Deci poti considera ca masina nu a avut vreo zi garantie.

Garantia a insemnat ca am avut o luna posibilitatea de a face retur la masina + 6 luni garantie...asa scria la mine in documente. Acum ce sa mai zic...e tardiv.

@EugenB, locuiesc in Romania...probabil ai inteles gresit. Am spus de unde am achizitionat acel motor. Masina a fost achizitionata printr-o firma de licitatie care a licitat-o de pe Alphabet. Conditia mea a fost sa fie de la un dealer BMW cu istoric la zi.

Update: Momentan astept un motor sa imi vina de afara. O firma ma anuntat ca imi aduce un motor (sub 50k) pt masina mea zilele acestea....vedem.

Edited by FanBMW76

3 hours ago, FanBMW76 said:

Garantia a insemnat ca am avut o luna posibilitatea de a face retur la masina + 6 luni garantie...asa scria la mine in documente. Acum ce sa mai zic...e tardiv.

@EugenB, locuiesc in Romania...probabil ai inteles gresit. Am spus de unde am achizitionat acel motor. Masina a fost achizitionata printr-o firma de licitatie care a licitat-o de pe Alphabet. Conditia mea a fost sa fie de la un dealer BMW cu istoric la zi.

Update: Momentan astept un motor sa imi vina de afara. O firma ma anuntat ca imi aduce un motor (sub 50k) pt masina mea zilele acestea....vedem.

Dar vanzatorul, cine e? Cine ti-a vandut tie masina direct? Ala care apare pe factura sau contractul de vanzare cumparare?

9 minutes ago, sskkaa said:

Ok, deci practic tu nu ai luat masina de la reprezentanta/dealer BMW, ci de la o firma care a licitat-o pe Alphabet, corect?

Da. Conditia mea a fost sa fie masina din reprezentanta....sa am certitudinea intretinerii corecte si a aparut aceasta oportunitate. Cel putin asa am dorit eu, dar...

6 minutes ago, FanBMW76 said:

Da. Conditia mea a fost sa fie masina din reprezentanta....sa am certitudinea intretinerii corecte si a aparut aceasta oportunitate. Cel putin asa am dorit eu, dar...

Sa iti fie invatatura de minte! Nu ai certitudini la licitatii... si nici nu s-a indeplinit conditia de baza, adica "masina din reprezentanta"...  doar daca o cumparai din reprezentanta, era... altfel, tot masina de licitatii se numeste. 

4 minutes ago, Onnix said:

Sa iti fie invatatura de minte! Nu ai certitudini la licitatii... si nici nu s-a indeplinit conditia de baza, adica "masina din reprezentanta"...  doar daca o cumparai din reprezentanta, era... altfel, tot masina de licitatii se numeste. 

Nu ma pricep prea bine in acest domeniu dar eu am considerat ca, daca cel care a introdus-o in licitatie, respectiv acea reprezentanta, este totul ok. Noi am asteptat ok-ul reprezentantei daca accepta oferta noastra finala sau nu...la momentul licitatiei. In fine...faptul este consumat.

Edited by FanBMW76

Pai nu prea e tot una ca fiind de la licitatie masina nu ar fi trebuit sa vina cu vreo garantie, alea se vand in starea in care sunt, iar reprezentanta poate a vandut-o doar sub forma de consignatie, masina nefiind a lor... 

Firma care ti-a vandut-o iti poate oferi istoricul, ei de la cine au luat-o? De la Alpha aia, sau de la reprezentanta aia care au pus o la licitatie?

8 minutes ago, sskkaa said:

Pai nu prea e tot una ca fiind de la licitatie masina nu ar fi trebuit sa vina cu vreo garantie, alea se vand in starea in care sunt, iar reprezentanta poate a vandut-o doar sub forma de consignatie, masina nefiind a lor... 

Firma care ti-a vandut-o iti poate oferi istoricul, ei de la cine au luat-o? De la Alpha aia, sau de la reprezentanta aia care au pus o la licitatie?

