Jump to content
Hai si tu la Fantanita Haiducului (Bradu, judetul Sibiu) la intalnirea anuala BMW Club in perioada 16-18 Mai !!! ×

Parere cumparare bmw x3 2.0d (ulei schimbat la 32k km)

Recommended Posts

Salutare forum,

Sunt aproape de a schimba masina curenta(bmx x3 2010) tot cu un x3 din 2019. 
Dupa ceva cautari am mers la tiriac auto, am gasit un x3 care se incadreaza la buget, la km si la dotari insa sunt 2 lucruri care ma pun pe ganduri:

1. Masina are 140k km dar toate schimburile de ulei sunt facute la 30k km, insa penultimul schimb a fost facut chiar la 33k km. Masina e din Franta. Voi ce parere aveti? Ar putea sa fi impactat motorul semnificativ aceste schimburi?

2. Desi nu mi se par multi Km, masia era destul de murdara la interior, pielea, tetierele, locul unde tii cotul. Toate se pot remedia cu un detailing interior dar asta poate spune ceva despre proprietar…

Practic am 2 intrebari: voi ce parere aveti de intervalul de service de la nr.1 si ce parere aveti de tiriac auto rulate?

Multumesc mult!

1. Așa sunt francezii, referitor la murdăria interioară. 2. Schimbul de ulei la intervale foarte mari a impactat asupra stării motorului, clar. Depinde ce garanție oferă sau nu, cum sună motorul, cât de mult îți place mașina, etc.

Din pacate cam asa sta treaba, si a mea tot la 30mii a avut schimburile pana sa o iau.Ma uitam daunazi pe autohus.de , era una cu primul schimb la 60mii. Apoi din 30 in 30.De aia e bine sa iei una pana in 100mii, dar daca motorul suna bine, ai garantie 1 an, eu tot de Tiriac am luat o, cam aia e...Altfel, buget mai mare, km putini, mai sacrifici la dotari...

Edited by Lospaa

1 hour ago, Viper05 said:

99% din masinile de afara vor avea intervalele de service la 30k km… pentru ca asta spune Bmw.

@Viper05 a punctat o situatie de fapt. Exceptiile sunt putine - dar, cu rabdare, se pot gasi. 

Exista un parametru util in luarea unei decizii - dar depinde de anul de fabricatie. Nu mai tin minte incepand cu ce an (probabil 2020 +/- 1 an) poti sa afli, din meniul iDrive, consumul mediu de combustibil din momentul in care masina a parasit fabrica (deci pentru intreg rulajul curent al masinii). Aceasta valoare te poate ajuta sa determini - cu aproximatie - cum a fost utiizata preponderent masina: la drumuri lungi, sau pentru drumuri scurte / urban. Fiind din Franta, masina nu ar fi trebuit sa vada mult regim de autostrada peste 130 km/h. Compara cu datele de consum specifice pentru acel model, spritmonitor.de este o sursa foarte buna de informatii statistice.

Din punctul meu de vedere, as accepta o masina cu revizii la 30k Km doar daca trag concluzia ca aceasta a fost cal de cursa lunga, ceea ce inseamna ca intre schimburile de ulei nu s-au acumulat exagerat de multe ore de functionare.

• Like 1

Reviziile la 30k sunt ceva absolut normal in Franta, eu mi-as pune intrebari si daca au fost efectuate in realitate (in mod evident vorbim de o masina ce a fost in regim "leasing")- de multe ori firma de leasing (ca e arval,ald, etc) cauta sa isi scada cheltuirlile, asa incat reviziile ajung sa fie facute in diverse retele (speedy, norauto, etc), si nu in reprezentante, unde de multe ori se schimba ulei , dar nu si filtru, si alte inginerii.

Masina murdara, pai Tiriac Auto nu poate sa gaseasca o firma colaboratare sa igienizeze masinile inainte de a fi prezentate clientilor? Eu i-as intreba daca li se pare respect fata de client sa prezinte masina in starea in care a lasat-o Rachid cand i s-a terminat contractul de leasing? Daca nici atat lucru nu fac, ce sa mai vorbim de inspectii tehnice.

Referitor la Tiriac, nu pot spune nimic de rau de ei, tipul de acolo a fost destul de corect. Asta urmau sa faca, sa o curete, dar eu m-am bucurat ca i-am luat prin surprindere, practic masina abia venise ai nu au apucat sa ii faca inspectia tehnica si igienizare. Totusi faptul ca era murdara, de ceva jeg mai pe romaneste, piele alba pe alocuri murdara si transformata in gri/galben, locul de unde tii cotul cand conduci uzat de transpiratie, lucul de deasupra geamului, unde tii mana negru de murdarie, m-a pus pe ganduri. 

Masina mea curenta are 15 ani, e full piele, dar nici peste inca 20 de ani nu ar ajunge asa…

Daca vrei sa o cumperi, masina nu pleaca de la ei murdara sau cu defecte, ei remediaza dar nu pun piese originale, la mine au schimbat bucsa la cardan nu mai stiu ce marca, de ex eu le am spus ca trebuiau schimbate discurile fata spate, au spus ca schimba discurile fata, alea chiar trebuiau schimbate,alea spate mai mergeau intr adevar. Eu am preferat sa mai scada 600e si sa pun eu discuri originale.Te intelegi cu ei daca vrei sa o cumperi si ajungi la concluzia ca merita.

13 hours ago, Razvan1007 said:

Referitor la Tiriac, nu pot spune nimic de rau de ei, tipul de acolo a fost destul de corect. Asta urmau sa faca, sa o curete, dar eu m-am bucurat ca i-am luat prin surprindere, practic masina abia venise ai nu au apucat sa ii faca inspectia tehnica si igienizare. Totusi faptul ca era murdara, de ceva jeg mai pe romaneste, piele alba pe alocuri murdara si transformata in gri/galben, locul de unde tii cotul cand conduci uzat de transpiratie, lucul de deasupra geamului, unde tii mana negru de murdarie, m-a pus pe ganduri. 

Masina mea curenta are 15 ani, e full piele, dar nici peste inca 20 de ani nu ar ajunge asa…

Nu compara ce a fost acum 15 ani cu ce face acum BMW , din ce am vazut si din ce inteleg calitatea la modelele noi e ceva mai slaba vs modele "vechi "