Jump to content

Fum negru..

Recommended Posts

salut am un 525 dA din 2002 si am observat de curand.. ca atunci cand o turez si sare de 3000 da cu fum negru.. mai ales cu a 1'a dc o turez la maxim da de rupe..

dar si cu a 2'a si a 3'a.. doar cand e turata rau.. am obs acum pt ca nu sunt unu care rupe masina in doua.. tin sa precizez ca masina nu mananca ulei am controlat mereu si fumu e negru.. de la motorina nucred sa fie.. eu sunt in italia si bag numai de la agip blue disel.. care e considerata aici printe cele mai bune.. ce poate fii ?? ce pot sa ii fac ? si am mai obs ca dc o turez asa mai mult.. dupa, nu mai da cu fum ca la inceput.. da cu mult mai putin.. multumesc anticipat! :blink:

• Replies 72
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

salut am un 525 dA din 2002 si am observat de curand.. ca atunci cand o turez si sare de 3000 da cu fum negru.. mai ales cu a 1'a dc o turez la maxim da de rupe..

dar si cu a 2'a si a 3'a.. doar cand e turata rau.. am obs acum pt ca nu sunt unu care rupe  masina in doua.. tin sa precizez ca masina nu mananca ulei am controlat mereu si fumu e negru.. de la motorina nucred sa fie.. eu sunt in italia si bag numai de la agip blue disel.. care e considerata aici printe cele mai bune.. ce poate fii ?? ce pot sa ii fac ? si am mai obs ca dc  o turez asa mai mult.. dupa, nu mai da cu fum ca la inceput.. da cu mult mai putin.. multumesc anticipat! :blink:

274080[/snapback]

Ar putea fi faptul ca mergi la turatii mici si se fac depuneri. Scoate tot timpul la turatii mari sau numai la prima talpa?

dansrk, asa fac toate diesel-urile daca ii dai in scurt, scoate fum apoi se regleaza imediat (nu te impacienta)....verifica la un alt diesel daca vrei...chiar unul mai nou, audi mai ales :blink:

p.s.: cand esti in spate la un diesel si schimba viteza (cand da in ea, nu cand merge relaxat) iese un norisor mic si negru ...

Edited by Dizlpower

Dizlpower are dreptate, pot confirma. Am vazut acest lucru de foarte multe ori pe drumurile noastre cand pleaca un diesel in depasire ca iesea un norisor negru. Am vazut asta si la masini noi, cu nr rosii. Cel mai recent am vazut la o Octavia noua, chiar zilele trecute.

Totusi pt siguranta ta, da o fuga pana la un service, dai un ban si iti iei o piatra de pe inima.

:blink: deci am vazut si eu la x5 s classe etc dar repet cand o calc la inceput da cu fum cam mult.. mai alea a1'a .. oricum in 2 luni sunt in tara si o duc la servis ..

p.s. sa va povestesc ceva despre italia si soferii p---ii care sunt aici, fiti foarte atenti .. cei mai prosti.. ca sa nu mai vb de servisul.. am fost azi pt a schimba 2 dracii si mi'au dat masina zgariata.. cand le'am zis.. cica asa a fost. . a fost pe dracu sa ii ia§!! evitati italia .. sunt vai steau lor la condus :)

si multumesc pt sfaturi..

Mai pune liniute unde e cazul :)

Edited by zixx

pai sa vezi romanii cum sunt.. mai ales daca esti la volan la bmw.. devii "mitocan cu bmw" si alte treburi... nu se trag din fata ta numa in ciuda.. si cand intri in depasire.. dau blana... nu stiu de ce... ca oricum treci de ei.. ca si cum ar sta pe loc.. da no.. is prosti

Azi am patit exact o faza de genul asta..

Un nebun cu un Logan nou 1.5 dci, avea si numere rosii pe masina era cu nevasta-sa sau prietena in masina...

Se uita spre mine rade ii zice ceva ei rade si ea :blink: si tot ambala motorul..

Asa ca m-am dat in spate cam 2 lungimi de masina si l-am lasat sa plece primul.... In cativa metrii l-am depasit de parca statea pe loc :)

Cam asa era fata lor :) :D :D

Asta e posesorul tipic de Logan, are impresia ca cine stie ce herghelie se ascunde sub capota si nu-si da seama ca are ceva cam de puterea unei masini de tuns iarba :)

Probabil ca se gandea: "sa vezi ce-i fac lu fraeru asta cu bmw....Loganu meu e masina noua se infige cum tb" :)

Genul asta de atitudini mi se par penibile....daca nu era asa taranoi nu ma luam cu el il lasam in prostia lui dar prea radeau in masina acolo :)

Edited by Ciupanezu

uff!! tarani ce sa le faci.. apropo cand am venit la munca in seara asta ma depasit un x5 disel.. sa dat la el si a dat cu fum !! ce mam bucurat :blink: si dupa am zis sa ii dau si eu un pic din al meu depasidu'l!! :) asta e.. disel = fum (mai mult sau mai putin )

Azi a mai incercat un nebun cu un Saab 95 sa ma faca cand intram in pasajul de la SIR si care iese la plaza...

Statea exact in spatele meu la 1 metru si imi dadea flash-uri...

N-a facut fata nici asta :blink: insa Saab ca marca imi place foarte mult. Sunt masini interesante mai ales ca design plus ca sunt rare...