Imi aduc aminte ca pe site-ul de licitatie la vanzator scria BMW Austria Leasing... Acum oricum nu ma mai ajuta cu nimic. Si oferta facuta de noi a fost acceptata de BMW.  Scria de genul ca BMW Austria a acceptat oferta dvs facuta pentru.....bla...bla...bla

Concluzia o poate treage fiecare pt el. Sper ca topicul poate ajuta si pe altii pe viitor.

Edited by FanBMW76
  • De acord! 1

4 minutes ago, FanBMW76 said:

Imi aduc aminte ca pe site-ul de licitatie la vanzator scria BMW Austria Leasing... Acum oricum nu ma mai ajuta cu nimic. Si oferta facuta de noi a fost acceptata de BMW.  Scria de genul ca BMW Austria a acceptat oferta dvs facuta pentru.....bla...bla...bla

Concluzia o poate treage fiecare pt el. Sper ca topicul poate ajuta si pe altii pe viitor.

scria bmw austria leasing pentru ca leasingul s-a facut prin ei. dar asta nu inseamna ca masina a fost a lor sau intretinuta de ei.

bmw austria leasing trebuie sa accepte oferta pentru ca ei detin la sfârșitul leasingului valoarea reziduala. ca masina sa fie vanduta de reprezentata reprezentata trebuie sa plateasca aceasta valoare.

Societatea de leasing ( a bmw austria) nu are nici o legatura cu reprezentanta sau dealer.Dealtfel,in austria nu exista reprezentanta bmw,doar dealer.

leasingul a dat masina la alphabet,( nici un dealer nu primeste masina inapoi de la ei) si de acolo a luat o firma din ro (fara tva,bineinteles🤪) si a facut acte cu fan 76.

Ăsta e cel mai prost sistem de achizitie,pentru ca nu ai un istoric clar al masinii,nu ai garantie,nu ai nimic.

Chiar sunt curios ce apare la intrari in service pana a ajuns la fan 76,din 2019 pana acum

4 minutes ago, Viper05 said:

scria bmw austria leasing pentru ca leasingul s-a facut prin ei. dar asta nu inseamna ca masina a fost a lor sau intretinuta de ei.

bmw austria leasing trebuie sa accepte oferta pentru ca ei detin la sfârșitul leasingului valoarea reziduala. ca masina sa fie vanduta de reprezentata reprezentata trebuie sa plateasca aceasta valoare.

In istoricul masinii toate intrarile in service a fost la ei pana a ajuns la mine...inclusiv inlocuirea EGR a fost cu cateva luni inainte sa o achizitionez eu.

Masina e achitata cu TVA pe factura. Intram in supozitii aberante. In fine...

O sa mai postez rezultatul final si eventual costul....restul sunt ....discutii.

Edited by FanBMW76

3 minutes ago, FanBMW76 said:

In istoricul masinii toate intrarile in service a fost la ei pana a ajuns la mine...inclusiv inlocuirea EGR a fost cu cateva luni inainte sa o achizitionez eu.

Masina e achitata cu TVA pe factura. Intram in supozitii aberante. In fine...

si daca masina a avut service-ul facut la reprezentanta inseamna ca e masina lor? en fin vad ca nu ajungem niciunde.

Chiar imi pare rau pentru ce ti s a intamplat, e bine ca ai scris poate mai ajuta pe cineva.Nici eu nu ma  pricep si am preferat sa iau masina de la Tiriac nu ca aia s sfinti...Nu trebuie sa te superi nici de restul discutiilor, imi dau seama ca nu prea ai chef de ele dar asa e pe forum,nu a zis nimeni nimic cu rautate.Poate nu o sa ai probleme cu noul motor si o pui la punct.Mult succes!

• Thanks 1

D'aia nu se mai cumpara masini de la persoane fizice, ca au aparut baietii cu "parc auto" care ofera garantie dealer de 6 luni. 

M-a sunat unul la X5 45E sa imi zica daca garantia e valabila, i-am aratat raspunsul ca da, pe teritoriul european la orice reprezentanta BMW si dupa mi-a zis ca o sa o ia de la parcul Y ca aia ofera garantie 1 an dar are Harman Kardon.

M@r$H