Jump to content

Pret achizitie seria 3

adrianrus

Recommended Posts

• Replies 87
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

costa sper sa nu fie absurt de ce intreb :blink: sunt proprietar de 6 in linie. D. si habar nu am de diferenta de sunet intre asta si celalalt de care zici tu.. cam care e diferenta de sunet la motor ? (nu e intrebare la misto)

279796[/snapback]

S-a referit la sunetul produs de motor! Ii diferit fata de cel in 4 cilindrii , fie diesel sau benzinar :)

pai simplu.

diferenta intre 4 in linie si 6 in line la diesel....

ala de 6 in line e aproape la fel de silentios ca o benzina in 4...

diferenta dintre 4 si 6 la benzina... aici nu mai este vorba de silentiozitate ci de sunetul propriu zis pe care il scoate motorul... este demential. si nu vb aici de masini cu rahat de finala aftermarket - ca sa sune tare care este - ci ma refer strict la sunetul produs de motor la peste 5000 de ture...

w4u: 320i e46 benzina exista in 2 variante de motorizare -2l 4linie aspirat normal 150cp si 2,2 l6linie aspirat normal 170cp

320d e46 (ma refer la cel cu facelift) are motor diesel turbo 4 in linie 150 cp.

diferentele de intretinere nu sunt atat de mari - diesel se merita sa iei daca faci multi km pe an pt ca e combustibilul mai ieftin, insa piesele sunt mai scumpe si conform pietei din romanica ai valoare de revanzare mai mare. benzina are valoare mai mica la achizitionare insa consum mai mare, intretinere relativ mai ieftina, pret de revanzare mult scazut datorita tot tarii in care traim - unde lumea zice ca daca ai bmw rupi pompa.

concluzie: la cei 10k km pe an facuti de tine merita sa alegi din prima un 320i 6 linie sau mai mult daca te tine, pt senzatia creata, sunetul produs, modul in care urca motorul in ture...

oricum ideea e simpla : ia-ti un BMW si niciodata nu o sa mai vrei altceva - asta daca esti un sofer care adora sofatul - daca esti doar un sofer care vrea sa ajunga din pct A in pct B si cauta doar o masina confortabila, la care motorul este ultima componenta care conteaza - orienteaza-te spre altceva. parerea mea

Edited by c0sta

eu zic sa o iei cat mai dotata...

ca sa nu regreti dupa aia. oricum motorul de 6 in linie de 2.2 este o alegere destul de buna. se poate si mai bine 330i :)

din ce am vazut in pozele puse de tine.... eu cel putin nu sunt deloc incantat de interior - un bord in 2 culori arata destul de ciudat , asta ca sa nu zic urat :blink:

later edit: sa nu cumva sa ma intelegi gresit : eu nu regret motorul pe care il am. este motorul ideal pt cat merg eu si pe unde merg. da mi-ar fi placut un 330d sau ceva pe benzina da nu am avut bani sau nu puteam acoperi intretinerea lui. si sincer decat sa imi iau o masina cu un motor exact cum imi doream si sa o tin in parcare ca nu am bani de benzina - ca multi pe care ii cunosc- mai bine tractorasul meu pe care il plimb peste tot :)

Edited by c0sta

Cel cu gri si negru? are o tenta de lux...nu-i urat deloc! mie mi se pare destul de elegant! bine...parerile sunt diferite!

Lasa 330 ca nu-i loc! :blink:

Dotata? Tu ce-ai alege?

pt mine ar fi jentile, 6airbag-uri, player, clima!

senzori de ploaie si de parcare nu-mi trebe ca nu-s orb si-mi place sa conduc :)

Edited by w4u

scaune incalzite de ex.. parerea mea e ca sunt importante...

poate niste xenoane...

senzorul de ploaie e bun.. nu ai treaba cu stergatoarele si cu viteza lor,

si cu senzorii de parcare... toti stim conduce si parca super.. dar vezi tu ca mai apar poze pe forum cu masini parcate in stalpi :blink: se mai intampla.. daca ai senzorii e mai bine daca nu ii ai te straduiesti mai tare :)

Telefon nu iti trebe sigur :)

uita-te in galerie si spune-mi cu mana pe inima ca nu este mai elegant unul cu bordul negru...

eu ma refeream la dotari care nu pot fi puse ulterior decat destul de greu.

jantele poti sa le pui oricand. 6 airbaguri are standard. senzori de ploaie si lumina nici eu nu le simt nevoia. player ai standard - depinde ce player : de cd, de casette, de dvd, mp3 etc

insa din dotarile pe care le am eu si cu care sunt f multumit : suspensie sport, scaune sport, incalzire in scaune - o apreciaza mai ales femeia :blink:, senzor anti-orbire (retrovizoare), oglinzi pliabile electric, 4 geamuri electrice, clima evident, trapa - sunt fumator asa ca ma ajuta enorm, mi-as fi dorit perdeluta electrica - extrem de practica vara la parcare in soare, PDC -senzori de parcare, xenon nu mi-am dorit insa acum ca il am sunt multumit...

aaa, am uitat de pachetul de lumini - eu unul sunt topit dupa el si dupa cum arata masina noaptea. similar comenzile pe volan. preferabil volan sport sau de M ca este mai gros si este o adevarata placere sa invarti de el :)

Edited by c0sta

Incalzirea in scaune nush ce sa zic!

