Jump to content

Indicatoare de bord vs. kilometri reali

Iulika0069

Recommended Posts

Azi mi-a aratat cineva cum poti afla cica kilometrii reali la un E36:

- se apasa butonul de resetare nr. km intermediari (jurnalier)

- se da la keye clank, clank :blink: (nu prima, a doua pozitie)

- et voila, apar nr de km (sunt vreo 6 "categorii"), plus ca indicatoarele afectueaza o cursa pana la maxim si inapoi

Imi poate confirma / infirma vreun posesor / cunoscator in ale E36?

P.S. Am pus topicul la generalitati pt ca as vrea sa postam aici toate tips & tricks-urile legate de verificarea indicatoarelor de bord, pt toate tipurile de BMW (si nu numai..)

Care e procedeul similar pt E34 si E46?

La E30 exista asa ceva?

tzz, nu afli la e36 km originali asa

in felul asta vezi daca e bordul masinii pt ca iti zice seria de caroserie si inca nu stiu ce kkturi + ca-ti face test la instrumentele din bord

nu stiu daca poti afla la un e36 km originali daca ai dubii...

Azi mi-a aratat cineva cum poti afla cica kilometrii reali la un E36:

- se apasa butonul de resetare nr. km intermediari (jurnalier)

- se da la keye clank, clank :blink: (nu prima, a doua pozitie)

- et voila, apar nr de km (sunt vreo 6 "categorii"), plus ca indicatoarele afectueaza o cursa pana la maxim si inapoi

Imi poate confirma / infirma vreun posesor / cunoscator in ale E36?

Care e procedeul similar pt E34 si E46?

La E30 exista asa ceva?

30290[/snapback]

Nu poti afla km reali la un e36!Nici din bord nici altfel.Nici macar seria de caroserie nu te poti baza ca este reala.

Parerea mea...

• 2 weeks later...

Stie cineva daca se poate afla la un kilometraj digital daca a fost dat inapoi, si aici ma refer numai la BMW

Ca de dat inapoi stiu ca poate ,dar sa afli daca a fost umblat la el asta nu stiu :blink:

posturi mutate

Edited by zixx

Stie cineva daca se poate afla la un kilometraj digital daca a fost dat inapoi, si aici ma refer numai la BMW

Ca de dat inapoi stiu ca poate ,dar sa afli daca a fost umblat la el asta nu stiu :blink:

32199[/snapback]

vezi si tu topicul de mai jos. au tot fost discutii pe aceasta tema.

BMWClub > BMW - Tehnica, intretinere si tuning > Probleme tehnice si rezolvari

pe mine ma surprinde faptu ca daca pun alt bord....raman km de pe bordu pe care-l pun.....adika io am sa zicem 500.000km pun un bord cu 50.000 km si atat arata.....ciudat..... :)

32290[/snapback]

ce te surprinde.. cred ca km sunt inregistrati de bord nu de computerul masinii.. care si ala se schimba si mult mai usor.

al meu arata 360k km daca pun contactul si 240k in mod normal :blink:

al meu arata 360k km daca pun contactul si 240k in mod normal :blink:

32295[/snapback]

Si la mine arata tot 360.xxx, si cum masina mea chiar nu pare de 360k (plus ca e unic proprietar, luata din Elvetia de la cumnata-su..) am mai verificat inca o data dupa ce am facut cativa km

Si, surpriza, intotdeauna arata acelasi numar (numere); indicativul "km" nu are nici o legatura, e pur si simplu aprins..

Deci e teapa cu dat-ul la keye si apasat butonu.. :)

din ce am auzit eu vorbindu-se prin service ... acel modul 'stock' are un numar de biti or smth ... atunci cand cineva umbla in el ... sub orice forma, numarul de biti nu mai e acela din fabrica si se modifica, si el nu mai revine la marimea originala.

32411[/snapback]

Si unde se afiseaza numarul de biti? :blink:

• 1 year later...
eeee dracu stie :blink: pe testerul lor , scanner sau ce naiba folosesc ,pe asta original al lor chiar nu am avut ocazia sa-l vad pana acum :)

32414[/snapback]

asa am auzit si eu pe la ei. ii explicau unui client de ce are eroare in modulul de lumini si de ce nu se poate scapa de aceasta eroare. explicatia era "pt ca s-a umblat la km".

Eu am intrebat la cei de la AB, acum cateva zile si mi-au dat un raspuns evaziv, legat de verificarea kilometrilor reali...raspusul lor a fost..."Credem ca se pot verifica" :blink: ...am vorbit cu unul care se ocupa cu asa ceva, si mi-a spus ca mai nou nu se mai pot verifica km reali... :)

Eu am intrebat la cei de la AB, acum cateva zile si mi-au dat un raspuns evaziv, legat de verificarea kilometrilor reali...raspusul lor a fost..."Credem ca se pot verifica" :blink: ...am vorbit cu unul care se ocupa cu asa ceva, si mi-a spus ca mai nou nu se mai pot verifica km reali... :)

139639[/snapback]

vrajeala,mangleala etc... :) nu se pot afla KM reali ! decat daca au fost modificati sau nu !