Jump to content

Debitmetru

Recommended Posts

Eu am luat acum 2 ani un debitmetru de pe ebay.

Pentru cautare, denumirea in engleza este "AFM" (sau "airflow meter"), in germana "Luftmengenmesser".

Daca nu ai incredere sa cumperi de pe Ebay, mergi pe la dezmembrari. Asta vara vazusem pe Sos Colentina, relativ vis-a-vis de Carrefour, la un centru de dezmembrari, un motor M30 de 3.0l de la un Serie 7 E32, care parca era complet.

Da-mi voie sa te intreb ce a patit debimetrul tau. Piesa respectiva se strica destul de rar - in majoritatea cazurilor se poate repara. Poate te pot ajuta cu niste sfaturi.

• 5 months later...
Eu am luat acum 2 ani un debitmetru de pe ebay.

Pentru cautare, denumirea in engleza este "AFM" (sau "airflow meter"), in germana "Luftmengenmesser".

Daca nu ai incredere sa cumperi de pe Ebay, mergi pe la dezmembrari. Asta vara vazusem pe Sos Colentina, relativ vis-a-vis de Carrefour, la un centru de dezmembrari, un motor M30 de 3.0l de la un Serie 7 E32, care parca era complet.

Da-mi voie sa te intreb ce a patit debimetrul tau. Piesa respectiva se strica destul de rar - in majoritatea cazurilor se poate repara. Poate te pot ajuta cu niste sfaturi.

1506[/snapback]

Nou sau folosit? A fost bun? Cum ai cumparat de pe ebay? cum se face ca neaparat trebuie sa fac rost de unu, mi-a trimis din timisoara cineva unul dar, din pacate e mai mic in diametru, si trebuie ori sa-i fac alte flanse ori sa gasesc furtune mai mici dar, nu stiu cum se va comporta cu un debitmetru mai mic, cred ca s-ar putea sa fi dat banii degeaba pe el :blink:(.

Al meu a suferit mai multe explozii care i-au dat clapeta peste cap si au blocat-o, s-a indit axul, oricum e varza, l-am mai indretat eu axul cu ciocanul :) ca alta solutie nu aveam si trebuie neaparat sa fac rost de unu bun.

Folosit, evident. Putin probabil sa gasesti un debitmetru nou, la un pret rezonabil. Cand l-am luat atunci de pe Ebay, m-a ajutat un amic din Germania. Dar, cauta pe aici pe forum, era un topic chiar pe tema asta: cum sa cumperi de pe Ebay.

Este important ca debimetrul sa fie exact acelasi part number cu cel pe care l-ai avut initial pe masina. Altfel, informatiile trimise de debitmetru catre ECU vor fi eronate si motorul nu va functiona corect.

Folosit, evident. Putin probabil sa gasesti un debitmetru nou, la un pret rezonabil. Cand l-am luat atunci de pe Ebay, m-a ajutat un amic din Germania. Dar, cauta pe aici pe forum, era un topic chiar pe tema asta: cum sa cumperi de pe Ebay.

Este important ca debimetrul sa fie exact acelasi part number cu cel pe care l-ai avut initial pe masina. Altfel, informatiile trimise de debitmetru catre ECU vor fi eronate si motorul nu va functiona corect.

21784[/snapback]

Deci nu fac nimic cu ala mai mic :blink:( ma gindeam eu ca asa se intimpla.

100 EUR pentru un debitmetru folosit dar in stare perfecta de functionare cred ca este un pret OK. Nici ieftin dar in nici un caz scump.

21820[/snapback]

Tu ce faci acuma ii lauzi marfa lui? Parca am fi in tirg, ia-o frate la banii astia om te faci :blink:))

Afla ca eu am cumparat unu cu 50 EUR in stare perfecta de functionare dar, din pacate e mai mic, asa ca daca ti se pare bun pretul de 100 si ai nevoie de unu mai mic ti-l vind eu cu 50 :)).