Daca masina o sa-mi placa si nu are defecte cred ca nu o sa tin cont daca are sau nu incalzire in scaune!

Serios mi se pare mai mijto bordul cu gri/alb!

Eu sunt adeptul designului mercedes... poate de-aia imi place!

Suspensie sport nu se poate ulterior?

Mie-mi place mult volanul cu 4 spite!

Volanul se poate schimba ulterior?

volanul se schimba si destul de usor.

din pacate costa destul de mult modulul de airbag - este diferit cel de la volanul in 4 spite de cel sport sau de M.

prefer suspensia sport de fabrica decat una after-market pusa ulterior.

daca iti place mertz-ul ia mertz... de ce vrei beamer?

se pot pune mai toate si ulterior - exista kitturi retofit pt dotarea ulterioara- insa ai batai de cap.

motorul este cel mai important precum si masina sa nu fi fost busita.

Edited by c0sta

poi cine are bani de mertz? cu 10.000 nu iei nici cu 120 cp :blink:)

din pct de vedere al desinului este la inaltime!

cand vine vorba de sportivitate/viteza nu cred ca se compara cu bmw!

m-am mai gandit si la volvo s60 cu 140cp dar are un motor de 2.4 si platesc cat china taxe! plus ca am auzit ca is scumpe rau la intretinere!

repet.

condu inainte sa cumperi.

daca esti soferul care afirmi ca esti, este imposibil sa nu iti dai seama ce este BMW-ul. si in acest caz nu vei mai inghiti mertz-ul.

dpdv al designului? lolz. pai in categoria 3er-ului numai noul c se poate masura la design. ca restul sunt praf.

sportivitatea nu are nici o legatura cu viteza maxima. BMW-ul este renumit - asta in afara de motoarele care de ani buni castiga premiul de cel mai bun motor al anului - pentru repartitia aproape egala a greutatii intre punti - "facilitate" de care beneficiaza din pacate numai masinile sportive extrem de scumpe si masinile sport prin definitie. ca si tinuta de drum nu se compara cu nimic altceva - ma refer in aceasta categorie de pret precum si in aceasta categorie de masina.

condu un BMW si mai vorbim dupa.

daca si atunci imi spui ca daca ai avea bani destui tot mertz ti-ai lua - clar NU esti soferul care CREZI ca esti :blink:

Edited by c0sta

Luxul nu sunt pe primul plan la bmw, cel putin la masinile din 2001-2002, cum caut eu!

Mie-mi place designul pus la dispozitie de mercedes, nu ma refer la a klasse!

Nu poti nega faptul ca au design si lux interior superior! Si daca ai nega ar fi chestiune de gusturi! Mercedes sunt renumiti pentru lux dar nu si pentru putere cred! Se incadreaza in alta clasa de masini! Mi se par masini pentru oameni de afaceri care nu conduc sportiv!

Oricum daca ar fi sa aleg intre putere si lux as alege putere pentru ca-mi place, ma caracterizeaza si sunt tanar! La 50 de ani o sa-mi iau un mercedes! :blink:

Faptul ca nu am bani de mercedes luxos nu ma impiedica sa-mi iau un bmw puternic!

Putine masini sunt si luxoase si cu 6 in linie:)

Mercedes (an 2003) conduc in momentul de fata! E drept ca n-are 170cp! Dar nu e ceea ce as vrea!

Am fost (in dreapta) cu un 320d 136cp dar nu m-a impresionat!

De aceea caut ceva mai puternic si intr-un buget accesibil!

Edited by w4u

nu ai cum sa compari BMW cu Mertz dpdv al sofatului. ca din cate am inteles eu asta este punctul de referinta in jurul caruia se invarte discutia noastra. nu? din alte pct de vedere pe mine cel putin nu ma intereseaza. lux nu o sa am nevoie nici la 50 si nici la 70. vreau lux schimb seria. punct.

dpdv al designului gustul este gust. nu imi place nimic mai mult ca un bmw. asta e. asa va ramane. deh gusturile...

dar sa revenim la discutia noastra. asa cum am inteles eu tu vrei o masina pt sofer. nu pentru locul din dreapta sau cele din spate. nu pt carat. nu pentru offroad. vrei o masina pt sufletul tau. atunci e clar. BMW. nu e nimic mai potrivit - evident nu ai bani de aruncat cu lopata ca atunci trecem la alte marci :blink:

faptul ca 320d-ul 136cp nu te-a impresionat poate sa fie din mai multe motive. in primul rand nu tu l-ai condus. apoi cine stie ce tip de sofer este amicul tau. apoi cine stie in ce stare este masina.

si ca sa ne intelegem. tu cu ce mertz il compari? ca sa te impresioneze? zi modelul si motorul

Poti compara bmw si mercedes doar din pct de vedere al sofatului cum ai zis! (nu asta ai zis:) )

Eu conduc un Vaneo (ai auzit? sunt putine in Tara) din 2003 1.7 cu 75cp!

Se conduce impresionant! Dar nu ma impresioneaza cand e vorba de condus sportiv!

Doar din pct asta de vedere il poti compara!

Din pct de vedere al clasei in nici un caz!

Edited by w4u