Jump to content
Hai si tu la Fantanita Haiducului (Bradu, judetul Sibiu) la intalnirea anuala BMW Club in perioada 16-18 Mai !!! ×

Anvelope R20 Runflat or not

Recommended Posts

Salutare colegi,

Sunt in cautarea unor anvelope de vara in 2 latimi: 275 / 40 si 315 / 35 R20 pentru un X6 F16 M50d. Pana acum fostul proprietar a mers pe RUNFLAT (probabil si din cauza faptului ca nu are kit reparatie pana) -> atat pe iarna cat si pe vara. 

Sincer, pentru conform, as merge pe aceleasi dimensiuni (bineinteles) dar fara RUNFLAT. M-ar interesa de asemenea (nu sunt sigur) sa aiba si Rim protection (FR). 

Ma uit dupa Michelin PS4, Pirelli PZ4 si Conti Contact 5 (astea sunt si momentan pe jante si le-a avut fostul proprietar).

Ce folositi? Ce recomandari aveti? Ca idee, nu sunt vre-un mare teribilist la volan si nu fac foarte multe drumuri in oras (m-ar interesa poate aderenta pe uscat, umed, durabilitate si indice consum bun).

Multumesc pentru sfaturile voastre! 

Salut, Michelin clar daca bugetul nu e o problema. Si Pireli si Conti sunt ft bune, sigur nu dai gres cu ele. Cea mai buna aderenta o au cele de la Michelin, de aceea si sunt cele mai scumpe. Alte anvelope bune sunt Hankook, Goodyear, Kumho la buget mai mic dar nu se compara cu Michelin. Ai grija sa respecti intocmai dimensiunile omologate pe masina altfel faci praf cutia de transfer. 

Goodyear oricum sunt mai slabe decat pirelli, michelin, conti. Ca brand sunt peste kumho si hankook dar in realitatea nu stiu ce sa zic:)).

Am avut mai multe kumho si kankook si pot sa zic ca sunt foarte bune.

De goodyear insa nu am fost asa multumit. Michelin sunt cele mai top.

Depinde acum mult si de modele...

daca masina a iesit din fabrica cu runflat, eu ti-as sugera sa pui anvelope conforme, nu doar ca dimensiune.

daca treci de la rft la non rft, vei avea o surpriza la comfort poate, dar totodata si la dinamica masinii, care va fi complet alta ( nu in sensul bun ). o masina gandita pentru anvelope rft, trebuie incaltata corespunzator. avand in vedere si 2 dimensiuni, ti as recomanda sa mergi si pe omologarea bmw *.

din ce am gasit eu la o cautare rapida, cele mai ok ar fi Pirelli Pzero PZ4.

1 hour ago, sskkaa said:

daca masina a iesit din fabrica cu runflat, eu ti-as sugera sa pui anvelope conforme, nu doar ca dimensiune.

daca treci de la rft la non rft, vei avea o surpriza la comfort poate, dar totodata si la dinamica masinii, care va fi complet alta ( nu in sensul bun ). o masina gandita pentru anvelope rft, trebuie incaltata corespunzator. avand in vedere si 2 dimensiuni, ti as recomanda sa mergi si pe omologarea bmw *.

din ce am gasit eu la o cautare rapida, cele mai ok ar fi Pirelli Pzero PZ4.

Pe stalpul masinii sau in carte nu specifica despre RUNFLAT nimic. Astfel, daca nu sunt primul proprietar, cum as putea sti cu ce anvelope a iesit din fabrica? 

59 minutes ago, Razvu00 said:

Pe stalpul masinii sau in carte nu specifica despre RUNFLAT nimic. Astfel, daca nu sunt primul proprietar, cum as putea sti cu ce anvelope a iesit din fabrica? 

A venit de fabrica cu runflat.

Screenshot_20250322_203917_Samsung Internet.jpg

Cei mai bun este și cel mai scump, dar te ține de te plictisești de ele. Eu ți-aș recomanda Hankook omologate de BMW, au steluță, poți lua și rft și non rft. Sugestia ar fi non rft, mașina devine mai puțin dură la suspensie. Eu am așa pe roțile de iarnă și este super. Cele de vară sunt originale și anul acesta mai țin, dar tot non rft voi pune. Dar în acest caz trebuie să ai kit de pană, compresor și cric hidraulic, just in case. Nu că am avut...

6 hours ago, ebay said:

Dar în acest caz trebuie să ai kit de pană, compresor și cric hidraulic, just in case. Nu că am avut...

