Jump to content

Cum se procedeaza cu asigurarea

paul

Recommended Posts

Am avut o seara ratata. De la ora 21 la 2:00 am stat la politie la biroul de accidente usoare.

Un jeep a intors la linie continua, mi-a taiat fata si ne-am lovit. Avariile sunt capota fata si aripa dreapta. Noroc ca jeepul era inalt si efectiv am intrat cu fata sub el. Bara, farul si toate celelalte au ramas neatinse.

Eu am CASCO la Asiban. Partea dificila e ca vinovatul are cetatenie americana si masina este inmatriculata in state, deci si asigurarea lui este facuta in state.

Daca vinovatul e catatean strain nu primeste nici o amenda si nici nu i se retine permisul. Mi se pare ciudat, ca in lege parca scria ceva de genul ca i se retine permisul si i se restituie doar cand paraseste tara ....

Stie cineva cum se procedeaza in asemenea situatii cu asigurarile? Cum imi recuperez banii ? De la asigurarea lui sau de la a mea ?

Fa-o prin regres pe Casco-ul tau. Recupereaza ei banii. Dar masina chiar e inmatriculata in US? Cum a adus-o aici? Cum adica nu-i dau amenda si nici nu-i iau permisul?!? Pe ala cu Nemescu l-a bagat la mititica...

280695[/snapback]

Nu l-a bagat nimeni nicaieri ! A scapat bine mersi !

Pai a stat arestat 29 de zile sau chiar mai mult... Cred ca acum pana se judeca procesul e in Bucuresti.

280773[/snapback]

Pai cam asa ceva....

In orice caz , mi se pare aberant ca un cetatean strain , sa faca accident , sa faca accident si sa nu pateasca nimic.....mi se pare cel putin aiurea si ilogic ! Ce daca e cetatean strain ?

pai tu te duci si iti faci masina pe cascoul tau, sunt obligati sa iti plateasca, partea naspa e ca o sa ai history si o sa-ti creasca rata, dar in cazul tau e mult mai bine, si ei se vor ocupa sa recupereze banii de la americanii la care e asigurat el .

oricum naspa ... cat despre carnetul lui, traim in romania si asta ne ocupa tot timpul ... :blink:

Exista mentionat pe asigurarea respectiva, in mod sigur, care sunt societatile de asigurare corespondente. De regula, o uniune sau o asociatie nationala. In cazul de fata, personal cred ca cel mai bine te duci si faci pe Casco apoi se descurca Casco.

Eu am nr straine, am avut un accident in care eu eram vinovat si pe asigurarea mea omul si-a facut masina. Insa la nu stiu ce birou de asigurari romanesc i s-a spus omului ca dureaza in genere cam 3 luni un astfel de dosar de dauna si omul a apelat la Casco, iar cei de la Casco si-au recuperat apoi banii. (dupa aproximativ 1 luna se pare)

Cat priveste problema de permis si legislatie, daca era cetatean al UE i se lua permisul si i se trimitea autoritatii rutiere din acea tara in care domicilia. In cazul de fata insa nu exista nici o conventie pentru posesorii de permis american. Doar sa i se deschida cel mult dosar penal, dar daca fapta savarsita nu a fost incadrata la ceva penal ci doar la sanctiuni si contraventii atunci scapa. Politia rutiera din Romania va comunica celei americane incidentul insa va scapa. Vor dura cateva luni, etc... fapta se prescrie.

Sorry ptr accident.

pai tu te duci si iti faci masina pe cascoul tau, sunt obligati sa iti plateasca, partea naspa e ca o sa ai history si o sa-ti creasca rata, dar in cazul tau e mult mai bine, si ei se vor ocupa sa recupereze banii de la americanii la care e asigurat el .

oricum naspa ... cat despre carnetul lui, traim in romania si asta ne ocupa tot timpul ...  :blink:

280853[/snapback]

Nu-i va intra pe history. N-are nici o legatura. Nu ii va creste nici o rata, nefiind autor necunoscut sau autor proprietarul.

Edited by Apple

Pentru ca in UE, cartea verde intra in asigurarea RCA.

Nu stiu cum e la americani cu cartea verde, sunt chiar curios care e rezolvarea.

Stiu doar o intamplare cu un prieten de al meu, a fost lovit de un cetatean belgian, avarii reparabile usor. Masina era un E32 750iL, si-a facut-o in regie proprie, si a primit despagubiri de la asigurarea belgianului, suma de 4000 de euro ! Cam cat valora masina.

Fa-o prin regres pe Casco-ul tau. Recupereaza ei banii. Dar masina chiar e inmatriculata in US? Cum a adus-o aici? Cum adica nu-i dau amenda si nici nu-i iau permisul?!? Pe ala cu Nemescu l-a bagat la mititica...

280695[/snapback]

Am fost azi la Asiban. O voi face pe asigurarea mea Casco prin regres.

Partea aiurea e ca desi nu am nici o vina va trebui sa platesc totusi o prima de reintregire a asigurarii.

Autorul e roman cu cetatenie americana si cica si-a adus 2 masini din state in tara.

Nici eu nu inteleg cum de nu l-a sanctionat absolut deloc.

Inseamna ca Romania e raiul de pe pamant. Putem promova urmatorul gen de turism : Veniti in Romania, paradisul conducatorilor auto. Poti merge cu 300, chiar si mai mult daca te tine masina, poti incalca orice regula de circulatie, poti face oricate accidente, nu veti fi sanctionati deloc. In cazul accidentelor, daca vreti sa evitati coada incomoda de la politie cel mai simplu e sa parasiti locul accidentului. Plecati pur si simplu, ca oricum nu va sanctioneaza nimeni ...

E revoltator.

Am fost azi la Asiban. O voi face pe asigurarea mea Casco prin regres.

Partea aiurea e ca desi nu am nici o vina va trebui sa platesc totusi o prima de reintregire a asigurarii.

Autorul e roman cu cetatenie americana si cica si-a adus 2 masini din state in tara.

Nici eu nu inteleg cum de nu l-a sanctionat absolut deloc.

Inseamna ca Romania e raiul de pe pamant. Putem promova urmatorul gen de turism : Veniti in Romania, paradisul conducatorilor auto. Poti merge cu 300, chiar si mai mult daca te tine masina, poti incalca orice regula de circulatie, poti face oricate accidente, nu veti fi sanctionati deloc. In cazul accidentelor, daca vreti sa evitati coada incomoda de la politie cel mai simplu e sa parasiti locul accidentului. Plecati pur si simplu, ca oricum nu va sanctioneaza nimeni ...

E revoltator.

280927[/snapback]

si esti surprins ?,,,:blink: ../.romania din Uniunea Europeana ! :) ... ..si eu am dubla cetatenie .. domiciliul stabil afara ..practic nu m-am repatriat si nici nu am de gand !....Diferenta intre Romania si civilizatie ..sfideaza orice limita a bunului simt , ratiune , logica etc !...Si totusi se misca (invarte) :)

Edited by myxage