Jump to content

audio e 46

Leonard

Recommended Posts

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

@all: daca ati epuizat subiectul topicului, sugestia e sa gasiti altul, la fel de interesant. nu mai continuati cu offtopic si invective aici.  :)

277954[/snapback]

buna treaba :blink: :) :)

numai oamenii irascibili sunt invectivi p-aici...

Edited by POIUYT

Confirm... am observat si eu calitatea mai proasta a sunetului in E46 fata de A4, si nu pot sa zic ca in A4 era de invidiat - am avut Concert II pe A4 si nu era nicio bucurie, era cel mult OK. Din cate inteleg, sursa "problemei" este insusi head unit-ul (in cazul meu navigatia mica)... pacat.

As fi curios cum suna sistemul Harman Kardon, dar sincer nu ma astept la minuni.

276710[/snapback]

o sa ramai uimit dupa ce o sa asculti un sistem Harman Kardon. bate tot! bose-ul de pe audi nici macar nu e pe aproape.

este la modul se ridica parul pe tine. si cu asta cred ca am spus tot

o sa ramai uimit dupa ce o sa asculti un sistem Harman Kardon. bate tot! bose-ul de pe audi nici macar nu e pe aproape.

este la modul se ridica parul pe tine. si cu asta cred ca am spus tot

278123[/snapback]

Sunt rezervat in legatura cu afirmatia asta. Pentru ca majoritatea sistemelor gen Bose, HK etc montate din fabrica sunt supraevaluate si vandute drept ceea ce nu sunt. Bose-ul de pe Audi lasa mult de dorit, si imi permit sa presupun despre HK acelasi lucru, in spiritul "regulii" de mai sus. Exista, desigur si exceptii, cum ar fi Mark Levinson, Bang & Olufsen... dar astea sunt la alti bani.

Morala este ca, daca vrei un sistem audio bun, trebuie - asa cum a spus si c0sta - sa renunti la tot ce ai primit stock pe masina si sa-ti faci ceea ce trebuie. Difuzoare, insonorizare, HU, cabluri etc... dar asta implica niste cunostinte foarte bune de acustica. Ca exemplu pot da GTI-ul negru (fuscobal). Sunt convins ca multi stiu masina, a castigat foarte multe premii inclusiv pe la EMMA (Elvetia). Intamplarea norocoasa face sa fiu bun prieten cu proprietarul si sa am sansa de a mai asculta uneori muzica asa cum trebuie ea sa sune.

Apropos de aceasta masina, "ascultand-o" mi s-a intamplat exact ceea ce a spus cineva mai devreme: pur si simplu auzeam sunete despre care pur si simplu nu stiam pana atunci ca sunt parte din melodia respectiva :blink:

Sunt rezervat in legatura cu afirmatia asta. Pentru ca majoritatea sistemelor gen Bose, HK etc montate din fabrica sunt supraevaluate si vandute drept ceea ce nu sunt. Bose-ul de pe Audi lasa mult de dorit, si imi permit sa presupun despre HK acelasi lucru, in spiritul "regulii" de mai sus. Exista, desigur si exceptii, cum ar fi Mark Levinson, Bang & Olufsen... dar astea sunt la alti bani.

Morala este ca, daca vrei un sistem audio bun, trebuie - asa cum a spus si c0sta - sa renunti la tot ce ai primit stock pe masina si sa-ti faci ceea ce trebuie. Difuzoare, insonorizare, HU, cabluri etc... dar asta implica niste cunostinte foarte bune de acustica. Ca exemplu pot da GTI-ul negru (fuscobal). Sunt convins ca multi stiu masina, a castigat foarte multe premii inclusiv pe la EMMA (Elvetia). Intamplarea norocoasa face sa fiu bun prieten cu proprietarul si sa am sansa de a mai asculta uneori muzica asa cum trebuie ea sa sune.