Am condus saab 900 2.0 turbo, 184 cp si am mers cu a 3-a cu 180 km/h...nu stiu cate masini de serie, normale pot face asa ceva....saab-ul are un feeling ceva gen bmw doar ca e fata si se comporta altfel...insa cele noi am auzit ca nu`s chiar asa grozave..nu stiu daca o fi de la sasiul de opel vectra dar....cik mai nou o sa imprumute platforma de la impreza pentru 9-x...

Azi am patit exact o faza de genul asta..

Un nebun cu un Logan nou 1.5 dci, avea si numere rosii pe masina era cu nevasta-sa sau prietena in masina...

Se uita spre mine rade ii zice ceva ei rade si ea :) si tot ambala motorul..

Asa ca m-am dat in spate cam 2 lungimi de masina si l-am lasat sa plece primul.... In cativa metrii l-am depasit de parca statea pe loc :)

Cam asa era fata lor :D :D :D

Asta e posesorul tipic de Logan, are impresia ca cine stie ce herghelie se ascunde sub capota si nu-si da seama ca are ceva cam de puterea unei masini de tuns iarba :)

Probabil ca se gandea: "sa vezi ce-i fac lu fraeru asta cu bmw....Loganu meu e masina noua se infige cum tb" :)

Genul asta de atitudini mi se par penibile....daca nu era asa taranoi nu ma luam cu el il lasam in prostia lui dar prea radeau in masina acolo :)

274507[/snapback]

apai te-a si nimerit pe tine ... worst case scenario pt el, vad ca ai 535i :D :blink:

Pai ce crezi ca stia ce inseamna 535i? :blink:

Pt mintea lor ingusta de loganisti BMW-urile sunt masini de capsunari sau tigani si ei sunt aia cinstitii care muncesc in folosul patriei :)

Oricum m-a amuzat...sa-l vezi pe ala cum ambala motorul ala de 1.5 si care mai e si diesel chiar e de neuitat :)

De fiecare data cand ma uit pe net dupa un m5 si fac calculul la taxe ma ia ameteala rau....:blink:

Asa bunatate de masina...ar trebui sa ajute si statul cumva pasionatii...sa aiba o reducere :))

Pana una alta o sa dau examen pentru permis categ. A....sa-mi treaca de senzatii tari :))

la diesel ca sa nu scoata fum conteaza foarte mult sa aiba filtru de particule + tobe de inox :blink: = 0 FUm uita-te la seria 5 face lift sau dupa 2005 [are tobele in sus chiar si dieselu] x5 asta nou S-klass E90 multe masini......nu cumpara OCTAVIA 2007 sau chiar si 2020 ca tot fum va scoate

In afar de taxe si asigurari mai mari....singura problema ce o vad e combustibilul...ambreiajul nu e neaparat sa-l rupi repede :blink: 1ooo eur, dupa cum am facut eu calculul (cu un consum de 20l/100 km), faci vreo 4300 km...ceea ce e destul pentru o luna...bine, ca la 2 luni skimbi uleiul + filtrul...

Din pacate am multe piese pe masina care sunt identice cu cele de pe M5, asta datorita motorului V8..

De ex un set de amortizoare pe fata e 8 mil, set de discuri pt 535i ATE costa 10 mil insa la M5 sunt si mai mari deci sigur sunt mai scumpe, ambreiajul peste 15 000 km nu prea tine daca omori masina (la M5), suspensia e ca la M si costa orice element dublu, de ex bara stabilizatoare dintre amortizoare m-a costat 10 mil desi la E39 normal e 200 ron parca :blink: .

Preturile de intretinere pt M5 sunt imense...gandeste-te ca pneurile se uzeaza rapid avand in vedere puterea mare a masinii si doar nu pui pneuri sh pe M5 :)

Consuma 1.5l ulei la mia de km, si tb sa pui castrol RS, 700 000 litrul, deci se adauga 150 ron pe luna cel putin pt ulei, benzina consuma cam 22-25 in oras, deci daca mergi cu el zilnic bagi de minim 500 000 pe zi asta daca nu te duci pana la colt si inapoi cu masina...

Asigurarea te costa si ea probabil vreo 2500 euro pe an, impozitul vreo 50 de mil...

Iar acesta e cazul fericit cand nu iti pica nici o piesa importanta :)

Parerea mea e ca fara 1500 de euro minim alocati pt masina pe luna nu ai cum sa te descurci...numai benzina te costa 400-500 euro pe luna asta daca circuli cu el asa ca e evident ca nu e masina pt oricine decat daca-ti permiti luxul de a avea o masina de zi cu zi si asta sa fie masina de week-end.

Edited by Ciupanezu

la diesel ca sa nu scoata fum conteaza foarte mult sa aiba filtru de particule  + tobe de inox  :blink: = 0 FUm uita-te la seria 5 face lift sau dupa 2005 [are tobele in sus chiar si dieselu] x5 asta nou S-klass E90 multe masini......nu cumpara OCTAVIA 2007 sau chiar si 2020 ca tot fum va scoate

274528[/snapback]

despre ce filtru este vorba ? ca nu am idee.. eu treb sa ma duc sa ii schimb filtru de aer acum impreuna cu filtrele pt clima.. poate ma ajuti ca sa stiu sa ii pun cva mai bun.. ! mersi