Nu am roata de rezerva de ani de zile si am avut pene.. am bagat aer si am mers mai departe. Dupa, m-am dus sa repar pana la o vulcanizare si aia a fost. 🙂 

@Razvu00 dupa parerea mea tot ce iti trebuie in masina e un compresor si atat chit ca ai runflat chit ca nu ai runflat pneurile. 🙂 

22 hours ago, ebay said:

Cei mai bun este și cel mai scump, dar te ține de te plictisești de ele. Eu ți-aș recomanda Hankook omologate de BMW, au steluță, poți lua și rft și non rft. Sugestia ar fi non rft, mașina devine mai puțin dură la suspensie. Eu am așa pe roțile de iarnă și este super. Cele de vară sunt originale și anul acesta mai țin, dar tot non rft voi pune. Dar în acest caz trebuie să ai kit de pană, compresor și cric hidraulic, just in case. Nu că am avut...

Despre ce model de Hankook discutam? Si din ce tara ca provenienta: Japonia sau Ungaria? Am inteles ca astea din Ungaria nu sunt extraordinare deloc. 

6 hours ago, raduron10 said:

Cele RFT sunt mai rezistente, mai greu sa faci pana cu ele. Eu nu as mai merge fara RFT dupa experientele cu celelalte.

Eu unul nu as mai merge cu runflat nici sa ma bati. Mai grele, mai rigide... sa mearga altii cu ele. 🙂 

Eu am Pirelli P zero cu steluta dar non RFT pe 21 astea de vara iar de iarna Continental TS860 parca, non runflat și fără steluță.Pana acum fără nici o problema.Am doar compresor în portbagaj și un set de pana cu șnur (nefolosit pana acum).

Am pe enyaq selfsealing. Am avut si cui in ele si au facut fata cu bine. 

Nu sunt mai grele iar optiunea de selfsealing e cu vreo 50ron mai scumpa ca la varianta fara. 

RFT sunt o optiune mai ales pe EV.  

BMW a gandit masina respectiva cu anvelope RFT ( si bineinteles omologare * BMW ). Daca se doresc experimente, se poate pune orice alta anvelope in dimensiunile solicitate de masina.

On 3/22/2025 at 8:42 PM, ebay said:

Pentru modelul lui de masina, si pentru dimensiunile lui de roti, nu exista Hankook omologate de BMW.

Edited by sskkaa
  • De acord! 1

1 hour ago, Bala said:

Am pe enyaq selfsealing. Am avut si cui in ele si au facut fata cu bine. 

Nu sunt mai grele iar optiunea de selfsealing e cu vreo 50ron mai scumpa ca la varianta fara. 

RFT sunt o optiune mai ales pe EV.  

Trebuie ceva ”mentenanță periodica”?  Intreb pt ca la bicla, la rotile tubeless cam trebuie schimbata solutia antipana la cateva luni, plus unele completari.

Salut!

Pe 640dx-ul meu am avut echipare de runflat pe iarna, acestea au distrus efectiv tot ce a insemnat brate/bucsaraie, a dus la o uzura prematura, plus confortul masinii, asta a fost declaratia fostului proprietar si il cred pe cuvant. Iti sugerez sa folosesti non r-f din toate punctele de vedere, atat de confort cat si pentru bunastarea masinii. Cele r-f sunt niste gume foarte foarte dure pentru drumurile noastre mai ales. La o anvelopa runflat dai in groapa zici ca dai in "gat" cum s-ar zice, provoaca daune considerabile care, cu timpul, isi spun cuvantul. Iar, cum au zis si colegii mai sus, un chit de reparatie/compresor/cric sunt ideale.

P.S Folosesc Michelin Pilot Alpin si sunt foarte incantat, de iarna, iar vara am Pirelli P0, non r-f. 

Edited by Th3R4g3

19 hours ago, Razvu00 said:

Despre ce model de Hankook discutam? Si din ce tara ca provenienta: Japonia sau Ungaria? Am inteles ca astea din Ungaria nu sunt extraordinare deloc. 

Eu am jante tot de 20 dar diferă înălțimea anvelopei: pentru ce am eu Hankook produce, pentru ce ai nu am găsit. 

4 hours ago, Tarabostes said:

Trebuie ceva ”mentenanță periodica”?  Intreb pt ca la bicla, la rotile tubeless cam trebuie schimbata solutia antipana la cateva luni, plus unele completari.

Nu. Nu trebuie

2 hours ago, goangaus said:

Unde vezi ce anvelope sunt omologate BMW pentru un anumit model?

au o steluta pe ele

asta zice bmw

The benefits of Original BMW Tyres. 

Whether you are driving on smooth asphalt roads, gravel, snow or ice: original BMW tyres with star mark ensure a safe grip and maximum performance.

13 hours ago, Viper05 said:

au o steluta pe ele

asta zice bmw

The benefits of Original BMW Tyres. 

Whether you are driving on smooth asphalt roads, gravel, snow or ice: original BMW tyres with star mark ensure a safe grip and maximum performance.

Stiu de steluta, întrebam unde găsești lista de anvelope cu steluta cand alegi ce model cumperi, m-am tot uitat pe site-urile de anvelope și nu am găsit vreo specificatie in sensul asta, nici la BMW nici in alta parte. Pe site-ul Michelin exista un configurator dar nu scrie daca sunt omologate sau nu, doar daca se potrivesc pe masina.