Apropos de aceasta masina, "ascultand-o" mi s-a intamplat exact ceea ce a spus cineva mai devreme: pur si simplu auzeam sunete despre care pur si simplu nu stiam pana atunci ca sunt parte din melodia respectiva :blink:

278171[/snapback]

asculta HK si o sa vezi. bose-ul de pe audi este rahat. nu mi-a venit sa cred cand pe un audi A6 din 2005 am dat volumul la subwoofer mai mult de jumatate si a inceput sa baraie si nu s-a intamplat asta la o singura melodie ci la majoritatea melodiilor. in schimb HK-ul de pe un e46 din 2002 m-a uns pe suflet. nu am mai auzit niciodata asa ceva intr-o masina.exceleaza la absolut toate capitolele.

este clar ca nu se compara cu un sistem pus pe masina format din 30 de mii de boxe puse pe te miri unde (probabil si in schimbatorul de viteze :)), sistem care sincer nu ii vad rostu. trebuie sa fii maniac sa faci asa ceva.

eu nu cred ca exista persoana pe care HK sa nu o multumeasca. dupa parerea mea este cel mai bun sistem audio de pe toate modelele de masini existente pe piata. si am ascultat destule.

asta este parerea mea.

ai sa ramai uimit cat de bine poate sa se auda un sistem aftermarket.

din cate vad tu consideri HK cel mai bun sistem pus din fabrica pe masina. este intr-adevar unul dintre cele mai bune insa ca atare, comparand cu ceea ce ar trebui sa redea ca sunet... e cam slabut.

masina despre care spunea si alexrosiu - si pe care am mai adus-o eu aici exemplu de cateva ori in ultimele luni - este un sistem de referinta ca si SQ - dovada si premiile castigate.

contrar impresiei tale, nu este nevoie sa ai jde mii de boxe :blink: (apropo se numesc difuzoare, boxele sunt altceva, si anume incinte in care sunt montate difuzoare - da whatever) ca sa ai un sunet de calitate. dau aici exemplu tot pe fusco. pe fata are un sistem compus din 3 difuzoare pe fiecare usa - dif de bass, dif de medii si dif de inalte(tweeter). in acest moment tot pe fata mai are si un difuzor dedicat pt bass - subwoofer (initial era in porbagaj). facem un total? 7 difuzoare in masina..

e cu aceste 7 difuzoare (sistemul costand cu tot cu insonorizare, cabluri , etc in jur de 8k) a reusit la EMMA un onorabil loc 3 la SQ devansand masini in care fusese investit peste 100k in sunet :) - evident masini de prezentare a unui anumit brand.

concluzie: calitatea unui sistem nu este data de numarul de boxe. nu mai fa greseala sa crezi acest lucru...

no offence, dar dupa afirmatiile tale nu pari a fi prea bun "cunoscator" in ale SQ-ului. da, probabil HK de pe e46 este cel mai bun sistem auzit de tine. dintre cele multe pe care afirmi ca le-ai auzit. probabil majoritatea de fabrica, sau aftermarket facute de prost gust cu tub de bass (cea mai proasta incinta dpdv al sq-ului), dar nu generaliza, pana nu ai ocazia sa asculti ceea ce este cu adevarat un sistem Hi-FI.

sistemele din fabrica - indiferent ca sunt HK sau BOSE sau whatever sunt facute doar de dragul de a fi facute, incluzand niste erori destul de grave. de exemplu cablurile - partea din sistemul audio raspunzatoare de transportul nealterat al calitatii sunetului de la HU la difuzoare. ori degeaba ai semnal bun din HU si difuri bune, daca ai cabluri praf...

Edited by c0sta

Atrag si eu atentia la un aspect (pe care eu l-am cam neglijat, si vad ca mare dreptate a avut cOsta :blink: ): CABLURILE.

Nu va zgarciti la banii dati pe ele, luati cabluri de semnal de calitate, ca veti fi nevoiti sa desfaceti masina din nou...