Tu ce faci acuma ii lauzi marfa lui?
Nu, pentru ca, in afara de discutiile de pe forum, am zero interactie cu wlf. Comentariul meu era doar o parere independenta despre oferta respectiva. Eu am platit pentru debimetrul meu EUR 80 si era de pe un E28 535i din '85.

Imi pare rau daca am lasat impresia ca fac reclama la marfa lui wlf.

pentru ca eu sint circotasul de serviciu, mie mi se pare mult 100 eur :blink: dealtfel si wlf a recunoscut ca e cam mult.

asta in conditiile in care un debitmetru _nou_ (i.e. de la bosch, cu acte si garantie si reglaje corecte si uzura 0) costa in jur de 300 $. eu ma gindesc serios sa investesc in unul.

Pai e mult intr-adevar,ca am vazut ca pe aici se vehiculeaza preturi in jur de 50 euro.Daca ar fi al meu ar fi mai ieftin.

Dupa cum am mai spus,prietenul meu cu atelierul auto,a luat un 735 ca sa repare altul lovit rau.La afacerea asta nu am contribuit si eu cu bani ca nu m-a interesat.Ce mi-a trebuit m-am servit eu.Asta e pretul,100 de euro.Mult,putin,cine vrea cumpara.

Starea motorului este foarte buna.Banuiesc ca si debitmetrul este bun.Rulajul masinii nu il cunosc,dar masina nu a mai fost folosita de multa vreme.

Imi e greu acuma sa pun poze cu motorul,ca sunt ocupat rau.Am o poza cu spatele masinii.

post-116-1113479985_thumb.jpg

Pai e mult intr-adevar,ca am vazut ca pe aici se vehiculeaza preturi in jur de 50 euro.Daca ar fi al meu ar fi mai ieftin.

Dupa cum am mai spus,prietenul meu cu atelierul auto,a luat un 735 ca sa repare altul lovit rau.La afacerea asta nu am contribuit si eu cu bani ca nu m-a interesat.Ce mi-a trebuit m-am servit eu.Asta e pretul,100 de euro.Mult,putin,cine vrea cumpara.

Starea motorului este foarte buna.Banuiesc ca si debitmetrul este bun.Rulajul masinii nu il cunosc,dar masina nu a mai fost folosita de multa vreme.

Imi e greu acuma sa pun poze cu motorul,ca sunt ocupat rau.Am o poza cu spatele masinii.

21854[/snapback]

Ce mai are de pe masina aia de vinzare?

Ce mai are de pe masina aia de vinzare?

22348[/snapback]

Pai se va folosi toata fata,adica lonjeroane,bara,capota,aripi,faruri,parbriz.

Restul ramane.Are piele,dar e cam obosita,eventual un tratament ar putea sa o refaca.Are cutie automata,geamuri si oglinzi electrice,clima.Eu o sa iau toba si telescoapele pe fata,si rulmentu sau discu flexibil de la cardan,plafonierele cu lampa de citit.Deja am luat stergatoarele si consola de telefon.Restul este de vanzare.

Pai se va folosi toata fata,adica lonjeroane,bara,capota,aripi,faruri,parbriz.

Restul ramane.Are piele,dar e cam obosita,eventual un tratament ar putea sa o refaca.Are cutie automata,geamuri si oglinzi electrice,clima.Eu o sa iau toba si telescoapele pe fata,si rulmentu sau discu flexibil de la cardan,plafonierele cu lampa de citit.Deja am luat stergatoarele si consola de telefon.Restul este de vanzare.

22350[/snapback]

As mai avea nevoie de niste legaturi intre bara stabilizatoare si bart pe spate, arata ca o bucse dubla si sunt 2 la fel si dr si stinga. De asemenea si toata prinderea de sus de pe caroserie a telescapelor de spate.

Unde il gasesc pe om, poate ajung simbata prin Buc.