Jump to content

Accident minor

cos

Recommended Posts

Acum vreo 3 saptamani, in apropiere de constanta, tipa din spatele meu nu a franat si de la 50-60Km/ora s-a oprit folosind bara mea din spate.

Avea RCA de la Generali, iar agentul m-a directionat catre General Services 97 pentru reparatie (Str. Ritmului). Au fost amabili: am fost cu masina, au dat comanda pt bara, si m-au chemat ieri sa duc masina pt montat..astazi la 10.00 masina era gata. Nici nu m-au pus sa aduc acceptul de plata de la Generali...doar m-am dus, si am luat masina!

Nu am scris topicul asta ca sa ma "laud" de accident, ci pentru ca bara pusa acum, sta cam distantata de portbagaj, desi baietii au zis ca lucreaza cu AB pentru piese, si deci, ar trebui sa fie originala si sa se alinieze perfect.

Bara lovita nu stiu daca era originala, pt ca fusese sh, si la fel nu se alinia cum trebuie, dar arata mai bine decat acum! Mentionez ca a fost nevoie sa schimbe doar coaja, iar armatura a ramas aceeasi.

Pot sa ii fac ceva? E distanta cam 1-1.5 cm si nu imi place deloc cum arata.

LE: zgarieturile alea 2 mici de pe portbagaj tot de la accident sunt, dar au fost parsivi astia de la Genarali: au zis ca le trec pt reparatie, dar la service am observat ca nu le-au trecut...

Edited by cos

Esti sigur ca nu au fost afectate si alte elemente din interior ? Adica la o oprire de la 50km/h, trebuia sa te faca praf... Pe de alta parte, ma indoiesc ca bara e originala, pentru ca situatia ar sta cam asa: ei platesc pretul barei la AB, peste care trebuie sa isi puna adaosul lor, iar pretul final va fi mai mare decat cel de la reprezentanta => lucru neacceptat de nici o societate de asigurari din lumea asta.

era coloana si am prins o portiune de vreo cateva sute de metri libera, in care toata lumea mergea tare...eu aveam cam 30 si franam pt ca mai aveam 10m pana la ala din fata...am vazut-o pe aia in oglinda ca vine tare si mi-am dat seama ca o sa intre in mine, am luat piciorul de pe frana ca sa fiu cat mai departe de ea si imediat dupa impact am franat violent...a ajutat si asta la minimizarea daunelor, si probabil a mai franat si tipa, dar nu s-a auzit nici un scartait...oricum, m-a durut gatul un pic de la impact...

Eu am vazut facturi de la AB la ei....AB is comanda piesele din Germania, sau de pe barja (nu stiu cine e furnizorul lor)...asa si astia isi comanda piesele de la cineva, iar singura optiune pt piese originale e AB. Nu trebuie sa puna adaos, pt ca nu iau bara sa o vanda (marfa), ci o iau ca pe o piesa (materie prima).

Armatura era destul de intreaga, nu parea afectata....poate ca nu am estimat bine viteza ei, si eram in miscare amandoi, dar eu aveam viteza mult mai mica la impact.

O sa ma duc maine dimineata la ei, ca mi se pare din ce in ce mai urata....

Din picioare se observa mai greu, dar daca esti intr-o masina in spatele meu se vede urat.

Am fost la ei acolo, si au dat-o jos, m-am uitat..nu e nimic indoit....mi s-a parut ciudat; bara e originala, si s-a potrivit la fix pe armatura fara improvizatii; au incercat si cu bara veche si aia vine cum trebuie...nu stiu nici ei care e cauza, dar cel mai probabil or sa puna niste distantiere pe armatura ca sa o aduca la nivel.

Erau invatati ca pe vremuri s-o "lase mah ca merge-asa", pt ca nu li s-a parut mare chestie ca pot sa bag un deget printre bara si portbagaj...oricum au fost amabili si mi-a explicat nenea care s-a ocupat de bara tot ce a facut...

Pana maine trebuie sa fie gata...

Am fost la General Services Company 97.

In principiu sunt amabili si seriosi: nu m-au tinut sa astept, au vorbit respectuos, m-au chemat cand a venit bara, si a doua zi (de dimineata) a trebuit doar sa ridic masina, fara hartogaraie cu asigurarile, fara batai de cap.....

Doar ca lor li se parea ca arata bine asa cum era, dar nu au zis nimic cand m-am dus inapoi, si m-au inteles.

Acum sper ca vopsitoria lor e buna...la prima vedere, e OK, dar din moment ce nu au fost atenti la detalii din prima, nu m-as mai duce la ei cu alta ocazie....

Chestia asta nu o s-o inteleg niciodata: de ce dreaq nu "depun efort" de la bun inceput, sa faca si romanul un lucru ca lumea o data in viata. Ar crea impresie buna si ar aduce faima... dar nu, tre' sa ii atragi atentia, ca el singur nu vede.

:blink:

dupa cate stiu eu la bara de spate pe armatura mai vine un fel de suport de polistiren care tine bara sus ( cel putin la E 36 Coupe asa era), si probabil au "uitat" sa iti puna ala.... :blink: Edited by KMZ

Nu cred ca trebuie sa vina vreun suport...bara se pune (destul de migalos, cu 2 suruburi si multi pini de plastic, dar FIX) pe armatura, iar armatura se fixeaza bine de masina si ar trebui sa se inchege bine...

Probabil suportul de care zici tu e vreo improvizatie, pe care oi avea-o si eu acum... desi m-a uitat atent si nu pare sa fie nici un obiect strain pe acolo...

Oricum, am ramas cu sechele: franez devreme si lung, sa aiba timp ala din spate sa ma vada :blink:

• 3 weeks later...