:blink:

un om fericit dupa ce a schimbat cablurile....

ma bucur ca exista macar cativa care inteleg ca un sistem bun nu este compus numai din amplificator si subwoofer :)

deh poate exagerez da pe unde umblu eu (bucuresti) majoritatea cred ca daca le baraie porbagajul au MUZICA....

lol

Da de unde fericit! Ca inca nu le-am schimbat. In schimb, mai intelept, si cu "ureche mai fina" putin -

Am depistat cablu RCA pleznit la mufa, si bazait strident de la motor, chiar cu casetofonul oprit, in difuzoarele spate (am montat R5A in locul subului).

Ce pot sa spun? De exemplu, difuzorul de medii fata dreapta , fiind de 16,5 "adaptat" in locul celui de 13 al masinii, sta oarecum prea aproape de fata de usa si, la volum mai mare, aceasta vibreaza. Trebuie schimbata celebra "cutie", gasita alta metoda.

Voi cumpara alte cabluri RCA (nu mai iau no name desi, culmea, tocmai cel "de firma" a pleznit).

Recomand cablu RCA care sa aiba si fir remote pe el.

Mai recomand si condensator: credeti sau nu, mie ditamai bateria a inceput sa-mi faca figuri.

Cablurile de sunet...am luat din cele mai groase. Prostia care am facut-o a fost la cablurile pt tweeterele fata, pe care le-am "nadit" - erau prea scurte.

Acum, ca am montat numai difuzoare in masina, fara sub, constat ca mai am mult de munca - cabluri, insonorizare mai buna, condensator,etc.

nu de la baterie este.... ci de la alternator...

ai grija sa nu il busesti....

pune si condensator dar daca ai consum mare de energie e mai recomandata o baterie deep-cycle.

condensatorul iti va furniza puterea numai pentru varfurile de consum cauzate de woofer. in rest... tot saracul alternator se va chinui sa incerce o baterie uzuala...

nu de la baterie este.... ci de la alternator...

ai grija sa nu il busesti....

pune si condensator dar daca ai consum mare de energie e mai recomandata o baterie deep-cycle.

condensatorul iti va furniza puterea numai pentru varfurile de consum cauzate de woofer. in rest... tot saracul alternator se va chinui sa incerce o baterie uzuala...

278944[/snapback]

Ce vrea sa insemne ?? Si mie imi face figuri bateria de cand am pus statia , subwooferul.

M-ati facut curios si am demontat usile sa vad ce difuzoare am - JBL GTO 6526 de 13 cm pe fata, le-am dat jos si cele de pe spate tot JBL GTO 6526 de 16 cm. Le-am facut proba fara subwoofer si suna bine doar inaltele , cam sec insa . Ceea ce am constatat e ca difuzoarele din fata nu au incinta , sunt izolate intre usa si partea interioara a usii. Deci trebuie niste dif-uri care sa sune bine in incinta mica , sa dea tot sunetul afara , ca nu ma apuc sa tai din usa. De asemenea am obs. ca prinderea e pentru 16-16,5cm si pe fata , probabil nu intrau ca adancime si de aceea a pus de 13 cm cel ce a avut-o inainte. Tot acum am vazut si ca e legat la statie doar subwooferul , ar suna mult mai bine inaltele daca ar fi legate prin statie si celelalte. In concluzie : Ce difuzoare sa pun pe fata , ca sa se auda si ele , ca acum nici o sansa , noroc cu basul de la subwoofer , mai umple sunetul.

pai lasa difurile astea

ca nu sunt rele. amplifica-le si din statie poti f usor sa dai bass pe ele

cat se poa.... pana o sa vibreze...ca nu au nici incinta si nici prinderea nu este ok.

ce statie ai?

279363[/snapback]

Alpine MRV-F407. nu stiu ce performante are insa e mare....

marimea nu sugereaza calitatea. e similara treaba cu al treilea picior al nostru :blink: cred ca ma intelegi :)

Per channel into 4 ohms- 40W x 4 (0.08% THD)

Per channel into 2 ohms- 50W x 4 (0.3% THD)

Bridged 4 ohms- 100W x 2 (0.3% THD)

cam asta poate al tau. nu e mult insa e decent. daca schimbi difurile tre sa schimbi si ampliful ca e cam dus... si nici prea bun nu e...