Jump to content
Hai si tu la Fantanita Haiducului (Bradu, judetul Sibiu) la intalnirea anuala BMW Club in perioada 16-18 Mai !!! ×

Consum ulei Liqui Moly

Recommended Posts

Poate s-a mai discutat problema asta, dar nu am gasit pe forum. Masina in sine 530i din 2018, o detin de 3 ani, cu schimburi facute la 10-12k km cu BMW ulei original. Acum vreo 2 luni am facut schimbul de ulei, dar am pus de data asta Liqui Moly 5w30. Dupa doar 2500 km apare ulei minim in bord. Verificata, dar nicio pierdere de ulei. Am completat cu vreo 700ml. Dupa 1000 km, am masurat nivelul uleiului, si deja e la jumate acest nivel. 

Sa fie de la ulei? Sa trec inapoi pe BMW original? Nu am completat niciodata ulei cand il puneam pe cel original, dar de cand am pus Liqui Moly, consuma ulei cam mult.

Masina 91000+ km.

Mers normal, fara chestii sportive.

O parere e bine venita.

Multumesc!

56 minutes ago, Nicu01 said:

Poate s-a mai discutat problema asta, dar nu am gasit pe forum. Masina in sine 530i din 2018, o detin de 3 ani, cu schimburi facute la 10-12k km cu BMW ulei original. Acum vreo 2 luni am facut schimbul de ulei, dar am pus de data asta Liqui Moly 5w30. Dupa doar 2500 km apare ulei minim in bord. Verificata, dar nicio pierdere de ulei. Am completat cu vreo 700ml. Dupa 1000 km, am masurat nivelul uleiului, si deja e la jumate acest nivel. 

Sa fie de la ulei? Sa trec inapoi pe BMW original? Nu am completat niciodata ulei cand il puneam pe cel original, dar de cand am pus Liqui Moly, consuma ulei cam mult.

Masina 91000+ km.

Mers normal, fara chestii sportive.

O parere e bine venita.

Multumesc!

Pai eu zic sa revii la cel Original BMW intr-o prima speta. 

LM am pus si eu dupa original BMW adus din Germania. Insa, e prea devreme sa ma pronunt. In plus, vreo 2 luni va sta cam nemiscata.

Si a mea consuma ulei, de exemplu, cu cel original, in 10k, vreo 800 ml. Dar, exploatarea o face fii-miu, asa ca nu ma pot pronunta cat de sportiv merge cu ea. Am zis ca, daca vad ceva suspect, dau jos cu el imediat.

Cati km are masina?

13 hours ago, Nicu01 said:

NU turnați in motor,cutie de viteze sau rezervor combustibil, recomandări de pe stradă(sau forumuri)

NU cumparați de la toate tarabele de pe internet gen “multimarcă” ,există magazine specializate:

https://www.leebmann24.com/ro/de

https://www.bavauto.ro/

https://www.hubauer-shop.de/en/?srsltid=AfmBOooDp5Vg6PpZVnR54fKIAW2eCOoOjnJYLUTO8dYILF249UXiTfJ1

Sau(de preferat)apelați la un service autorizat BMW(asta doare cel mai rău 🤪)

Edited by wolf20
  • De acord! 1

2 hours ago, RedCap said:

Daca masina nu manca ulei si era ok eu unul nu il schimbam cu altceva. Nu ma apuc de facut experimente sau de ascultat de altii cand totul e ok.

Exact. 

Eu am schimbat o data in 250k "densitatea".. si de doua ori in 500k km producatorul.

Si nu m-am mai intors inapoi osciland.

47 minutes ago, zeronoo said:

image.thumb.png.220ab02629172a137da265ae348b5e4b.png

image.thumb.png.d710871c08b5cd995c3e7a31ff05cc8a.png

...asta spune BMW, dar daca tu sti mai bine...

Tocmai că nu știu, intreb la service,nu aștept o lună să scrie cineva aici.

Mecanicii din service știu mai bine ca mine și ca Nicu01 ,ca doar stau 10 ore pe zi cu mâinile în ele...